DİKA GENEL SEKRETERİ ALTUNDAĞ, ÖNEMLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU

“BATMAN, CİDDİ PROJELERLE İYİ YERLERE GELEBİLİR”

GÜNDEM - 10 yıl önce

DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, DİKA’nın çalışmaları ile ilgili Muhabirimiz Yusuf Kavak’a bilgi verdi.
Batman’dan DİKA’ya sunulan en önemli projenin Petrol Atıklarının Temizlenmesi Projesi olduğunu açıklayan Altundağ, meyvecilikte de Batman’ın büyük başarı gösterdiğini söyledi. Siirt, Mardin, Şırnak ve Batman arasında en aktif ilin Batman olduğunu söyleyen Genel Sekreter Altındağ “Batman, projelerde en aktif il. Tabi turizm sektöründe de çok etkin. Meyveciliği en iyi uygulayan il. Bizim desteklememizle yerel yönetimler, kamu kuruluşları ve sivil toplum örgütlerinin tümüne proje üretiyoruz” dedi.

BU PROJE, ÜLKE EKONOMİSİNE KATKI SUNACAK

Batman’da hazırlanan Katı Atık Projesinin, ülke ekonomisini ilgilendiren ciddi bir proje olduğunu söyleyen Altundağ “Bu proje hem ekonomik katkısı olan hem de çevre dostu olan bir projeye dönüşebilir. Bu projeyle atıkları değerlendirebiliriz” dedi.

MEYVECİLİĞİ EN İYİ UYGULAYAN İL BATMAN

Meyvecilik projesini en iyi uygulayan ilin de Batman olduğunu belirten DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altundağ “Şuanda Batman, o paranın tamamını ilgili paydaşlarına hemen hemen yatırım noktasında ulaştırmış. Dolayısıyla devam eden tüm projelerde Batman’ın imzası var. Biz de çalışanları destekleyeceğiz” dedi.

BATMAN, SANAYİDE SIÇRAMA YAPTI

Batman’ın son dönemlerde sanayi sektöründe ciddi bir sıçrayış yaptığını belirten Genel Sekreter Altundağ “Batman, turizm noktasında ise Mardin’le yarışıyor. Hasankeyf’te Ekolojik Köy Projesi önemli bir proje. İyi projelerle Batman’da çok güzel şeyler olabilir. Her projeyi destekleyeceğiz diye bir ajans profilimiz yok ama her projeyi ilgililere ulaştırmakla ilgili bir görevimiz var. Biz rehber olacağız. Batman iyi gidiyor, iyi mücadele ediyor. Sayısız projeler geliyor. Hem insan odaklı dezavantajlı gruptan işte kadınlarımızın içinde olduğu engelli vatandaşlarımızın içinde olduğu dolayısıyla ekonomik boyutun yanında insan odaklı çalışmalarımız da var” ifadelerini kullandı. (Yusuf Kavak)

 

Haftanın Öne Çıkanları

BİN 771 PARÇA TARİHİ ESER ELE GEÇİRİLDİ!

2016-04-24 21:28 - SASON

ŞAHİN PASTANESİ, TATLI VE PASTADA ÖNCÜ İSİM

2016-04-27 21:54 - GÜNDEM

HAYATINI BARIŞA VE EĞİTİME ADADI: FETULLAH HAMİDİ

2016-04-26 19:50 - Nostalji

AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR’DA MÜDÜR DEĞİŞİKLİĞİ

2016-04-22 22:01 - GÜNDEM

YILLARIN DİŞ HEKİMİ SEVİM ŞEN, ARTIK BABİL PLAZA’DA

2016-04-27 22:06 - EĞİTİM

ŞAMPİYON SPORCULAR VALİ’Yİ ZİYARET ETTİ

2016-04-26 21:16 - SPOR

VALİ ŞANAL OKULU’NDA KUTLU DOĞUM PROGRAMI

2016-04-26 21:15 - EĞİTİM

ÖZEL İRFAN OKULLARINDA EĞİTİM, SEVGİYLE BAŞLIYOR

2016-04-25 21:07 - EĞİTİM

SELİM TOPRAK, AF ÖRGÜTÜNÜN DİSİPLİN ÜYESİ OLDU

2016-04-24 21:27 - GÜNDEM

ORGANİZE SANAYİ’DE VİNÇ KAZASI: 1 İŞÇİ ÖLDÜ, 2’Sİ YARALI

2016-04-26 21:26 - GÜNDEM

İlgili Haberler

Nasıroğlu Bulvarına hat döşeniyor

15:13 - GÜNDEM

İtfaiyeden acil durum tatbikatı

15:45 - GÜNDEM

Batman’da temizlik seferberliği büyüdü

14:39 - GÜNDEM

Ferdi Kurt, yeni projesini açıkladı: Lojistik maliyetleri düşecek

14:37 - GÜNDEM

Batman Büro Memur-Sen’den sert çıkış

14:03 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Batman’da engelsiz hizmet atağı

16:10 - YAŞAM

Hasankeyf TOKİ’de inceleme

16:00 - HASANKEYF

İtfaiyeden acil durum tatbikatı

15:45 - GÜNDEM

Batman’da sağlık hizmetleri sahaya taşındı

15:30 - SAĞLIK

Su da zamlandı

15:20 - EKONOMİ