Suyu verimli kullananlar belgelendirilecek

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, suyu verimli kullanan faaliyetlere yönelik "mavi", "yeşil" ve "turkuaz" olmak üzere üç farklı seviyede su verimliliği belgesi verileceğini bildirerek, "Sürdürülebilir su yönetimini teşvik edeceğiz." dedi.

TÜRKİYE VE DÜNYADAN - 1 yıl önce

Tarım ve Orman Bakanlığının Su Verimliliği Yönetmeliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Yönetmelikle, su verimliliği sisteminin kurulması, izlenmesi ve belgelendirilmesi ile il planlarının hazırlanmasına ilişkin usul ve esaslar belirlendi.
Buna göre, su verimliliği belge başvuruları Su Verimliliği Bilgi Sistemi üzerinden yapılacak. Kriterleri sağlayan başvurulara Bakanlıkça su verimliliği belgesi düzenlenecek.
Başvuru esnasında, kurulan sisteme ilişkin Bakanlıkça talep edilen bilgi ve belgelerin sunulması zorunlu olacak. Başvurular Bakanlık tarafından 60 gün içerisinde değerlendirilerek neticelendirilecek. Tüm kategorilerdeki su verimliliği belgelerinin yenilenebilmesi için ilgili belge kriterlerinin devamlılığının sağlanması gerekecek.

"Sürecin etkin takibini sağlayacağız"

Bakan Yumaklı, sosyal medya hesabından konuya ilişkin yaptığı paylaşımında, su kaynaklarının korunması ve verimli kullanılması amacıyla hazırladıkları yönetmeliğin yürürlüğe girdiğini belirterek, "(Suda sıfır kayıp) anlayışıyla en değerli hazinemize sahip çıkmaya ve geleceğimiz için bugünden çalışmaya devam edeceğiz." ifadesini kullandı.
Yönetmelik rehberliğinde su verimliliği çalışmalarını sürdürdüklerine dikkati çeken Yumaklı, şunları kaydetti:
"Yönetmelik kapsamında, suyu verimli kullanan faaliyetlere yönelik 'mavi', 'yeşil' ve 'turkuaz' olmak üzere üç farklı seviyede su verimliliği belgesi vereceğiz. Suyun verimli kullanımı konusunda sağlanan başarıları belgelendirerek, sürdürülebilir su yönetimini teşvik edeceğiz. Yönetmelik kapsamında Akıllı Su Verimliliği Yönetim Sistemi'ni kuracağız, sistemle verimliliği uygulamalarında veri yönetimini güçlendireceğiz ve sürecin etkin takibini sağlayacağız. Suyun korunması ve verimli kullanımı için oluşturacağımız bu güçlü dijital altyapı ile su yönetiminde kalıcı bir dönüşümü gerçekleştireceğiz."
Haftanın Öne Çıkanları

Batman-Mardin seferleri başladı

2024-12-22 20:00 - GÜNDEM

Erciyes Dağı'nın binlerce yıllık tarihi, belgesele konu oldu

2024-12-26 05:27 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Nasıroğlu ve Oruç ailesinin mutlu günü

2024-12-24 12:21 - YAŞAM

Nasıroğlu, klinik açtı

2024-12-26 13:59 - GÜNDEM

Cigerlo TOKİ’de sorunlar diz boyu

2024-12-25 05:10 - GÜNDEM

Şehir Otogarına eksiklik; “Valizler için emanet yerleri olmalı”

2024-12-27 15:23 - GÜNDEM

Diva'da muhteşem düğün

2024-12-22 10:10 - YAŞAM

Gültepe’de gergin anlar

2024-12-25 10:32 - ASAYİŞ

Yunus Emre’nin kızları şampiyon…

2024-12-27 10:00 - SPOR

Batmanlı Avukatlar, Narin davası için Diyarbakır’daydı

2024-12-27 02:16 - GÜNDEM

İlgili Haberler

Akademi Sur Etüt Merkezi’nde yılsonu etkinliği gerçekleştirildi

11:47 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Atık yağlar için 117 sitede bilinçlendirme seferberliği

11:46 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Ahşap Boyama, Rölyef ve Geri Dönüşüm Atölyesi’nde mezuniyet heyecanı

11:45 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Sur ilçesinde temizlik çalışması

11:44 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Isparta’da uluslararası gül festivali coşkusu

09:56 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Günün Manşetleri

Feci kaza, kask kamerasında

15:12 - ASAYİŞ

Yeni valilik yerleşkesinde çalışma…

15:00 - GÜNDEM

Binlerce kişi Sason yaz şenliğinde buluştu

14:46 - SASON

CEO, Batman’ı inceledi

14:28 - GÜNDEM

Gazetecilerden Muzaffer Bağ’a ziyaret

14:25 - GÜNDEM