Çalışmalar boyunca Çınar Belediyesi, AFAD ve diğer kamu kurumlarıyla iletişim halinde olunurken, yapılan ihtiyaç tespitleri doğrultusunda sorun yaşanan mahallelere iş makineleri yönlendirildi. Çalışmalara ilişkin bilgiler ise Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında ilgili kurumlarla eş zamanlı olarak paylaşılıyor.
Göletteki suya yön verilerek risk azaltıldı
Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından Sırımkesen Mahallesi’ndeki gölette biriken suya yön verilerek oluşabilecek risk ortadan kaldırıldı.
İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri ise Çınar’da okullar başta olmak üzere çeşitli noktalarda su tahliye çalışmaları yürütüyor. Olası müdahaleler için dalgıç ekipleriyle birlikte 10 kişilik itfaiye ekibi hazır halde bekletiliyor.
Yol Yapım Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı da ihtiyaç bulunan diğer mahallelere araç ve personel desteği sağlıyor.