Laiklik ve Diyanet

Laiklik ve Diyanet
09-08-2023

Mısır'da Firavun dönemi ve Yahudilerin durumu bileniniz var mı?

Kur'an'da belirttiğine göre Firavun, Yahudileri köle yapardı. Sadece işe yarayan erkek ve kadınlara yaşama hakkını verirdi.

Onların yaşaması, yaşama sınırı, biçimi ve özgürlüğü; Firavunun keyfine ve rızasına bağlı idi.

Ülkemizde de mütedeyyin insanların yaşama biçimi, giyinme ve ibadet etme hakkı da kendilerini LAİK ve ÇAĞDAŞ olarak tanıtan kesimin arzu ve isteklerine bağlı hale gelmiş.

Yoksa "Laiklik elden gidiyor" feryadı ile linç girişimine kalkışırlar.

İnsanların "Çocuklarını karma değil de tekli okullarda okutmak" istemeleri bu kesimi çok rahatsız etmiştir.

Şayet, terörle mücadele, ülke savunması ve savaş ihtimali olmazsa mütedeyyin insanları ya hapise, ya sürgüne yada...

Tıpkı Mısır'da Firavunun Yahudilere tanıdığı hak kadar bu kesimde mütedeyyin insanlara hak tanırlar.

Diyanet işleri başkanı Sn. Prof. Dr. Ali Erbaş son günlerde sözde aydın ve kadın dernekleri tarafından hedef tahtasına konulmuş.

Gerekçe ise "laiklik" aslı ise İslam fobinin ülkemizdeki bulunduğu boyutu göster.

Geçen bir cuma Hutbesinde "çalışanlarımızın ve öğrenci kardeşlerimizin en önemli farz ibadetlerinden birisi olan cuma namazını Eda edebilmelerine yardımcı olalım..." Kısmı yine "laiklik elden gidiyor" korusuna takılmış.

TKDF Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu, LGBT, Cumhuriyet gazetesi ve benzeri kuruluşları harekete geçirmiş ve DİB için linç girişimi başlatılmıştır.

HKP Halkın Kurtuluş!!! Partisi (bu halk kim o da meçhul. Bu ülkenin Müslümanları olmadığı kesin) İşi yargıya kadar götürmüştür.

Yine ÇYDD Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ise DİB Kur'an'da ki Cuma Suresi 9 ayetinin mealini okuması onları da ayağa kaldırmış; "Laiklik elden gidiyor" feryadı ile ortalığı ayağa kaldırmaya başlamışlardır.

Hele gazeteci Fatih Altaylı doğrudan değil de dolayı biçimde "Enflasyon, işsizlik..." Vurgusu ile Diyanet İşleri Başkanlığını eleştirisi ise tam bir trajedi komiktiliktir.

Fatih Altaylı'nın yapması gereken dürüst bir duruş sergileyerek bu ÇAĞDAŞ kesime "oturun oturduğunuz yerden Diyanet Cuma Namazı için makul talepte bulunmuş, laiklikle ne alaka" demesi idi.

Altaylı; Ülke de bunca sorunlara sebep veren, görev ve sorumlulukları konusunda ihmali olan kurum ve kuruluşlara görevini yapmaları konusunda tavsiye ve teşvik etmesi gerekir.

Bunu yapmayıp DİB görev ve sorumluluk dışında ki enflasyon, hayat pahalılığı, işsizlik, hukuksuzluk ve benzeri konularda eleştirmesi doğru değildir.

Selam ve Dua ile.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?