Beden Politikaları ve Toplumsal Cinsiyet Eğitimi verildi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, yerel yönetim hizmetlerinde eşitlikçi ve kapsayıcı yaklaşımı güçlendirmek amacıyla “Beden Politikaları ve Toplumsal Cinsiyet Eğitimi” düzenlerken, Eşbaşkan Serra Bucak, halkın ihtiyaçlarını duyabilmenin, anlamanın ve buna uygun dönüşler verebilmenin eğitimle mümkün olduğuna dikkat çekti.

TÜRKİYE VE DÜNYADAN - 1 ay önce

Büyükşehir Belediyesi yerel yönetim hizmetlerinde eşitlikçi yaklaşımı hayata geçirmek amacıyla eğitim çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından daire başkanları ve şube müdürlerine yönelik “Beden Politikaları ve Toplumsal Cinsiyet Eğitimi” düzenlendi. Programa, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Serra Bucak, DBB Genel Sekreter Yardımcıları Zerin Türk ve Muhabbet Erdoğmuş ile daire başkanları katıldı. 
Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen eğitim, eğitmen Handan Coşkun tarafından verildi. Programda, toplumsal cinsiyet kavramı çok boyutlu bir çerçevede ele alınırken; toplumsal cinsiyetin özgürleşmesi, eşitlik ve eşitsizlik ilişkileri, kadın üreme sağlığı gibi başlıklar ele alındı. Eğitimde ayrıca, toplumsal cinsiyet perspektifinin yerel yönetim politikalarına nasıl yansıtılabileceği, hizmet üretiminde kapsayıcılığın nasıl güçlendirileceği ve kurumsal düzeyde bilincin açığa çıkması için hangi yöntemlerin izlenmesi gerektiği üzerinde duruldu.
Katılımcı yöneticilerin aktif katılım sağladığı eğitimde, teorik bilgilerin yanı sıra pratik uygulama örnekleri ve saha deneyimleri de paylaşıldı. 

‘Eğitimler yerel yönetimlerde bütünlük ve sistem için önemli’

Programa katılan Eşbaşkan Bucak, belediye yöneticilerinin bu tür eğitimlere katılmasının önemli olduğunu belirterek, eğitim çalışmalarına önem verdiklerini söyledi. Eğitimin yaşamın her alanında sürmesi gerektiğini vurgulayan Eşbaşkan Bucak, bu anlayışın belediyelere de yansıtılması gerektiğini ifade etti.
Eğitimlerin yalnızca daire başkanları ve şube müdürleriyle sınırlı kalmaması gerektiğini belirten Eşbaşkan Bucak, çalışmaların daha geniş bir alana yayılması gerektiğini söyledi. Toplumsal cinsiyet eşitliğinden, davranış bilimlerine, öfke kontrolünden mevzuat eğitimlerine kadar tüm başlıkların bir bütünlük içinde ele alınması gerektiğini ifade eden Eşbaşkan Bucak, bu sayede yerel yönetim hizmetlerinde istenilen bütünlük, ciddiyet ve sistemin sağlanabileceğini kaydetti. 
Haftanın Öne Çıkanları

157 sürekli işçi alımı yapılacak

2026-04-29 09:24 - GÜNDEM

Batman uydu kent için gözler Ankara’ya çevrildi

2026-04-25 00:01 - GÜNDEM

Batman İŞKUR’dan istihdam atağı

2026-04-24 16:30 - GÜNDEM

Petrolspor'un 1. Lig'teki 6 rakibine transfer yasağı

2026-04-28 23:33 - SPOR

Batman-Siirt yoluna kan döküldü! 2 ölü - 3 yaralı

2026-04-26 23:15 - GÜNDEM

Güllüce’de toprak kayması!

2026-04-25 20:09 - KOZLUK

Batman’da 1,5 milyonluk altın dolandırıcılığı aydınlatıldı

2026-04-28 00:03 - GÜNDEM

Otobüste altın dolu çanta bulundu

2026-04-29 15:53 - GÜNDEM

İş dünyası bu düğünde buluştu

2026-04-26 11:10 - YAŞAM

Nasıroğlu, dostlarını mevlitte ağırladı

2026-04-26 13:12 - YAŞAM

İlgili Haberler

Firari hükümlü yakalandı

10:07 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Bozkırın ortasında baraj gölü kıyısındaki "sakin şehir" Halfeti ziyaretçilerini ağırlıyor

10:06 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Uyuşturucu operasyonunda 69 zanlı yakalandı

13:02 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Gaziantep'te fabrika açılışında konuştu

12:01 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Kadınlar "damat yorganı kaplama" geleneğini yeniden canlandırdı

13:00 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Günün Manşetleri

GIDA ÜRÜNLERİ SATIN ALINACAKTIR

00:00 - RESMİ İLANLAR

Batman’ın kalbi, Sonsöz gecesinde attı

15:16 - GÜNDEM

TEGV mezunları Batman’da buluştu

14:49 - EĞİTİM

Batman Belediyesi sahada yarışıyor

14:47 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Hemşire adayları yemin etti

14:31 - EĞİTİM