HASANKEYF

DSİ’de öncelik Hasankeyf

2022 Yılı 2. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Hulusi Şahin Başkanlığında İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonunda gerçekleşti.

DSİ’de öncelik Hasankeyf
15-04-2022 11:22
15-04-2022 17:24
BATMAN

 “ZEYNEL BEY TÜRBESİ ÇEVRESİNİN ÇALIŞMALARINI ÖNE ALDIK”

Toplantıda konuşan DSİ 16. Bölge Müdürü Ali Naci Kösalı “Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu Barajından bugüne kadar toplam 4.3 milyar kilovat saat enerji ürettik. Bunun ekonomiye katkısı 4,5 milyar TL. Bugün itibariyle baraj su kotu 509,80 oldu. Barajda su miktarı 6 miyar 721 milyon metre küp seviyesinde. Baraj doluluk oranımız yüzde 63 oranında” dedi.

HASANKEYF, TURİZM SEZONUNA HAZIRLANIYOR

Enerji sektöründe 4 projelerinin devam ettiğini belirten Kösalı “Proje tutarımız 640 milyon. 2022 yılı ödeneğimiz yaklaşık 183 milyon. Hasankeyf Arkeopark çevre düzenleme projesi tamamlandı. Diyarbakır Kültür Varlıklarını Koruma Programından geçti. Bu işin kabulünü yaptık. Proje kapsamında arkeoparkta 420 dekar arazide tüm peyzaj alanının düzenlenmesi, sanat atölyeleri, hediyelik eşya, cafe ve restoran, mescit, lavabo, yürüyüş yolları, sosyal donatılar, servis bağlantı yolları, tekne bekleme yeri yer alıyor. Normalde 517. kottan başlayacaktı ama su kotunun düşmesiyle beraber görselliğin kaybolmaması için 517 kotundan 503 kotuna kadar indirerek daha aşağıdan başlattık. Turizm sezonunun açılmasıyla beraber Zeynel Bey Türbesine özellikle çok fazla turistin geldiğini görünce, çevre düzenlemesi işini öne aldık. Bayrama kadar turistlerin ziyaret edebileceği bir alan oluşturma çabası içerisindeyiz. Çevresindeki duvarları tamamladık. Yürüme yollarını yapıyoruz. Fidan dikimini de yapıyoruz” dedi. (Bayram Ayhan)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
deniz 2 yıl önce
bir kaç tanede oturma bankları konulursa daha iyi olacak bence.
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA