Yeşilay Şırnak Şubesi, yaklaşık 1200 gönüllü ile özellikle çocuklar ve gençleri bağımlılıktan uzak tutabilmek amacıyla çeşitli faaliyetler yürütüyor.
Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan protokol ile Yeşilay Şırnak Şubesince, kentte 4 yılda 176 okuldaki yaklaşık 8 bin ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisine, 4 bin üniversite öğrencisine, 5 bin esnaf ve vatandaşa teknoloji bağımlılığı, alkol, kumar, madde ve tütün bağımlılığı konusunda eğitim verildi.
- "4 yılda 1200 esnafı 'Yeşilay Elçisi' yaptık"
Yeşilay Şırnak Şube Başkanı Mahsum Çağın, AA muhabirine, göreve geldikleri günden itibaren muhtarları ve sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ederek Yeşilay ve Yeşilay Danışmanlık Merkezini (YEDAM) anlattıklarını söyledi.
Yeşilay'ın toplumun her kesimine hitap etmeye çalıştığını belirten Çağın, amaçlarının vatandaşlara önleyici eğitimler vermek olduğunu bildirdi.