Erzurum Kış Sporları Turizmine Canlılık Getirdi

Erzurum'un kış sporları alanında düzenlenen uluslararası organizasyonlarla turizm hareketliliğine katkı sağladığı haberi.

SPOR - 2 yıl önce

Erzurum Atlama kuleleri, buz pateni, buz hokeyi, curling salonlarının yanı sıra Palandöken Kayak Merkezi ile kış sporlarında öne çıkan Erzurum, önemli organizasyonlara ev sahipliği yapıyor.
2011 Kış Üniversite Oyunları, 2017 Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali (EYOF), Kayaklı Koşu Uluslararası FIS Yarışması (2021), Curling 2022 Kış Olimpiyat Oyunları Ön Eleme Müsabakaları gibi uluslararası organizasyonların yapıldığı kentte, irili ufaklı çok sayıda etkinlik gerçekleştirildi.
Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu, Erzurum Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle kentte son olarak dün başlayan ve 12 Mart'ta sona erecek 20. İşitme Engelliler Kış Olimpiyatları'na (Deaflympics), 38 ülkeden yaklaşık 1000 sporcu ve teknik adam katılıyor.
Satranç, alp disiplini, curling, snowboard, futsal ve kayaklı koşu branşlarında düzenlenen organizasyona gelen misafirler, kentte turizmcilerin yüzünü güldürdü. Türkiye'de ilk defa düzenlenen bu organizasyon, Erzurum'un turizm hareketliliğine ve ekonomisine katkı sağlıyor.
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Kuzeydoğu Anadolu Bölge Başkanı Nuh Şenol, AA muhabirine, Türkiye'de ilk defa düzenlenen organizasyona ev sahipliği yapmalarının kendileri açısından onur ve gurur verici olduğunu söyledi.
Bütün tedarikçiler olarak organizasyona hazırlandıklarını dile getiren Şenol, "Şehrimiz her zaman büyük organizasyonlara ev sahipliği yapmış bir kış kentidir. Bu anlamda Erzurum'un Türkiye'de genelde en çok tercih edilen bölge olmasının bizlere tabii ki çok büyük etkisi var. Turizmciler olarak biz de bu organizasyondan çok heyecanlandık. " diye konuştu.
"Şehir olarak birçok dev organizasyona ev sahipliği yapıyoruz"Şenol, Palandöken Dağı'nın kendilerini her zaman gururlandırdığını vurgulayarak, burada 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları, 2017 Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali gibi birçok dev organizasyona ev sahipliği yapıldığını anlattı.
Palandöken'deki kar kalitesine dikkati çeken Şenol, "Kar, rakım, 10'un üzerinde son sistem yapılmış spor tesisleri sporcuların şehrimizi daha çok tercih etmesini sağlamıştır. Bu anlamda şehir olarak birçok dev organizasyona ev sahipliği yapıyoruz. Bu durum bizleri çok gururlandırıyor, biz turizmcilerin aynı zamanda yüzlerini güldürüyor. " dedi. Şenol, Valilik, Büyükşehir Belediyesi, TÜRSAB, turizm tedarikçileri, otel sahipleriyle bu işin altından kalkacaklarına inandığını belirtti.
Olimpiyatların kendileri için sevinç yaratan bir durum olduğuna işaret eden Şenol, "40'a yakın ülkeden sporcunun gelmesi bizler için çok büyük avantaj.
Özellikle kış sporları anlamında şehrimizin her zaman ön plana çıkması, bizler için marka şehir olduğumuzu uluslararası platformda göstermemize sebep olacaktır. " ifadelerini kullandı.
Olimpiyatın şehre katkısını anlatan Şenol, şöyle devam etti:"Türkiye'ye ilk defa gelmiş bu organizasyonun ev sahipliğini Erzurum olarak yapmak bizler için çok büyük bir marka değeri taşımaktadır. Özellikle ileriki yıllarda yapılacak büyük organizasyonlar için de spor organizasyon yöneticilerinin ilgisini çekeceğinden ümidimiz tam. 20. İşitme Engelliler Spor Komitesinin yönetmenleri şehrimize geldi. Spor tesislerini gördüklerinde gerçekten bayıldılar diyebiliriz. Bu da hiçbir sorun ve sıkıntının olmadığını gösterdi. Bu durum da bizi ileriki yıllarda yapılacak uluslararası platformdaki bütün organizasyonlara ev sahibi olabiliriz niteliğini taşıyor. Bizler de bunlar için daha da çok çalışacağız, çok emek sarf edeceğiz. Şehir olarak altyapımız her anlamda tam teşekküllü.
""Otellerin doluluk oranı yüzde 90'ın üzerinde"Şenol, organizasyon dolayısıyla kentte yoğunluk yaşandığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:"Şu an olimpiyat vesilesiyle şehrimizdeki otellerin doluluk oranı yüzde 90'ın üzerinde. Bu durum tabii ki bizleri çok mutlu ediyor. Sadece otelciler değil bir de alt tedarikçilerimiz hediyelik eşya, taşımacılar, restoranlar, bu tarz birçok esnafımızın yüzünü güldürdü. Hem kayak sporu hem olimpiyatla şehirde şu an müthiş bir kalabalık görüyoruz. "###.
Haftanın Öne Çıkanları

Belkise ninenin doğum günü kutlandı

2024-03-02 19:25 - İLÇELER

Kaymakam, İlgin ailesini yeni evinde ziyaret etti

2024-03-03 05:30 - İLÇELER

Asırlık çınardan iade-i ziyaret…

2024-03-03 02:03 - İLÇELER

Tarihi köprüde inceleme…

2024-03-03 01:26 - İLÇELER

Köy okulunda kütüphane açıldı

2024-03-02 17:22 - İLÇELER

Kaymakam, vatandaşı dinledi, talimat verdi

2024-03-02 21:29 - İLÇELER

Sason’da çocuklara sürpriz

2024-03-03 06:31 - İLÇELER

Gonca Vuslateri Anne Olmaya Hazırlanıyor

2024-03-02 11:39 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Burçin Terzioğlu'nun Uzun Süreli İlişkisi Bitti

2024-02-27 12:40 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Bilgin'in Yılmaz Erdoğan'a İlişkin Açıklamaları Sosyal Medyayı Salladı

2024-02-29 22:10 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

İlgili Haberler

Batman, çifte kupa ile döndü

10:09 - SPOR

Petrolspor kalecisini buldu mu?

14:29 - SPOR

Batman Petrolspor teknik direktör Koçak ile anlaştı

12:17 - SPOR

BATMAN PETROLSPOR’DA 17 FUTBOLCUYLA YOLLAR AYRILDI

11:52 - SPOR

Batman Petrolspor'da gözler yönetimde

13:27 - SPOR

Günün Manşetleri

Hüda Par’dan yeni süreç için kanun teklifi…

16:12 - SİYASET

Batman’dan çevre uyarısı: “Su kaynakları tehdit altında”

16:03 - GÜNDEM

Batman’ın iki mahallesi, net tarih istiyor

16:00 - GÜNDEM

Batman’ın içme suyunda büyük dönüşüm

15:49 - GÜNDEM

Batman’da Koşan Tavuk’lar telef mi oldu?

15:45 - GÜNDEM