Yerel demokrasi ruhu yeniden güncellenmeli

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Serra Bucak, kadınların komünal dayanışmanın öznesi olduğunu belirterek, Avrupa Yerel Yönetim Özerklik Şartı'ndaki çekincelerin kaldırılması ve yerel demokrasi ruhunun yeniden güncellenmesi gerektiğini vurguladı.

TÜRKİYE VE DÜNYADAN - 4 saat önce

Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası’nın (TÜM BEL-SEN) 13. Dönem 5. Genel Meclisi çalıştayı gerçekleştirildi. Yenişehir ilçesindeki bir otelde düzenlenen çalıştaya Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun'un yanı sıra ilçe belediye eşbaşkanları, meclis üyeleri, sendika yöneticileri ve üyeleri katıldı.
Çalıştayın açılışında Eşbaşkan Serra Bucak ile TÜM BEL-SEN Genel Başkanı Erdal Bozkurt konuştu.

Eşbaşkan Bucak: Ele alınan başlıklar çok önemli

Eşbaşkan Bucak, ele alınan başlıkların çok önemli olduğunu, kendi alanlarında da benzer çalışmalar ve başlıklar üzerinden demokratik yerel yönetimler meselesinin özünün nasıl daha katılımcı, şeffaf, hesap verebilir ve kadın özgürlükçü bir perspektifle ilerleyebileceğini tartıştıkları bir süreçten geçtiklerini belirterek, sendikanın kendi alanından bu tartışmalara doğrudan katkı sunmasının ve güçlendirmeler yapmasının çok anlamlı olduğunu ifade etti.

‘Halkın belediyeleriyiz’

Yerel yönetimlerin tarihsel birikimine dikkat çeken Eşbaşkan Bucak, demokratik toplum ve barışın inşasında katılımcı yerel yönetim anlayışının güçlendirilmesinin önemini vurguladı. Eşbaşkan Bucak, şöyle konuştu: "Bildiğiniz üzere bizler, Terzi Fikri'lerin, Edip Solmaz'ların, Hilvan 1978'lerin önemli demokratik deneyimlerinden bugünlere gelmiş; ama bugünlere gelirken de elbette pek çok darbe girişimiyle, kayyım girişimiyle baş başa kalmış yerel yönetimleriz, halkın belediyeleriyiz, toplumun belediyeleriyiz. Bu anlayışla, bu perspektifle, bu sorumlulukla bunu nasıl büyütebiliriz ve ülkemizde devam eden ve muhakkak güçlenmesi gereken demokratik toplum ve barışın inşası sürecinde tam da bu katılımcı demokratik bakışımızı ülkenin temel gündemi haline, yani yerellerin, yerel yönetimlerin, yerel dinamiklerin, kent dinamiklerinin, ilçe dinamiklerinin, köy dinamiklerinin bir parçası haline nasıl getirebiliriz? Önemli konular bunlar."
Haftanın Öne Çıkanları

Batman’da 9 personel alımı yapılacak

2026-06-10 12:41 - GÜNDEM

Batman’da yürek burkan ölüm

2026-06-06 13:25 - GÜNDEM

Kantar’da ölüm!

2026-06-10 00:01 - GÜNDEM

Batmanlı Gazetecilerden Muzaffer Nasıroğlu’na ziyaret

2026-06-05 22:08 - GÜNDEM

Kamyonun çarptığı yaya hastanelik oldu

2026-06-05 16:14 - ASAYİŞ

Takla atan otomobildeki 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı

2026-06-06 20:48 - GÜNDEM

Batmanlı Siyasetçi, istifa etti

2026-06-11 22:32 - SİYASET

Batman’da yarın seçim var: 10 aday yarışacak

2026-06-06 15:56 - GÜNDEM

Batman'da 9 Haziran'a dikkat!

2026-06-08 10:18 - GÜNDEM

Ankara’da Batman Rüzgârı Esti

2026-06-06 20:16 - GÜNDEM

İlgili Haberler

Sıcaklarla birlikte akrep mücadelesi başlatıldı

10:04 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Temizlik seferberliği: 100 yeni çöp kovası monte edildi

16:01 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Bursa Fashıon Week 9 uluslararası moda günleri için geri sayım başladı

11:55 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Kur'an Kursu öğrencilerinden yıl sonu programı

10:17 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Buğday ve arpa ekili alanda çıkan yangın söndürüldü

10:16 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Günün Manşetleri

Batman'da 2021'de işlenen Mehmet Şirin Çelik cinayeti aydınlatıldı

15:58 - GÜNDEM

Dr. Hasan Tanrıseven’e ödül

15:39 - GÜNDEM

Batmanlı Vali Aygöl’e ziyaret

15:36 - GÜNDEM

Batmanlı Çevreciler, ekokırım paneline katıldı

15:33 - GÜNDEM

Batman’a ABD'den çifte ödül

15:28 - EĞİTİM