“POLİSE TANINAN ERKEN EMEKLİLİK HAKKI, ÖĞRETMENE DE TANINMALI”

MİLLETVEKİLİ ASLAN, BAKAN AVCI’YA YÖNELTTİ:

SİYASET - 10 yıl önce

HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, Milli Eğitim Bakanı Naci Avcı tarafından cevaplanması istemiyle Meclise verdiği soru önergesinde, polisin yararlandığı erken emeklilik uygulamasından öğretmenlerin de faydalanması gerektiğini savundu.
1 Ekim 2008’de çıkarılan yeni yasa ile yalnızca madenciler, itfaiyeciler, polisler ve askerlerin yıpranma hakkından yararlandığını açıklayan Aslan “Yıpranma hakkı çalışanlara prim ödeme gün sayısını artırma erken emekli olma emeklilikte alacakları maaşın daha fazla olması gibi faydalar sağlar. Öğretmenlik, büyük emeklerle sarf edilen kutsal bir meslektir. Öğretmenler, mesleki hayatları boyunca çeşitli hastalıklarla karşıya kalırlar. Dolayısıyla öğretmenin çalışma saatleri diğer memurların çalışma saatleri ile kıyaslanamaz. Bir öğretmenin 20 yıllık çalışması diğer memurun 30 yıllık çalışma saatine denk gelmektedir. Bu adil olmayan durumun ortadan kaldırılması için yıpranma hakkı yeniden düzenlenmelidir. Öğretmenlerimize süre ve yaş olarak en az 5’er yılı içeren yıpranma hakkı tanınmalıdır” dedi.

“ÖĞRETMENLER ERKEN EMEKLİLİKTEN NEDEN YARARLANAMIYOR?”

Türkiye genelinde polis ve askerler için uygulanan erken emeklilik (yıpranma payı) hakkından öğretmenlerin neden yararlanmadığını soran Milletvekili Aslan “Bakanlığınızın bu konuyla ilgili bir projesi var mı? Türkiye de ortalama aynı şartlarda çalışmasına rağmen polis ve uzman askerlere tanınan pozitif ayrımcılıktan neden öğretmenlerimiz yararlanamıyor? Öğretmenlerin yaşamları boyunca karşılaştığı hastalıklar göz önünde bulundurularak onlara da erken emekli olma şansı neden tanınmıyor? Toplam çalışma süreleri diğer kamuda çalışan memurlarla kıyaslanması adil midir?” sorularına yer verdi. (Atilla İhsan Atay)

 

 

Haftanın Öne Çıkanları

MEHMET USTA LOKANTASI HİZMETE GİRDİ

2016-04-10 22:37 - GÜNDEM

KOZLUK’A 6 KÖY KORUCUSU ALINACAK

2016-04-10 22:34 - KOZLUK

SOSYETE PAZARINDA İNDİRİMLER BAŞLADI

2016-04-12 20:59 - GÜNDEM

200 Yıllık Köy Çeşmesi, Onarılmayı Bekliyor

2016-04-14 21:32 - KOZLUK

BULUT TERZİ’DE BEKLEMEYE SON!

2016-04-12 21:02 - GÜNDEM

“BİNLERCE İNSANIN HAYIR DUASINI ALIYORUZ”

2016-04-10 22:48 - ROPÖRTAJ

ÇİFTÇİ “SIĞINMACILARI SAĞLIK MERKEZİMİZE YÖNLENDİRİN”

2016-04-14 21:47 - EĞİTİM

AKAR, HALI YIKAMADA 1 NUMARA

2016-04-11 20:05 - GÜNDEM

CEVDET BAĞCA, FREEDOM’UN AÇILIŞINI YAPTI

2016-04-10 22:27 - GÜNDEM

YOLCU OTOBÜSÜNDE KAÇAK SİGARA ELE GEÇİRİLDİ!

2016-04-12 21:06 - GÜNDEM

İlgili Haberler

Batmanlı Başkan, Bahçeli ile görüştü

14:30 - SİYASET

AK Parti’de 4 il başkanı görevden alındı

11:24 - SİYASET

AK Parti İl Başkanı görevinden istifa etti

10:27 - SİYASET

Batman seçimlerini AK Parti kazandı

15:55 - SİYASET

Hüda Par'dan kanun teklifi

20:00 - SİYASET

Günün Manşetleri

GIDA ÜRÜNLERİ SATIN ALINACAKTIR

00:00 - RESMİ İLANLAR

Batman’ın kalbi, Sonsöz gecesinde attı

15:16 - GÜNDEM

TEGV mezunları Batman’da buluştu

14:49 - EĞİTİM

Batman Belediyesi sahada yarışıyor

14:47 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Hemşire adayları yemin etti

14:31 - EĞİTİM