HASANKEYF

Hasankeyf’te yöresel lezzet

Hasankeyf Kaymakamı Şenol Öztürk, Hasankeyf Hanımeli Kadın Kooperatifi Bahçesinde Ilısu Barajı manzarasında kurulan iftar sofrasında Batman Basını ile bir araya geldi.

Hasankeyf’te yöresel lezzet
22-04-2022 15:22
22-04-2022 15:28
BATMAN

Programda Hasankeyf Hanımeli Kadın Kooperatifi’nin hazırladığı içli köfte, şam börek, türlü ve tahin muhallebisi gibi yöresel yemekler ikram edildi. Kooperatif Üyesi Kadınların el emeği ile ürettiği tekstil ürünleri, takılar, aksesuar ve süs eşyalarının bulunduğu stantlar gezildi.

“ÇEVRE DÜZENLEMELERİ 1 YILA BİTER”

İftar programında konuşan Hasankeyf Kaymakamı Şenol Öztürk, “Hasankeyf’i taşırken en önemli nokta tarihi eserlerdi. Onlar çok şükür yerlerine taşındı ve çevre düzenlemeleri yapılıyor. Bu çalışmalar bittiği zaman Hasankeyf müthiş bir destinasyon merkezi haline gelmiş olacak. Çevre düzenlemesi ile peyzaj, yeşil alanlarla birlikte tarihi eserlerin değer ve kıymeti daha da artacak. Bunlar bitince Hasankeyf yüzde 100’e ulaşmış bir şekilde hizmete girmiş olacak. Yerleşim alanıyla ilgili bir problem kalmadı.  Mekanlar, evler, taşınmalar bitti. Alt ve üstyapı çalışmaları tamamlandı. Kent meydanı yapıldı. Altı da üstü de kıymetli bir ilçe” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA