Yıktırılan hobi bahçelerinde bilirkişi keşif başladı

Batman’da tarım arazilerine kaçak olarak inşa edildiği gerekçesiyle yıkımı gerçekleştirilen hobi bahçeleriyle ilgili tartışmalar yargıya taşındı. Merkez Akça ve Kösetarla Köylerinde yer alan yaklaşık 100’e yakın hobi bahçesinin sahipleri, uğradıkları zararın tazmini için Asliye Hukuk Mahkemesi’ne başvuruda bulundu.

GÜNDEM - 11 ay önce

BİLİRKİŞİ KEŞFİ BAŞLADI

Mahkemenin başvuruyu kabul etmesinin ardından, bölgede yaşanan zarar ziyanın tespiti amacıyla bilirkişi heyeti görevlendirildi. İlk keşif çalışması Perşembe günü Kösetarla Köyü’nde gerçekleştirildi. Keşif sırasında heyet, yıkılan yapıların durumu, altyapı yatırımları ve tarımsal kayıplar gibi unsurları yerinde inceledi. Bilirkişi heyetinin, önümüzdeki günlerde Akça Köyü'nde de incelemelerde bulunacağı ve raporunu mahkemeye sunacağı öğrenildi.

VATANDAŞLAR MADDİ TAZMİNAT TALEP EDİYOR

Hobi bahçeleri sahipleri, yıkım sırasında maddi kayba uğradıklarını, emeklerinin ve yatırımlarının karşılıksız yok edildiğini belirterek zararlarının karşılanmasını talep ediyor. Bazı vatandaşlar, bahçelerde seralar, küçük yapılar, sulama sistemleri ve ağaçlandırma çalışmaları yaptıklarını, yıkımla birlikte tüm bu yatırımların heba olduğunu ifade etti.

TARTIŞMALI YIKIMLAR GÜNDEMDEYDİ

Batman’da geçtiğimiz aylarda Tarım ve Orman Bakanlığı ile yerel yönetimlerin tarım arazilerinin izinsiz yapılaşmadan arındırılması amacıyla başlattığı uygulama kapsamında, birçok bölgede hobi bahçeleri yıkılmıştı. Özellikle tarım alanı olarak tescilli arazilerde inşa edilen yapıların ruhsatsız olması nedeniyle gerçekleştirilen bu yıkımlar, bölgede geniş yankı uyandırmış ve bazı vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılanmıştı.

Haftanın Öne Çıkanları

Baba dostu Kemal Tapan amcamı kaybettim

2025-08-20 09:45 - Nostalji

Batman Üniversitesinde başvurular başladı

2025-08-18 13:51 - EĞİTİM

Batman’da yarım kavun dönemi başladı

2025-08-18 16:00 - EKONOMİ

Beşiri Cezaevinde su sorunu çözüldü

2025-08-23 10:34 - BEŞİRİ

Dolar, Euro ve Sterlin güne yükselişle başladı

2025-08-18 10:24 - EKONOMİ

Batman’da lüksün yeni adresi: Kontinental & Arthill projesi

2025-08-20 15:41 - GÜNDEM

Batman Valisi çok sert konuştu

2025-08-19 20:22 - GÜNDEM

Pazarın ateşi dinmiyor

2025-08-18 15:15 - EKONOMİ

Şanlıurfalı bisikletçiler orman yangınlarına dikkat çekmek için pedal çevirdi

2025-08-23 16:23 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Kurutmalık satışları yüzde 50 düştü

2025-08-21 14:49 - EKONOMİ

İlgili Haberler

Kayıp balıkçıdan acı haber: Batman Çayı'nda cansız bedeni bulundu

20:21 - GÜNDEM

Batman’da su hattı güçleniyor

17:00 - GÜNDEM

Mukaddes emanetler Batman’a geliyor

16:00 - GÜNDEM

Batman’da kırsal ulaşım ağı genişliyor

14:34 - GÜNDEM

Ekrem Çetin, başkan adaylığını açıkladı

14:18 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Batman’da düğün pastasından 150 kişi hastanelik oldu

09:53 - ASAYİŞ

Rukiye Alper’in eserleri sergiye çıkıyor

09:42 - YAŞAM

Batman’da 5 kişi toprağa verildi

09:17 - YAŞAM

Kayıp balıkçıdan acı haber: Batman Çayı'nda cansız bedeni bulundu

20:21 - GÜNDEM

Batman’da su hattı güçleniyor

17:00 - GÜNDEM