GÜNDEM

KESK’liler Ankara’da toplanıyor

8 Aralık KESK’in 27. kuruluş yıldönümü nedeniyle Batman’da basın açıklaması yapıldı.

KESK’liler Ankara’da toplanıyor
08-12-2022 19:17
08-12-2022 16:18
BATMAN

Açıklamada “Kamu emekçileri mücadele tarihinin yapı taşı, fiili meşru mücadelenin açık adresi konfederasyonumuz KESK’in 27. Kuruluş yıldönümü tüm emekçilere kutlu olsun. KESK’in tarihi tek başına bir emek mücadelesi değil aynı zamanda anti demokratik politikalara, faşizme, tekçiliğe, milliyetçiliğe, şovenizme, kadın düşmanı politikalara, gençlerimizin, çocuklarımızın geleceğini tehdit eden yaklaşımlara karşı mücadelenin adı ve tarihidir. Bu ülkenin emeği ile geçinen tüm kesimlerinin önünde her zaman zorlu süreçler, çetin mücadeleler olmuştur. Bugün de kelimenin tam anlamı ile bir zulüm döneminden geçiyoruz.

İşçi cinayetlerinin katliam boyutlarına vardığı, yoksulluğun her geçen gün daha fazla derinleştiği koşullarda siyasi iktidar sorunların faturasını muhalefete, emekçilerin, halkın omuzlarına yıkmaya yönelik politikalar izlemeye devam ediyor.

17 Aralık’ta Ankara’da geçinemiyoruz, seçim değil geçim bütçesi istiyoruz sloganıyla miting yapıyoruz. Gelin, hep birlikte emeğin, halkın kürsüsünü kuralım” denildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA