Türkiye Basını, Bilecik'te toplandı

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu (TGK) 27. Başkanlar Kurulu Toplantısı, Bilecik’te yapıldı.

GÜNDEM - 2 yıl önce

Bilecik İletişim ve Medya Derneği Başkanı Mehmet Ergün’ün daveti üzerine Türkiye’nin en büyük çatı örgütü olan TGK'nın Genel Başkanı Nuri Kolaylı, yönetim kurulu üyeleri ve temsilcilerinden oluşan 100 gazeteci, valilik, belediye, üniversite ve TSO'ya ziyaretler gerçekleştirdi.
Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Cavit Erkılınç, İletişim ve Medya Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi Koordinatörü İdris Kardaş, Bilecik Valisi Şefik Aygöl ve Bilecik Belediye Başkanı M. Sadık Kaya’nın da konuşmacı olarak katıldığı toplantı, Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşti. 9 gazeteciler federasyonu, gazeteciler cemiyetlerinin başkanları ve temsilcileri de basınının sorunları ile çözüm önerileri konusunda çalışma yapılacağı açıklandı.
VALİLİK ZİYARETİ
Bilecik’te toplanan Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyeleri, (TGK) 27. Başkanlar Kurulu, Vali Şefik Aygöl'ü ziyaret etti.
TGK Genel Başkanı Nuri Kolaylı ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Ercan Atay, Tahir Gülebak, Mehmet Emin topçu, Osman Koca, Gaye Coşkun, Ali Özdemir, Sinan Tunç ve Kürşat Tuncel, Mevlüt Yeni, Mehmet Çelik, Atilla Durak, Cem Kaytan, Vahap Güner ile Bilecik Yarın Gazetesi Sahibi Cafer Elmas, Vali Aygöl'ü ziyaret etti. Vali Aygöl, gazetecilere Bilecik tarihi ile ilgili bilgi verdi.
BELEDİYEYE ZİYARET
Heyet, Bilecik Belediye Başkanı M.Sadık Kaya'yı ziyaret etti. Kaya, şehirde yapılan çalışmaları hakkında bilgilendirme yaptı. TGK Genel Başkanı Nuri Kolaylı da gazetecilerin taleplerini anlatarak konfederasyon hakkında bilgi verdi.
ÜNİVERSİTEYE ZİYARET
TGK üyeleri daha sonra Şeyh Edebali Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sıddıka Özkaldı Karakuş'u ziyaret etti. Karakuş'a, ülke genelinde konfederasyonun çalışmaları hakkında bilgi verildi. Karakuş, üniversite olarak kentte yaptıkları ve yapmayı planladıkları projeler hakkında bilgilendirme yaptı.
TSO ZİYARETİ
Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyeleri (TGK), son olarak Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti.  Türkiye'nin bir çok ilinden gazeteciler, valilik, belediye ve üniversitenin ardından Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti.
BASININ SORUNLARI ELE ALINDI
Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşen toplantıda basının sorunları ele alındı. Toplantıda konuşan Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Cavit Erkılınç “Basanla basmayanın, satanla satmayanın, personel çalıştıranla çalıştırmayanı, maaş ödeyenle, ödemeyen, okunanla okunmayanı habercilik yapanla yapmayanı Allah’ın izniyle ayıracağız birbirinden” dedi.
İletişim ve Medya Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi Koordinatörü İdris Kardaş ise “Bu mücadeleyi yapmamız için yerelden kaynaktan beslenen bilgiye, doğru bilgiye çok ihtiyacımız var. Bu bağlamda da sizlerin rolü çok değerli” dedi. Kardaş, sosyal medyanın kontrolsüz bir şekilde bütün dünyanın da sorun yaşadığı bir şekilde ilerlediğinin altını çizdi.
Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı kendilerini ağırlayan Bilecik Medya İletişim Derneği Başkanı, Marmara Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ergün’e teşekkür ederken, Gazetecilik Yasasına acilen ihtiyaç duyulduğunu sözlerine ekledi.
BATMANLI VALİ, BİLECİK’TE TGK AİLESİ İLE BİR ARAYA GELDİ
Bilecik’te görev yapan Batmanlı Vali Şefik Aygöl “Allah herkese Bilecik’e hizmet etmeyi nasip etmez. Bilecik nüfusunun küçük olmasına rağmen sanayi, tarım ve tarih anlamındaki büyüklüğü ile ender şehirlerden biridir” dedi. İller Bankası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Selim Yağcı, konuşmasında “Gazetecilik toplumun tüm özel ve hassas noktalarına el atan bir birim. Bazen terzi, kendi söküğünü dikemez derler. Birlikten kuvvet doğar. Gazetecilik toplumun tüm özel ve hassas noktalarına el atan bir birim. Bazen terzi, kendi söküğünü dikemez derler. Anladığım kadarıyla sizleri de dinlediğimizde sizler toplumun güncel konularını gündeme getirip, çözüm yollarını ararken kendi sorunlarınız noktasında da oldukça dertlisiniz”ifadelerini kullandı. Bilecik 18. Dönem Milletvekili Tayfur Ün “Günümüzde gazetecilik gerçekten zor” dedi. Program, TGK üyeleri arasında mesleki sorunların ele alındığı toplantı ile sona erdi. Kentte iki gün konaklayan gazeteciler, Bilecik’in tarihi ve turistik yerlerini gezme fırsatı buldu. (Ubeydullah Baş)

Haftanın Öne Çıkanları

Tosunpınar’ ziyaret

2024-02-17 14:53 - İLÇELER

Kozluk’ta göletler yapılacak

2024-02-17 16:58 - İLÇELER

Sason Kaymakamı, kahvaltıda askerle buluştu

2024-02-18 01:03 - İLÇELER

Çayırlı Köyüne kilit taşı serildi

2024-02-18 00:00 - İLÇELER

Batmanlı Sanatçı isyan etti; “Sonunda bunu da gördük…”

2024-02-11 12:35 - YAŞAM

Kentte kanaat önderleriyle bir araya geldi

2024-02-16 17:12 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Mesut Baz Sason adayı…

2024-02-13 00:30 - SİYASET

Evliliğe ilk adım

2024-02-15 16:37 - YAŞAM

Silahlı saldırıda 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı

2024-02-11 15:39 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Silahlı kavga: 1 yaralı

2024-02-15 15:56 - ASAYİŞ

İlgili Haberler

Güney Çevreyolu açılıyor

14:56 - GÜNDEM

Teknikerler Ankara’da buluşuyor

14:16 - GÜNDEM

Pencînarî Aşireti’nden Rahmi Koç tepkisi

13:12 - GÜNDEM

CHP PM Üyesi Hüseyin Yaşar’dan Koç’a tepki; “Rahmi Koç kendini bil”

12:27 - GÜNDEM

Takla atan otomobildeki 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı

20:48 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Hasankeyf’te boğulma faciası

15:28 - HASANKEYF

Güney Çevreyolu açılıyor

14:56 - GÜNDEM

Malabadi Köprüsünde şenlik yapıldı

14:36 - KOZLUK

Batman, sıfır atık festivaline katıldı

14:23 - EĞİTİM

Teknikerler Ankara’da buluşuyor

14:16 - GÜNDEM