Tekstil kursları kadınlardan ilgi görüyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin, kadın istihdamını artırmak amacıyla açtığı tekstil kursları yoğun ilgi görüyor. 

TÜRKİYE VE DÜNYADAN - 1 yıl önce

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığının kadınlara ekonomik olarak alan açmak ve istihdam olanakları sağlamak amacıyla açtığı tekstil kurslarında eğitim çalışmaları devam ediyor. Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürlüğü bünyesinde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Mesleki Eğitim Kursları (DİSMEK) adıyla Göletli Park ve Sümerpark’ta açılan tekstil kurslarında verilen eğitimlerde kadınlar, mesleki bilgi ediniyor.

Kadınlara tekstil alanında tüm eğitimler veriliyor

Tekstil kursuna katılan kadın kursiyerler, sanayi tipi makineler kullanarak kalıp çıkarma, kıyafet kesimi, overlok ve düz dikiş gibi işlemler ile kurs eğitim hizmetlerinden faydalanıyor. Kadınlara ayrıca; kadın üst giysileri, elbise ve drapaj tekniğiyle kıyafet dikimi eğitimi veriliyor.

Tekstil sanayisine nitelikli çalışan yetiştiriliyor

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde yürütülen faaliyetlerle Diyarbakır’ın gelişmekte olan tekstil sanayisi ile birlikte nitelikli çalışan yetiştirilmekte ve bu kapsamda kadınların bilgi, becerilerini geliştirebildikleri olanaklar sağlarken, kadınların ekonomik bağımsızlıklarını elde etmeleri amaçlanıyor.
Ayrıca, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Çocuk Şube Müdürlüğünde eğitim gören 95 öğrencinin yılsonu gösterileri için yöresel kıyafetler de yine bu tekstil kurslarında dikiliyor.
18 Nisan 2025 tarihinde faaliyete başlayan kurslar, haziran ayına kadar devam edecek. Tekstil kursları haziran ayının 2’inci haftası itibariyle yeni başvurular ile faaliyetlerine devam edecek.
Haftanın Öne Çıkanları

Karar Partisi’ne yoğun ilgi

2025-05-14 15:15 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Lufian el değiştirdi: Yeni Sahibi Osman Erkun…

2025-05-13 14:30 - ESNAF HABERLERİ

19 Mayıs heyecanı başladı

2025-05-15 00:46 - GÜNDEM

Batman’da 4 saatlik su kesintisi yaşanacak

2025-05-10 16:54 - GÜNDEM

Hasankeyf’e 208 konut yapılıyor

2025-05-11 16:30 - HASANKEYF

Yolüstü Köyü’nün ulaşımı iyileştirildi

2025-05-12 15:53 - GÜNDEM

Batmanlı eski sendika başkanı hayatını kaybetti

2025-05-10 23:24 - GÜNDEM

Minik Belinay, kazada öldü!

2025-05-12 16:39 - ASAYİŞ

Filiz’lerin acı günü

2025-05-12 16:37 - YAŞAM

Üniversite Korosu, TRT Türkü Radyo’da canlı yayın yaptı

2025-05-09 11:58 - EĞİTİM

İlgili Haberler

Devrilen briket yüklü tırın sürücüsü yaralandı

14:51 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Üniversitelilere fıstık üretim serasında uygulamalı eğitim veriliyor

14:50 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Uluslararası Basın Konfederasyonundan Eşbaşkanlara ziyaret

13:45 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Eşbaşkanlar İstasyon Meydanı'ndaki anmaya katıldı

13:44 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Zabıta ekiplerinden Sur'da kaldırım işgali denetimi

13:41 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Günün Manşetleri

Güney Çevreyolu açılıyor

14:56 - GÜNDEM

Malabadi Köprüsünde şenlik yapıldı

14:36 - KOZLUK

Batman, sıfır atık festivaline katıldı

14:23 - EĞİTİM

Teknikerler Ankara’da buluşuyor

14:16 - GÜNDEM

Köy okulları tiyatroyla buluşacak

13:29 - EĞİTİM