STK’LAR YATIRIM DESTEK PAKETİNDEN UMUTLU

Batman’da faaliyet gösteren bazı sivil toplum kuruluş yöneticileri, Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yönelik başlatılan yatırım ve kalkınma hamlesini değerlendirdi.

GÜNDEM - 8 yıl önce

STK’lar açıklanan yatırım destek paketinin hayata geçirilmesi durumunda bölgenin kalkınacağı görüşünde. Başbakan Yıldırım'ın önceki gün Diyarbakır'da açıkladığı iki bölgeye yönelik gelecek 10 yıla kadar devam edecek, tarım, sağlık ve ekonomi alanında kalkınmayı sağlayacak yatırım hamlesini açıkladı.

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI YATIRIM HAMLESİNDEN MEMNUN

MÜSİAD Batman Şube Başkanı Suat Özdemir konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, Başbakanın açıkladığı yatırım hamlesinin kendilerini heyecanlandırdığını kaydetti.

Yatırım paketinin bölgeye ciddi bir katkı sağlayacağını belirten Özdemir,  özel sektör ve kamunun yapacağı 140 milyar liralık yatırımların bölgeye çok büyük canlılık getireceğini söyledi. Özdemir, “Bu yatırımların bir an önce hayata geçirilmesi lazım. Anahtar teslim fabrikalara da bir an önce başlanması ve en kısa zamanda da bitirilmesi bölge açısından çok önemlidir. O yüzden de bu yatırım teşvik paketini önemsiyoruz."dedi.

"BU PAKET BÖLGE TURİZMİNİ ŞAHLANDIRACAK”

Güneydoğu Turizmciler ve Otelciler Birliği (GATOB) Başkanı Hüseyin Aslan, açıklanan yatırım hamlesinin turizmcileri de sevindirdiğini belirtti. Aslan, "Sayın Başbakanımızın Diyarbakır'da açıkladığı paket başta bölge halkı olmak üzere biz turizmcileri de heyecanlandırdı. Açıklanan yatırım destek paketi bölge insanını sevindirirken, terör örgütlerini, terör destekçilerini ise üzmüştür. Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olsun, gerek Başbakan Binali Yıldırım olsun her fırsatta bölge insanları ile birlikte olduklarını dile getiriyorlar. Terör örgütlerinin adeta yakıp yıkarak kaosa sürüklemek istediği bu bölge bu paketle inşallah eski günlerine geri dönecektir. Bu paket bölge turizmini şahlandıracaktır, özlemini duyduğumuz turistlerin bölgeye akın etmesine vesile olacaktır. Bu paket huzuru, refahı, kardeşliği pekiştirecektir. Bu paket aynı zamanda Selahattin Eyyubi ile Fatih Sultan Mehmet'in torunları arasında önemli bir köprü olacaktır." ifadelerini kullandı.

“FABRİKALARIN DEVLET DESTEKLİ YAPILMASI SON DERECE OLUMLU OLACAKTIR”

Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği Başkanı Selman Nasıroğlu, ülke genelinde ve özellikle bölgede çok sıkıntılı zamanlar yaşadıklarını söyledi. Nasıroğlu, şunları kaydetti: “Hendek siyaseti, patlamalar ve darbe kalkışmasının ardından bölgede sekte vurduğu sanayi ve ticaretin tekrar canlanabilmesi için acil önlemlerin alınması zarureti doğmuştur. Başbakan Binali Yıldırım'ın Diyarbakır'da açıkladığı paket; bölgede bir canlılık getirmekle beraber, bölge sıkıntısından dolayı, yatırımcılarımızın kredi, teminat ve sigorta gibi araçlardan faydalanamadığı bu süreçte fabrikaların devlet destekli yapılması son derece olumlu olacaktır. Radikal grupların ve terör örgütlerinin bölgemizde yol açtıkları yaraların kapanmasını sağlayacaktır. Bu paketin İvedikle hayata geçirilmesi çok önemsiyor, Hükümetimizin bu çabalarını destekliyoruz.”

“BU ÇALIŞMA İŞSİZLİK SORUNUN  BİTİRİLMESİ İÇİN ÖNEMLİ BİR ADIM OLDU”

Batman Ticaret ve Sanayi Başkanı Abdulkadir Demir, ise açıklanan paketin bölge için san suyu niteliğinde olduğuna dikkati çekerek, “Başbakanın açıklamaları bölgenin ekonomisi için önem arz ediyor. Bu açıklama devrim niteliğindedir. Bölgede işsizlik oranı çok yüksek. Yüzde 25’lerde gibi bir rakam var. Bölgede Suriyelilerinde olması bunu daha da tetikliyor. İşsizliğin çözümü için çok önemli bir adım oldu. Umarım en kısa sürede hayata geçer ve gençlerimiz sokaklardan çekilip çalıştırılacak. Bu paket can suyu olacak. Tabi en önemlisi güven ve huzur ortamının oluşmasıdır. Güven ortamı tesis edilmeden hiç bir şeyi çözemeyiz. Gençler için bu önemli bir adım oldu. Bu çalışma işsizlik sorunun  bitirilmesi için önemli bir adım oldu. Umutluyuz.”ifadelerini kullandı.

PAKET, HEYECAN YARATTI

Ankara Genç İşadamları Derneği (ANGŞAD) Genel Sekreteri Ali Tezdiğ de Hükümetin, Güneydoğu’ya yönelik yatırım hamlesinin yalnızca bölgede değil Ankara’da da heyecan yarattığını belirtti. Başbakan Binali Yıldırım tarafından Diyarbakır'da açıklanan Güneydoğu yatırım hamlesinin memnuniyet verici olduğunu söyleyen Tezdiğ “Yatırımcıya önemli destekler, vatandaşa iş, konut, yaşam merkezi ve spor alanları içeren bu program bölgenin kaderini değiştirecektir. Özellikle yaşanan hendek siyasetine taviz vermeyen Batman başta olmak üzere tüm illerimizde yeniden yatırımlara büyük ihtiyaç vardır. Hükümetin yatırım hamlesi, bölgeyle işbirliği yapma konusundaki kararlılık ve cesaretleri daha da arttıracaktır. Biz de ANGİAD olarak Devletimizin açtığı bu yolda ilerleyecek, elimizi taşın altına koyacağız. Güneydoğu illerindeki paydaşlarımızla yoğun bir görüşme programı gerçekleştirecek, devlet destekli yatırımlar konusunda neler yapabileceğimize bakacağız. Devletimiz bölgeye yatırımcı istiyorsa, gitmek asli görevimiz. Başkanımız Emre Altındağ ve üyelerimiz ile birlikte gerekli altyapı çalışmalarını tamamladıktan sonra en yakın zamanda bölgeye gideceğiz” dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

İHRAÇ EDİLEN ÖĞRETMENLERİN TAM LİSTESİ

2016-09-02 13:38 - GÜNDEM

JİBER, İÇ GİYİMDE DÜNYA MARKASI

2016-08-31 18:17 - YENİ YERLER

TOĞUÇ’UN DURUMU, CİDDİYETİNİ KORUYOR

2016-09-05 21:36 - GÜNDEM

KOZLUK’A GÖKTAŞI DÜŞTÜ” İDDİASI!

2016-09-04 21:48 - KOZLUK

“AÇIĞA ALINANLARA İTİRAZ HAKKI TANINMALI”

2016-09-05 21:26 - EĞİTİM

NURULLAH, BATMAN ÇAYI’NDA BOĞULDU!

2016-09-01 15:34 - GÜNDEM

GERCÜŞ’TE TAŞLI SOPALI VE BIÇAKLI KAVGA: 1 ÖLÜ 5 YARALI

2016-09-02 21:43 - GERCÜŞ

HERKES İZLEDİ, O MÜDAHALE ETTİ

2016-08-31 20:22 - GÜNDEM

BATMAN'DA SUYA GİREN 2 GENÇ BOĞULDU

2016-09-02 21:44 - GÜNDEM

SİLAHLI KAVGA: 3 YARALI 4 GÖZALTI

2016-09-04 21:46 - GÜNDEM

İlgili Haberler

Batman’da iş yerine silahlı saldırı

00:58 - GÜNDEM

Hac öncesi eğitim…

03:41 - GÜNDEM

Bölgesel mitinge davet…

16:36 - GÜNDEM

Bu yolda ölüm var!

00:30 - GÜNDEM

Önemli projede fizibilite yapıldı

13:52 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Hac öncesi eğitim…

03:41 - GÜNDEM

Batman’da iş yerine silahlı saldırı

00:58 - GÜNDEM

Kozluk’ta yeni uygulama…

00:42 - İLÇELER

Bu yolda ölüm var!

00:30 - GÜNDEM

DEVA Partili Ekmen’den Bakan Tekin’e çağrı

00:00 - SİYASET