GÜNDEM

Ekinleri dolu vurdu

Batman’da etkili olan sağanak yağış ve dolu nedeniyle merkeze bağlı olan Kayabağ Köyü ve Aydınkonak mahallesinde beş bin dönümün üzerinde ekili alan büyük zarar gördü.

Ekinleri dolu vurdu
05-05-2022 17:50
05-05-2022 17:52
BATMAN

Yaklaşık 10 dakika süren sağanak dolu sonucunda mercimek, arpa ve buğdaydan oluşan tarım arazileri büyük ölçüde etkilendi. Tarım arazilerinin yanı sıra üzüm bağları fıstık tarları ve meyve bahçeleri adeta son baharı andıracak şekilde ziyan oldu  Kayabağı köyü sakinlerinden çiftçi İdris Nasıroğlu “Ömrümde böyle bir felakete şahit olmadım. Atalarımızdan da bildiğimiz ve duyduğumuz kadarıyla tarihten böylesini bir felaket yaşanmadı.” dedi.

ZARAR 20 MİLYON DOLAYINDA

Tarlalardaki zararın önümüzdeki günlerde daha net görülebileceğini belirten Nasıroğlu, “Yaklaşık 20 milyon lira dolayında bir zarar bu bölgede söz konusudur. Doğal afet ilan edilmesini istiyoruz. Yaşanan dolu yağışı doğal felaket. Acilen tarım müdürlüğünün uzman ekiplerinin söz konusu alanda inceleme başlatarak yaşanan zararı tespit edip bu bölgede mağdur olan vatandaşın yaralarının sarılması gerekir.” Dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA