EZİDİLERİN YAŞAM MÜCADELESİ SÜRÜYOR!

EZİDİLERİN YAŞAM MÜCADELESİ SÜRÜYOR!

GÜNDEM - 12 yıl önce

Suriye’nin bir çok bölgesinden IŞİD terör örgütünden kaçarak Türkiye’ye gelen Ezidiler yaşadıklarını anlatırken göz yaşlarına hakim olamıyorlar.
İlimize gelen ve belediyenin açtığı tesislerde kalan çoğu kadın ve çocuklardan oluşan yaklaşık 300 Ezidi, IŞİD terörünün biran önce yurtlarını terk etmesi için dua ediyorlar.
Yaşanan savaş belki de en çok kadın ve çocukları etkiledi. Çünkü belediyenin açtığı tesislerde kalan kadınların birçoğu savaşta kocalarını, çocukların birçoğu ise babalarını kaybetmiş.
Tesislerde kalan kadınlar yaşadıklarını gazetecilere anlatırken göz yaşlarına hakim olamayıp, onlara bu durumu yaşatan IŞİD terör örgütüne lanet yağdırıyorlar.
Yaşanan savaşta kocasını ve çocuklarını kaybeden Fatima Derzan, yaşadıklarını anlattı.
IŞİD terör örgütünün kocasını gözünün önünde öldürdüğünü ve yaşananların kendisini olumsuz etkilediğini belirten Derzan, “IŞİD bizi kocasız çocuklarımızı babasız bıraktı. Biz Şengal’de 1 hafta boyunca savaşın ortasında kaldık. Yaşanan savaş birçok akrabamızın ölüme neden olurken birçok kadın ise IŞİD örgütü tarafından rehin alındı. Dünya bizim sesimize kulak vermedi. Buraya zor durumlarda geldik. Şuan burada kalan birçok kadın kocasız bir çok çocuk ise babasız. Hayat mücadelesi veriyor. “dedi.
 “39 AİLE 3 KATLI TESİSTE KALIYOR”
Batman’a yerleşen yaklaşık 39 aile günlük ihtiyaçlarını kısıt imkanlarla yerine getirmeye çalışıyor. Banyo ve temizlik konusunda sorun yaşayan Ezidiler çamaşırlarını elde leğende yıkayıp tesislerin bahçesinde bulunan ağaçlara asıyor. Erkekler kendi saç traşlarını aldıkları makinelerle kendileri yapıyorlar. Gazetecilere konuşan Ezidiler bir çok ihtiyaçlarını karşılayamadıkları ve hayatın bu şekilde zor yaşandığını dile getirdi.
DÜNYA BU İNSANLARIN YAŞADIKLARINI GÖRSÜN
İnsan Hakları Derneği Batman Şube Görevlisi Abdullah Mehmetoğlu gazetecilere yaptığı açıklamada, tesislerde yaşayan Ezidi’lerin zor şartlar altına yaşadıklarını belirterek, onların çektikleri zorluklara her gün şahitlik ettiğini dile getirdi.
Dünya devletlerinin Ezidi’lerin sesine kulak vermediğini ve yaşadıklarını görmek istemediklerini ifade eden Memeyoğlu, “burada bir çok kadın ve çocuk var. Kadınların bir çoğu kocasız çocuklar ise babasızdır. Ben her gün burada onların yaşadıklarına şahit oluyorum. Şartlar çok da iyi değil hatta içler acısı durumlar var. Bunları herkesin görmesi gerektiğine inanıyorum. Medya bu durumu çok gündeme getirmiyor. Kulağını kimse tıkamasın ve bu insanların yaşadıklarını görsün.”diye konuştu.
Haftanın Öne Çıkanları

NEJDET ATALAY’IN SİYASİ YASAĞI BİTTİ!

2014-12-16 19:13 - GÜNDEM

BÖLGENİN EN BÜYÜK KIRTASİYE MAĞAZASI: ŞENSES KIRTASİYE!

2014-12-14 14:22 - YENİ YERLER

Petrolspor’lu Gönül İstanbul’da

2014-12-16 19:24 - SPOR

TOV EKOTOPYA CAFE: SIRADAN DEĞİL, SIRADIŞI

2014-12-10 18:10 - YENİ YERLER

SALON REZİDANS, İLK KONUKLARINI AĞIRLADI

2014-12-16 21:39 - GÜNDEM

MİNİBÜS İLE MOTOSİKLET ÇARPIŞTI!

2014-12-14 19:46 - GÜNDEM

2 BİN YILLIK SOY AĞACI BULUNDU!

2014-12-14 18:28 - GÜNDEM

UYUŞTURUCU TACİRLERİ YAKALANDI

2014-12-11 19:29 - GÜNDEM

BATMANLI TABİPLER, SURUÇ’TA…

2014-12-15 19:50 - GÜNDEM

TEMİN EDİLEN KANLARDAN PARA ALINMIYOR

2014-12-11 19:26 - GÜNDEM

İlgili Haberler

Genel Başkan Yazgan’a ziyaret

10:18 - GÜNDEM

Hilal’de dip köşe temizlik

14:39 - GÜNDEM

Kaldırım taşları yenileniyor

14:37 - GÜNDEM

Nasıroğlu Bulvarı etap etap ilerliyor

13:49 - GÜNDEM

Duraklar deterjanla yıkanıyor

13:23 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Şapka satışları patladı

15:45 - ESNAF HABERLERİ

34. Kurşun: Garzan Ananın sönmeyen ateşi

15:31 - HALKIN SESİ

Kanat zamlandı

15:30 - EKONOMİ

Batman’da Tandır ekmeğinin fiyatı bakın ne kadar?

15:01 - ESNAF HABERLERİ

Batman Futbolunun Hafızası İzmir’de Buluştu

14:49 - SPOR