DERBİ HAFTASI

DERBİ HAFTASI
07-10-2023

DERBİ HAFTASI

TPAO BATMAN PETROLSPOR - KARŞIYAKA SK

Geçen hafta zorlu Elazığspor deplasmanında üstün futbol oynayan ve galibiyeti kaçıran TPAO Batman Petrolspor yarın akşam grubun ve ligin derbi maçında İzmir temsilcisi Karşıyaka'yı konuk edecek.

Şampiyonluğun iki güçlü ekibinin puan savaşında ev sahibi olmanın avantajıyla bu maçtan mutlak 3 puanla ayrılıp galibiyet serisi başlatmamız gerekiyor.

Teknik Direktör Mesut Toros ile birlikte her hafta futbol olarak üzerine koyan kırmızı beyazlı ekibimize güvenimiz de desteğimiz de tam olmalı.

Geride kalan 4 hafta sonunda topladığı 9 puanla ikinci sırada bulunan Karşıyaka liderliği geçen hafta evinde 1-0 kaybettiği Turgutluspor'a kaptırdı.

Bu yenilginin telafisi için kırmızı beyazlı ekibimize karşı puan ve puanlar arayacak olan Karşıyaka takımını daha yakından tanımaya başlayalım.

KARŞIYAKA'YI TANIYALIM

Yıllarca Süper Lig ve TFF 1.Ligde mücadele eden Karşıyaka 2017-2018 sezonunda veda ettiği 2.Lige yeniden yükselmek için bu sezon belki de kulüp tarihinin son yıllarda ki en büyük bütçesiyle start verdi.

3.Ligin üzerinde bir kadro kuran İzmir temsilcisinin renklerine bağladığı önemli isimleri şöyle bir hatırlayalım.

LİGİN EN PAHALLI EKİBİ

Geçen sezon ki kadrosunun tamamına yakınını değiştiren Karşıyaka SK, takımın başına geçtimiz sezon Yeni Mersin İdmanyurdu'nu şampiyonluğa taşıyan 45 yaşında ki genç teknik adam Ersin Akay'ı getiren yeşil kırmızılı ekip kalesine Vanspor'dan tecrübeli eldiven Haydar Yılmaz, başarılı orta saha oyuncusu Barış Sağır, Belediye Kütahyaspor'dan 1.90 boyunda ki deneyimli stoper Erdinç Çepoğlu, Teksüt Bandırmaspor'dan 1.92 boyunda ki stoper Alpay Koldaş, Boluspor'dan tecrübeli sağ bek Cenk Ahmet Alkılıç, Düzcespor'dan golcü Yasin Ozan, orta saha oyuncusu Emre Keleşoğlu, Çorum FK'dan yetenekli sol kanat oyuncusu Enes Nalbantoğlu, 52 Orduspor'dan orta saha oyuncusu Sefa Küpeli, Nazilli Belediyespor'dan sağ bek Bilal Ceylan, Yeni  Mersin İdmanyurdu takımından stoper Ömer Alper Tatlısu, Kırşehir FK'dan merkez orta saha oyuncusu Hakan Erçelik ve Manisa FK'dan eski Galatasaraylı hücum oyuncusu Adem Büyük gibi isimleri transfer eden İzmir temsilcisi grubun ve ligin en pahallı ekibi konumunda.

Hedefini Pınar süt, et ve su ürünleri sponsorluğunda maziye yani Süper Lige dönüş olarak belirleyen İzmir'in 111 yıllık köklü kulübü ile daha önce 2020-2021 sezonunda iki kez karşı karşıya gelen Petrolspor'umuz iki maçtan da golsüz eşitlikle ayrıldı.

ÖNEMLİ KOZLARI

Yeşil kırmızılı rakibimizin yarın ki en önemli kozları geride kalan 4 haftada yaptığı asitlerin yanında attığı 3 golle en etkili isim olan Enes Nalbantoğlu'nun yanı sıra fileleri iki kez sarsan golcüler Yasin Ozan ve Emre Gemici olacak.

Karşıyaka takımının skora gitme adına en çok kullandığı sol kanadın etkili ismi Enes'e özel önlem alınıp kesinlikle boş alan bırakmamız gerekiyor. Ziraa birebir de güçlü fiziği hızı ve ince bileği ile kolay adam geçebilme özelliği bulunan oldukça yaratıcı bir isim.

Kırmızı beyazlı ekibimiz taraftar desteği ve sabırlı oyunun yanında orta saha üstünlüğünü eline geçirir ve gireceği pozisyonları cömertçe harcamazsa galibiyete ulaşacağını düşünüyorum

Haydi Batman !

Petrolspor'un ekran başında değil, tribündeki desteğinize ihtiyacı var.

Pazar akşamı Batman Yeni Şehir Stadı'nda buluşmak üzere,,

Esen Kalın

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?