ÖNYARGI İNSANI UTANDIRIR

AYTEKİN ALPTEKİN
AYTEKİN ALPTEKİN
ÖNYARGI İNSANI UTANDIRIR
02-08-2021

Değerli Sonsöz Gazetesi okuyucuları;  Temmuz ayına girdiğimizden beri ülkemizin başına birçok doğal afet geldi; ve bu afetler devam ediyor.

Doğal afet diyorum Çünkü hakikaten doğal afet.

Özellikle Karadeniz'de ve Van’da yaşanan seller hepimizi derinden üzdü. Bunun yanında Türkiye’nin her yerindeki orman yangınları içimizi acıtıyor.

Cam ve cam yansımasından sıcak havadan sıcak havanın getirdiği yansıma mercek ateşleri ve orman yangınları çıkarmış durumda tam 112 ormanlık alanda yangın çıktı 

107 alanda yangın çıktı, şükür bazı yerlerde kontrol altına alındı. Bu yangınlarda hata ve kusurlar var kuşkusuz.

Ama gelin görünki; Sosyal medyada birçok asılsız haber ortaya atıldı. başka ülkelerin yangınların fotoğrafları bizdeymiş gibi lanse edildi, halkı kin ve nefrete davet edildi adeta! çok şükür bu asılsız haberlere halkımız fazla itibar etmedi.

Ormanı kim neden yaksın Allah aşkına.

Aynı dönemde İtalya da, Yunanistan da, Rusya’da, Kanada’da, Amerika’da ve bir çok yerde orman yangınları var. Bu tamamen küresel ısınmanın bir sonucu, belki biri veya bir kaçı şahsi hata sonucu çıkmış yangınlar olabilir ama öküzün altında buzağı aramamak gerekir.

Sosyal medyada afişe edilen birçoğu yalan ve yanlı bilgi kirliliği en çok oradaki felakete uğrayan vatandaşlara üzmüştür sanırım.

Kürdü, Türkü, Alevisi, Sunnisi mi kaldı ülkemizde!...

Et ve tırnak olmuş bir milletiz.

Ülkemizde herkes birinci sınıf vatandaş artık.

Olaylara bakış açımızı değiştirmeliyiz, bilgi sahibi olmadan kanıtımız olmadan fikir yürütmemeliyiz.. 

Ülkemiz bir hukuk devletidir. Suçlu varsa mutlaka bulunur ve adalete teslim edilir, gerekli en ağır ceza verilir.

Bundan kimsenin asla kuşkusu olmasın.. 

Bu yaşananlardan büyük bir ders almalıyız, hatalarımızdan kendimize pay çıkarmalıyız... 

Bundan sonraki dönem de fidan dikecek, dere yatağına ev yapmayacak, ormanda ateş yakmayacaz, aldığımız doğal kayıpları ve  yaraları telafi edeceğiz.

Bu görev hepimizin, bu felaket ayı da gelip geçer. Yeter ki biz birlik ve beraberliğimizi koruyalım. Asılsız gündemler oluşturmayalım. Sözün özü önyargılardan kaçınalım ve fikir ve bilgi sahibi olmadan asılsız ve mesnetsiz paylaşımlarda bulunmayalım.

Onun için önyargılar insanı utandırır.

 

 

ÖNCEKİ YAZILARI
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?