Kaza, Batman Merkez Girbereşik Mahallesi’nde bulunan bir geri dönüşüm fabrikasında dün akşam saatlerinde meydana geldi. Fabrikada çalışan A.T. (26), henüz bilinmeyen bir nedenle ayağını üretim hattında bulunan Helezon makinesine kaptırdı. İşçinin acı içinde bağırdığını duyan mesai arkadaşları hemen yardıma koşarken, durum 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirildi.
EKİPLER ZAMANLA YARIŞTI
İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis, itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edildi. İtfaiye ve AFAD ekipleri, işçinin ayağını sıkıştığı makineden kurtarmak için uzun süre çaba harcadı. Yaklaşık yarım saatlik çalışmanın ardından A.T., bulunduğu yerden çıkarılarak sağlık ekiplerine teslim edildi.
HASTANEDE TEDAVİ ALTINA ALINDI
Olay yerinde ilk müdahalesi yapılan genç işçi, Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastanede tedavi altına alınan A.T.’nin hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi. Olayla ilgili polis ekiplerinin incelemesi sürerken, fabrikanın güvenlik kameraları ve iş güvenliği kayıtları da araştırılıyor.