SONSÖZ SENDE...

İlklerin gazetesi Batman Sonsöz, siz okurları için hazırladığı bomba gibi bir köşe ile yine karşınızda.

HALKIN SESİ - 9 yıl önce

Okurlarının görüş ve düşüncelerine büyük önem veren gazetemiz Sonsöz, mikrofonu ile Batman sokaklarını karış karış gezmeye devam ediyor. Gündeme dair siz değerli Batman halkından aldığımız düşünce ve yorumlarınızı, her gün “Sonsöz Sende” köşemizde büyük bir titizlikle yayınlıyoruz. Ayrıca siz okurlarımız, gündemdeki konulara dair görüşlerinizi, ad-soyad bilgileriniz ve fotoğrafınız ile birlikte batmansonsoz@hotmail.com adresine göndererek “Sonsöz Sende” köşesine dâhil olabilirsiniz. Mikrofonumuz her an size uzatılabilir, görüş ve yorumlarınız bizim için değerlidir...

REZAN ATAÇ (ECZACI)

Son sözümü söylemeden önce, bu yıl sanat ve kültürel programların Batman’da gündemde sıkça yer alması oldukça önemlidir. Ancak Siyasetin günlük hayatımızda bu kadar önem arz etmediği normalleşmiş bir hayat Ümit ediyorum. Son söz olarak da bunu sadece sosyal kültürel etkinlikler için demiyorum, yapılacak etkinliklerin belirlenen saatlerde yapılmasını bekliyorum. Programı organize edenler, etkinlik saatine uyarsa bizde zamanı daha planlı kullanırız diye düşünüyorum.

YAKUP TÜZÜN (TİYATRO SANATÇISI)

Bir önceki seçimlerden kalma afiş ve pankart kalıntılar ile 7 Haziran’da yapılacak seçimler için asılan bayrak flama ve afişlemeler sonucu kentteki görsel kirlilik, had safhaya ulaştı.  Tüm siyasi partiler temiz bir çevre, sağlıklı bir gelecek vaat ediyorlar. Ancak görsel kirlilik oluşturan uygulamaları, söyledikleri ile uyuşmuyor. Oylara sahip çıktıkları gibi doğa ve çevreye de sahip çıksınlar. Seçmenlerin bayrak ve flamaya oy vereceklerini düşünmüyorum. Aysıca, kültür ve sanata daha duyarlı olmalarını bekliyoruz. Son söz olarak “Gezegenimizi biraz daha zehirlemeyelim”

AHMET KUYUMCU (MÜZİSYEN)

Müzik başta olmak üzere kültürel ve sanatsal etkinliklere yerel yöneticiler gereken önemi vermiyor. Birçok yerde eğitmen eksikliği hissedilirken, bazı yerlerde ise bu eğitimlerin görüleceği fiziki mekânlar çok yetersiz. Özellikle ilçelerde yaşayan sanatseverler daha çok sıkıntı yaşıyor. Fırsat eşitliği için bu tür imkânların yurt geneline yayılmasını istiyoruz. Ben müzik eğitimi için Siirt’in Kurtalan ilçesinden Batman’a gelmek zorunda kalıyorum. Bu zor koşullarda sanatın gelişmesi mümkün değildir. Sanatın gelişmediği yerde ise değişim-dönüşümden bahsetmek mümkün değildir.

ABDULKADİR CAN (HASANKEYF’TE ESNAF )

14 bin yıllık bir tarihi baraj için öldürdüler. İnsanlar buradan umudunu kesti. Her gün bir işyeri kapatılıyor. Her gün birileri göç ediyor. Hasankeyf’in tadı kaçtı anlayacağınız. Bu insanları umutsuzluğa sürüklediler. Bunca insan evini, işyerini, ekmek kapısını bıraktı. Şimdi başka bir yere insanları taşıyacaklar. Bu insanlar oraya ayak uydurabilecek mi. Bu tarihi mekânı yeniden var edebilecekler mi?

MÜSLÜM KAPLAN (HASANKEYF’TE ÖĞRENCİ)

Hasankeyf ender tarihi yerlerden biridir. Neden sular altında kalmasına izin veriliyor kimse anlam veremiyor. Turizm potansiyelimizi yükselten tek ilçemizdir. Onu da kaybetmek üzereyiz. Hasankeyf’e sahip çıkılsın. Bırakın Hasankeyf, keyfine baksın. Biz şu anda derslerimizde tarihi öğreniyoruz, kültürel tarihi yerler için ne kadar savaşlar yapılmış, bunları öğreniyoruz. Ama elimizdeki koskoca tarihi bir mekânı sular altına gömüyoruz. Bu bana çok anlamsız geliyor.

 

Haftanın Öne Çıkanları

GÜZELLİĞİNİZİ LİLYUM MED’LE KEŞFEDİN...

2015-05-20 15:28 - YENİ YERLER

CENGİZHAN BAŞARAN, GÖREVİNDEN AYRILDI

2015-05-19 20:06 - GÜNDEM

ŞEYH MAHMUT, YUKARI KIRATLI’DA ANILDI

2015-05-17 18:56 - GÜNDEM

GÖK, HABİZBİNİ’LERLE BULUŞTU

2015-05-18 21:35 - SİYASET

SONSÖZ SENDE...

2015-05-22 18:33 - HALKIN SESİ

SONSÖZ SENDE...

2015-05-20 21:53 - HALKIN SESİ

ASMADERE’DE VELİLER YARIŞTI

2015-05-21 20:52 - BEŞİRİ

Eğer eriği tuzlayarak yerseniz...

2015-05-21 17:45 - GÜNDEM

SAADET BECERİKLİ İLE 40 SORU 41 CEVAP

2015-05-17 17:42 - ROPÖRTAJ

BATMAN FUTBOLDA 1. LİGDE

2015-05-17 18:57 - SPOR

İlgili Haberler

Engellilerin dünyası

15:53 - HALKIN SESİ

Çay, Batmanlıların yaşam biçimi…

08:30 - HALKIN SESİ

Doğanın bize sunduğu şifa; aromaterapi

10:48 - HALKIN SESİ

Nuh’un şehri Ağrı’dan merhabalar…

01:00 - HALKIN SESİ

Gerçeğin bilgisi deneyle başlar, deneyle biter

00:28 - HALKIN SESİ

Günün Manşetleri

Hac öncesi eğitim…

03:41 - GÜNDEM

Batman’da iş yerine silahlı saldırı

00:58 - GÜNDEM

Kozluk’ta yeni uygulama…

00:42 - İLÇELER

Bu yolda ölüm var!

00:30 - GÜNDEM

DEVA Partili Ekmen’den Bakan Tekin’e çağrı

00:00 - SİYASET