GÜNDEM

Bu şoförler, birer kahraman…

Batman’da halk otobüsü şoförleri, fenalaşan yolcuları hastaneye, sınava yetişmeye çalışan öğrencileri ise okullarına yetiştirirken adeta kahramanlık yaptı. O görüntüler, otobüs içi kameralar tarafından saniye saniye kaydedildi.

Bu şoförler, birer kahraman…
24-06-2022 13:57
24-06-2022 13:59
BATMAN

ZAMANLA YARIŞTILAR

Batman’da iki hastayı ve boğazına cisim kaçan bir çocuğu hastaneye yetiştirmek içi güzergâh dışına çıkmak zorunda kalan otobüs şoförleri, bir öğrenciyi ise hafta sonu yapılan YKS’ye yetiştirmek için adeta zamanla yarıştı. Batman Belediyesi Halk Otobüsü Şoförleri son 1 hafta içerisinde hayat kurtaran mücadeleye imza attı.

FENALAŞAN HASTALAR İÇİN GÜZERGÂH DEĞİŞTİRDİLER

İlk olay 10 Haziran Cuma Günü Saat 23.30 sıralarında yaşandı. Otobüs Şoförü Şirin Demir, 72 AAL 081 plakalı otobüste fenalaşan kadını önce Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine yetiştirdi sonra hasta sedyesine bindirilmesine yardımcı oldu.

İkinci olay ise 15 Haziran Çarşamba Günü Yavuz Toparlı kullanımındaki 72 BB 997 plakalı otobüste meydana geldi. Annesinin yanında bulunan çocuğun nefes alamadığı fark edilince otobüste panik yaşandı. Özel bir hastaneye doğru yol alan otobüs şoförü Toparlı, yolun dar olması ve dubalarla kapatılmış olmasına aldırış etmeden canını hiçe sayarak çocuğu özel hastanenin acil servisine yetiştirdi. Panik anları, otobüs kameralarına yansıdı.

Üçüncü olay, Pazartesi Günü Saat 08.15 saatlerinde 72 AB 085 plakalı araçta yaşandı. Turgut Özal Bulvarında gitmesi gereken araç, fenalaşan yolcu için hızla SSK yoluna girdi. Otobüs şoförü, hastane aciline girdikten sonra direksiyondan inerek hastayı sedye ile hastaneye taşıdı.  Hafta sonu gerçekleştirilen YKS’de sınava geç kalan öğrenci için de güzergâh değiştiren bir otobüs şoförü, adeta zamanla yarışarak genç öğrenciyi sınava yetiştirdi. Kahramanlıkları, kameralar tarafından an be an kaydedilen otobüs şoförleri takdir topladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA