BATMAN’I LİDER KENT YAPMAK İSTİYORUZ
Milletvekili Nasıroğlu “Temel atma töreninde Valimiz ve Genel Müdürümüzle birlikte firmamıza hedef koyduk. Ne mutlu ki bu projeyi kısa sürede tamamladık. Ulaştırma Bakanlığımız, projelere odaklanarak hızlıca hayata geçirilmesi için çalışıyor. Türkiye'nin her yerinde büyük projeler hayata geçiriliyor. Kimi projeler özel sektör eliyle, kimileri ise devlet imkânlarıyla gerçekleşiyor. Türkiye’nin proje üretme ve hayata geçirme kapasitesi, Avrupa Ülkeleri tarafından takdirle izleniyor. Batman’ı sanayi kenti ve teknolojide bölgenin lider şehri yapmak istiyoruz. Bunun için güçlü ulaşım altyapısına, demir yollarına, hava ulaşımının artırılmasına ihtiyacımız var. Sayın Bakanımız bu süreçte Batman’ı yalnız bırakmadı, ikinci kez ilimizi ziyaret ederek bizleri onurlandırdı” dedi.
BATMAN'A 2022'DEN BU YANA 27,6 MİLYARLIK YATIRIM
Törende konuşan Bakan Uraloğlu ise Batman’a yapılan yatırımların Türkiye Yüzyılı vizyonu doğrultusunda hız kesmeden sürdüğünü ifade ederek “Batman’a ne lazımsa yapmaya devam edeceğiz. Valimiz, ikinci bir çevre yolunun imar planına işlenmesinden bahsetti. Biz sadece bugünü ve yarını değil, on yılları, yüz yılları planlıyoruz. Dicle'nin bereketli sularıyla hayat bulan Hasankeyf, binlerce yıllık tarihi ve kültürel mirasıyla bir hazine. Batman ise sanayisi, tarımı ve petrol zenginliğiyle bölgemizin parlayan yıldızı. Bu nedenle ulaşım altyapısının güçlendirilmesi önemli. 2002 yılından bu yana Batman’ın ulaşım ve iletişim altyapısına 27 milyar 604 milyon liralık yatırım yapıldı. Bölünmüş yol uzunluğunu 15 kilometreden 172 kilometreye çıkardık. Bütünlü sıcak karışım kaplama uzunluğunu 3 kilometreden 139 kilometreye ulaştırdık. 221 kilometrelik tek platformlu yolları da iyileştirdik” dedi.
YILDA 142 MİLYON LİRALIK TASARRUF SAĞLANACAK
Bakan Uraloğlu, Batman Güney Çevre Yolu, Üniversite-Balpınar-Esentepe-Gültepe geçişleri ve farklı seviyeli kavşaklar gibi önemli projelerin tamamlandığını ve Batman ile Hasankeyf arasında yeniden inşa edilen toplam 39,4 kilometrelik yolun önemli bir bölümünün daha hizmete açıldığını belirterek “Hasankeyf-1 Köprüsü (465 m), Hasankeyf-2 Köprüsü (1001 m) ve Hasankeyf Tüneli (638 m) gibi yapıları içeren 29,8 kilometrelik kesimi daha önce hizmete açmıştık. Bugün ise 9,6 kilometrelik kalan bölümü de bölünmüş yol standardında tamamlayarak hizmete sunuyoruz. Akça, Binatlı ve Batıraman bölgelerinde 4 hemzemin kavşak ile 5,8 kilometrelik yaya kaldırımı da projeye dâhil edildi. Hem güvenli hem konforlu ulaşım sağlanıyor. Sadece Batıraman’dan yıllık 96 milyon lira, akaryakıttan 46 milyon lira olmak üzere toplam 142 milyon lira tasarruf sağlanacak” dedi.