"ÖNÜMÜZ KESİLMEK İSTENİYOR"

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman, Birlik Vakfı Batman Şubesi’nce düzenlenen Yeni Türkiye Vizyonunda Doğu ve Güneydoğu'nun Kalkınmadaki Rolü Çalıştayı’na katılmak üzere Batman’a geldi.

SİYASET - 8 yıl önce

“ÇALIŞTAY YERİNE İSTİŞARE TOPLANTISI” Kültür Turizm Müdürlüğü’nde düzenlenen çalıştayda konuşan Kahraman “Programın adının, çalıştay yerine istişare toplantısı olmasını tercih ederim. Bu 'tay'ları pek tutmuyorum. Çünkü taylar bazen çifte atar. Yeni kelimelerle eskiyi bozmayı uygun bulmuyorum. Kelimeler kültür taşır, kelimeleri değiştirirseniz eskiyle bağı kesersiniz. O yüzden bu programa Yeni Türkiye Vizyonunda Doğu ve Güneydoğu'nun Kalkınmadaki Rolü İstişare Toplantısı diyorum" dedi. 

“TÜRKİYE’NİN HER FIRSATTA ÖNÜ KESİLMEYE ÇALIŞILIYOR” Türkiye'nin her fırsatta önünün kesilmeye çalışıldığını vurgulayan Kahraman, "'Batı bizi çok seviyor aman anayasanızı değiştirmeyin, sakın ha sizin için daha iyi olur diyor. Yeni Türkiye istenmiyor. Eski Türkiye devam etsin istiyorlar. Bir petrol şehrindeyiz, petrol bizimdi. İttihat Terakki belası, bölgeyi millileştirdi, dört sene sonra şer şirketine sattı bizi. Bir hicran yarasıdır. Düşünün petrol ülkesi olan bir Türkiye'yi.  Önümüz hep kesilmek istendi. Dünya çelme takıyor, takacak, çünkü devletlerin menfaatleri var. Ama biz uyanık olacağız. Kendimize güveneceğiz. Recep Tayyip Erdoğan, o yolda yürüyor. Bir dünya lideri, dik duruyor Allah ondan razı olsun. Gençler eğilmiyor, eğilmediğiniz takdirde karşıdaki size eğilir. Büyüklüğümüzü bileceğiz" dedi. "ÇOK GÜZEL İŞLER YAPIYORUZ" Türkiye'nin 1960–2016 tarihleri arasında 17 darbe gördüğünü kaydeden Kahraman, 15 Temmuz darbe girişiminin 17. darbe girişimi olduğunu hatırlatarak “15 Temmuz darbe teşebbüsü, 17. darbe teşebbüsüdür, 1960–2016 arasında. Bunların kimi biliniyor kimisi bilinmiyor. Bütün bunlar ilerleyemeyelim, gelişmeyelim diye yapılıyor ama biz gelişiyoruz, kervan yürüyor. Her şeye rağmen Türkiye, gelişmeye devam ediyor. Bu darbelerin Türkiye'ye minimum 381 milyar dolar maliyeti olmuştur. Her bir darbe bir ameliyattır. Her bir darbe vücutta iz bırakır ama inşallah bir daha vücudumuz çizilmeyecektir. 15 Temmuz'da meydanlar doldu, dik duracağız ve yürüyeceğiz" ifadelerini kullandı.  “BÜYÜK DEVLET DEDİK, O HEDEFE ULAŞIYORUZ” İyi noktalara ulaşılacağını belirten Kahraman, "72 şehidimiz var Fırat Kalkanında. Şimdi yine oradayız. Ölüm haktır ama onlar Peygamberimize komşu oldular. İyi noktalara ulaşacağız, büyük gelişmeler sağlayacağız, 2025 hedefine ulaşıyoruz. Büyük devlet dedik, o hedefe ulaşıyoruz. Durmak yok yola devam" dedi. Yapılan konuşmaların ardından Birlik Vakfı Batman Şubesi Başkanı Hamdullah Tüzün, TBMM Balkanı Kahraman'a tablo hediye etti. (Yusuf Kavak)

 

Haftanın Öne Çıkanları

BATMAN PARK’TA YÖNETİM DEĞİŞİKLİĞİ…

2018-01-24 21:25 - GÜNDEM

TAYBET ŞENSES’TE KIŞ İNDİRİMİ…

2018-01-24 21:20 - GÜNDEM

UNUTULMAZ DOKTOR ZİYA ARIK

2018-01-26 19:15 - Nostalji

Kavşağa palmiye

2018-01-23 19:35 - GÜNDEM

GONCA ÇİÇEKÇİLİK 14 ŞUBAT’A HAZIR

2018-01-26 18:21 - GÜNDEM

DOMİNO ADAM, SEYİRCİYLE BULUŞACAK

2018-01-26 18:16 - GÜNDEM

EMRE “BAYRAM” ETTİRDİ

2018-01-28 18:45 - SPOR

UZM. DR. REZAN GERGİN, ARTIK SONSÖZ’DE

2018-01-24 21:24 - EĞİTİM

“İŞ YOĞUNLUĞU NEDENİYLE ADAY OLMADIK”

2018-01-26 21:08 - GÜNDEM

RAUDİ, FUARDA

2018-01-24 21:20 - GÜNDEM

İlgili Haberler

Batmanlı Başkan, Bahçeli ile görüştü

14:30 - SİYASET

AK Parti’de 4 il başkanı görevden alındı

11:24 - SİYASET

AK Parti İl Başkanı görevinden istifa etti

10:27 - SİYASET

Batman seçimlerini AK Parti kazandı

15:55 - SİYASET

Hüda Par'dan kanun teklifi

20:00 - SİYASET

Günün Manşetleri

Süresiz nafaka kalktı

12:32 - GÜNDEM

Batman’da kepler uçuştu

12:20 - EĞİTİM

Batman’da 30 mahalleye flaş uyarı

11:18 - GÜNDEM

Batman’da otomobil TIR’ın altına girdi

11:05 - ASAYİŞ

Teşekkür mesajı: Bu gurur hepimizin

10:02 - GÜNDEM