Diyarbakır’da suyun geleceğini güvence altına alan projenin temeli atıldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, kentin su üretimini iki katına çıkaracak ve 2050 yılına kadar su sorunu yaşanmamasını hedefleyen Talaytepe Merkez İçmesuyu Arıtma Tesisi 2. Etap Projesi’nin temel atma törenini gerçekleştirdi. Törende konuşan Eşbaşkan Serra Bucak, yalnızca bir inşaatın temelinin atılmadığını, yaşamın kaynağı olan suyun adaletini inşa ettiklerini belirtti.

TÜRKİYE VE DÜNYADAN - 9 ay önce

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, İlbank ve Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı’nın (JICA) desteğiyle, kentin içme suyu hizmetlerinde yeni bir dönemin başlangıcını simgeleyen ve Kayapınar Talaytepe’de inşasına başlanan Merkez İçmesuyu Arıtma Tesisi 2. Etap Projesi’nin temel atma törenini gerçekleştirdi. Törene Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Serra Bucak, DİSKİ Genel Müdürü Mehmet Şerifoğlu, DBB Meclis üyeleri Emra Doğan, Mahmut Yokuş, Hacer Kurt, Merve Utlu, DEM Parti Diyarbakır İl Eşbaşkanları Gülşen Özer ve Abbas Şahin, ilçe belediye eşbaşkanları, daire başkanları, İlbank Diyarbakır Bölge Müdürü Selami Öcal ve çok sayıda kişi katıldı. 

'Su yönetiminde yeni bir sayfa açıyoruz'

Açılış töreninde konuşan DİSKİ Genel Müdürü Mehmet Şerifoğlu, Diyarbakır'da su yönetiminde yeni bir sayfa açtıklarını belirterek, "Hep bir tüme varmaya çalıştık. Bu tümün en önemli parçalarından bir tanesi. Bu parçanın bir devamı olarak da yol üstünde gördüğünüz ana isale hattının müjdesini de vermek istiyoruz. İki yıldır hummalı bir çalışma var. Her defasında bir parçasını tamamlıyoruz" dedi. 

‘Elli yıl boyunca su sıkıntısı yaşanmaması için elimizden geleni yapacağız’

İçme suyunu Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) standartlarına getireceklerini dile getiren Şerifoğlu, "İller Bankası ve tüm destekçilere teşekkür etmek istiyoruz. Bu yatırıma ayrıca bir ücret ödemeyeceğiz, hibe olarak geliyor, bunun için çok mutluyuz. Aynı zamanda bu sahanın içerisinde akıllı su yönetiminin de bir parçasını kuruyoruz; suyu nereye ve nasıl aktardığımızı ortaya koyacağız. Diyarbakır'ın uzun yıllar boyunca su sıkıntısı yaşanmaması için elimizden geleni yapıyoruz. Önümüzdeki sene bütün yatırımlarımızı kırsal alanlara ve ilçelere yapacağız" diye konuştu. 
Haftanın Öne Çıkanları

Batmanlıların En Meşhur Sözü Nedir?

2025-10-27 01:02 - BATMAN'A DAİR HERŞEY

Batman'ın Kürtçe İsmi Nedir?

2025-11-01 13:19 - BATMAN'A DAİR HERŞEY

Bir öğretmenin kaleminden: Özlem Irgav ile Röportaj

2025-10-30 15:11 - ROPÖRTAJ

Batman'ın Kökeni Nedir?

2025-11-02 13:22 - BATMAN'A DAİR HERŞEY

Batman'da Şimdiye Kadar Ölçülmüş En Düşük Sıcaklık

2025-11-02 13:14 - BATMAN'A DAİR HERŞEY

Türkiye'de en çok Batmanlı hangi ilde var?

2025-10-31 10:15 - BATMAN'A DAİR HERŞEY

Batman'da Toki Başvuruları İçin Şartlar Belli Oldu! İşte Detaylar!

2025-10-27 14:03 - EKONOMİ

Batman İl Müdürlüğü, ikinci kez Türkiye Birincisi

2025-10-29 07:45 - GÜNDEM

Batman, Türkiye'nin kaçıncı güvenilir şehri?

2025-10-31 10:20 - BATMAN'A DAİR HERŞEY

Batman’da Depreme En Dayanıklı Bölgeler: İşte Uzmanların Sessizce İşaret Ettiği Mahalleler

2025-10-28 13:08 - YAŞAM

İlgili Haberler

Kaçak elektrikle tarımsal sulama enerji arzını tehdit ediyor

10:15 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Gaziantep FK, ikinci kamp çalışmalarına başladı

07:40 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Binlerce yıllık tarihi Dijital Müze'de anlatılıyor

08:39 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Motosiklet denetimlerinde 168 sürücüye ceza yazıldı

10:38 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Otomobil ile minibüs çarpıştı, 3 kişi öldü, 7 kişi yaralandı

08:37 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Günün Manşetleri

Diyarbakır Büyükşehir Eş Başkanı Doğan Hatun istifa etti

11:45 - GÜNDEM

İstirahat raporlarında yeni dönem: Artık e-Devlet’ten görüntülenecek

11:30 - SAĞLIK

Parmağına sıkışan yüzüğü itfaiye çıkardı

10:34 - YAŞAM

Batman yolunda feci kaza

09:50 - ASAYİŞ

Yaşam Hastanesi'nden Petrolspor'a sağlık desteği

09:25 - SPOR