Çocukluk yıllarını köyünde geçiren Oğur, eğitim hayatına Batman’da başladı. Ortaöğrenimini Adana’da tamamlayan yazar, liseli İstanbul ve Batman’da okudu. Farklı şehirlerin kültürel dokusuyla beslenen Oğur, üniversite eğitimini ise Konya’da tamamladı.
YEREL BASINDAN EDEBİYAT DERGİLERİNE
Yazın hayatına erken yaşlarda adım atan Oğur, İstanbul ve Batman’daki yerel gazetelerde köşe yazıları yazdı. Oğur’un hikâye ve şiirleri, Yaşam Fanzin, Daima Edebiyat, Sözyüzü, Oggito, Söylenti, Satır Edebiyat, Tahta Edebiyat, Güfte Edebiyat ve Filtresiz Dergi gibi birçok platformda okuyucuyla buluştu. Eserlerinde Anadolu’nun dinginliği ile şehir yaşamının karmaşasını bir araya getiren yazar, insanın içsel yolculuğunu güçlü bir anlatımla ele alıyor. Genç yaşına rağmen yayımladığı eserlerle adından söz ettiren Oğur’un dört kitabı bulunuyor. 2019 yılında yayımlanan Örtüsüne Bürünen Öyküler ile edebiyat dünyasına giriş yapan yazar, 2022’de Güvercinler Kenti Hakkâri, 2023’te Köyün İlk Tiyatrosu ve 2024’te Gezegenin Sessizliği adlı eserlerini okurlarla buluşturdu.
SİVİL TOPLUM ÇALIŞMALARINI DA SÜRDÜRÜYOR
İstanbul’da yaşamını sürdüren Müdessir Oğur, İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi’nde aktif çalışmalarını sürdürüyor. Oğur’un, yeni eserlerle okur karşısına çıkması bekleniyor.