BÖLGENİN EN BÜYÜK KIRTASİYE MAĞAZASI: ŞENSES KIRTASİYE!

BÖLGENİN EN BÜYÜK KIRTASİYE MAĞAZASI: ŞENSES KIRTASİYE!

YENİ YERLER - 9 yıl önce

Bu hafta da çok farklı kulvardan, sektörden bir mekanı işlemek istedik. Turgut Özal Bulvarı’ndayız.

Şenses Kırtasiye’nin, konuğuyuz bu sayfamızda.

Kırtasiyenin sahibi olan Nizamettin Şenses’in dinletisiyle başlıyoruz öykümüze.

ŞENSES İSMİ, 1982’DE BATMAN’LA TANIŞIYOR

Şenses ismi ilk olarak, 1982 yılında Batman Halkı’yla tanışıyor. “Babam ilk olarak Elma Sokağı’nda açtı kırtasiyeyi. Tabi o zamanki kırtasiye, şimdiki gibi böyle büyük değildi. Küçük bir yerdi.” diyen Nizamettin Şenses, ilk kırtasiyenin küçük olduğunu belirtiyor.

1992’DE ADRES DEĞİŞTİRDİK

10 yıl sonra,1992’de Şenses Kırtasiye, adres değiştiriyor ve Japon Pasajı’na taşınıyor. Nizamettin Şenses 1992 yılında işleri biraz büyüttüklerini ve artık bölge çapında, Batman’da ve kurumlarda toptan satışlarının olduğu bilgisini veriyor.

Nizamettin Şenses, daha sonraları Gültepe’de toptan bayilik açtıklarını ve orda da 2 buçuk yıl kaldıklarını belirtiyor. Ardından Şenses, iki yılı aşkın bir süreden sonra, Gültepe’deki yerlerini kapatıp 2014 yılının temmuz ayında, son olarak şimdiki yerleri olan  Turgut Özal Bulvarına taşındıklarını, sözlerine ekliyor.

A’DAN Z’YE HER ŞEY VAR

1100 metrekarelik alana sahip olan kırtasiye, bodrum katıyla birlikte 3 kattan oluşmaktadır. Birinci katı perakende satışlarına ayrılan kırtasiyenin ikinci katı ise, toptan satışlar için hazırlanmıştır.

Nizamettin Şenses’le gezerken, mağazanın kırtasiyeyle sınırlı kalmadığını ve  A’dan Z’ye her şeyin düşünüldüğünü görüyorum.

Bu büyük mağazada; kırtasiye ürünlerinin yanı sıra deri reyonu, oyuncak reyonu, bilgisayar ve resim malzemeleri reyonu, ajanda reyonu, zeka oyunları reyonu, spor malzemeleri reyonu gibi reyonlar da bulunmaktadır.

Deri reyonunda ünlü markaların çok güzel valiz çeşitlerini; yine çok güzel erkek/bayan çanta, kemer ve cüzdan çeşitlerini bulabilirsiniz.

OYUNDA HER YAŞA VE İLGİ ALANINA HİTAP EDİYORUZ

Oyuncak reyonunda bisiklet, kız ve erkek çocuklarının yaş gruplarına göre oyuncak çeşitlerini bulabilirsiniz.

Yetişkinler ve çocuklar için hazırlanmış zeka oyunları reyonunda ise; denge oyunları, jenga, tetris, jenga boom, tabu junior, XL tabu, şakabanka,  fuutgooall, puzzle ve yapboz çeşitlerini; tavla, satranç, dama ve okey takımlarını bulabilirsiniz.

Hizmette sınır tanımayan bu mağazada; futbol, voleybol, basketbol top çeşitlerini, tenis takımlarını rahatlıkla bulabilirsiniz. Her yaşa ve ilgi alanına hitap eden oyun çeşitlerini sadece burada bulabilirsiniz.

ÖZELLİKLE BAYANLARIN İLGİSİNİ ÇEKEN ÜRÜNLERDE VAR

Daha çok bayanların ilgisini çekeceğini düşündüğüm farklı, değişik albüm çeşitlerini, çok güzel hediye paketlerini, ünlü markaların bayan çanta çeşitlerini hatta çok güzel, farklı tasarımlarıyla bileklik çeşitlerini bile bulabilirsiniz bu büyük mağazada.

HER DALDA VE DİLDE KİTAP VAR

Ders kitaplarının yanı sıra Kürtçe, Fransızca, İngilizce, Almanca, Arapça ve Farsça dillerinde kitaplar; roman, psikoloji, felsefe kitapları, çocuk kitapları ve dini kitaplar; Kuran-ı Kerim, Kuran-ı Kerim çantası/kılıfı ve okuma sehpasını da burada bulabilir ve alabilirsiniz. Anlayacağınız burada sadece ders kitaplarını değil; neredeyse her dalda ve dilde kitap bulabilirsiniz.

FOTOKOPİ BAŞLI BAŞINA BİR MERKEZDİR

Fotokopiye ayrılan bölüm ise başlı başına bir merkezdir. Bir tanesi renkli olmak üzere tam 4 adet fotokopi makinesi aktif durumda olmakla birlikte, makinelerin hepsi de üst modeldir. Mağaza sahibi Nizamettin Şenses, bunun da özellikle öğretmenler için çok büyük bir hizmet olduğunu dile getiriyor.

BABAMIN BAŞLATTIĞI İŞİ YÜRÜTMEK İSTEDİK

Mağazayı gezerken hiçbir eksiğin bırakılmadığını, her şeyin düşünüldüğünü görünce, bu kusursuz hizmetin kaynağını Nizamettin Şenses’e soruyorum. Şenses, soruma  “okul çağlarında okula giderken, kırtasiyeciliği sevmekle başladı bu alandaki ilgimiz. Sevmekle beraber, babamın başlattığı işi yürütmek istedik ve zamanla da büyüttük.” yanıtını veriyor.

ÜNLÜ MARKALARIN BAYİLİĞİ DE BİZ DE

Mağazadaki ürünlerin hepsinin kaliteli ve marka olduğunu belirten Şenses, kırtasiye ürünlerinde, okul ve bayan çantalarında, ünlü markaların bayiliklerini aldığı bilgisini de veriyor.

32 YILDIR ÇİZGİMİZDEN ŞAŞMADIK

Nizamettin Şenses, 32 yıldır istikrarlı bir şekilde yollarına devam ettiklerini ve bu istikrarı da çizgilerinden hiç şaşmadıklarına bağlıyor.

Ürünlerinin hem çok kaliteli hem de diğer kırtasiyelerden daha ucuz olduğunu, dile getirince Nizamettin Şenses’e, doğal olarak ben de bu ucuzluğun, sebebini soruyorum. Nasıl olur da bir ürün, hem kaliteli hem de ucuz olabilir? Şenses, soruma “Batman’da kırtasiyede iyi bir perakende sektörünün eksikliğini görerek, bu sektörü açtık. Bu anlamda da Batman’ın perakende sektörünü ciddi bir şekilde değiştirdik. Nedeniyse, daha önceleri bu sektördeki fiyatlarda aşırı bir fırsatçılık ve dengesizlik vardı. Biz bu dengesizliği yıkıp ucuzluğu getirerek, fiyatta dengeyi sağladık. Dağıtımcı olduğumuz için sürümden kazanıyoruz. Dolayısıyla ürünlerimiz de ucuz oluyor. Örneğin kitaplarda %20-30 iskonto yapıyoruz.” şeklinde bir açıklama yapıyor.

İNDİRİMLERİMİZ DE OLUYOR

Nizamettin Şenses zaman zaman indirim uyguladıklarını, içinde olduğumuz şu günlerde de fotokopide indirim yaptıklarını belirtiyor. Şenses, fotokopide yaptıkları bu uygulamayla vatandaştan güzel ancak diğer kırtasiyelerden de kötü tepki aldıklarını dile getiriyor.

PİYASADA SAHTE ÜRÜNLER VAR

Nizamettin Şenses, bu sektörde karşılaştıkları zorluklardan bir tanesinin de, piyasada %50-70’e varan sahte ürünlerin satılması, olduğunu da hatırlatmadan geçemiyor.

BİZ BATMAN’IN UFKUNU DEĞİŞTİRDİK

Nizamettin Şenses “Biz, burayı açtığımızda şunun farkına vardık: Batman’da AVM alanında gelişme yaşandı/yaşanıyor. Ancak kırtasiyecilikte, aynı gelişme sağlanamadı. Bizim, bu mağazayı açmamızla birlikte Batman’ın ufku değişti. Kendini seven, kaliteli insanlar buraya geliyor. Ortam ferah, güzel. Buraya gelen kişi, kendini güvende hissediyor. Çünkü burada kaliteli aynı zamanda ucuz ürünler var.” sözleriyle tercih edilmelerinin nedenini açıklıyor.

Kırtasiyecilikte böyle büyük çapta bir hizmetle Batman’a hizmet etmelerinin gururunu ve mutluluğunu taşıyan Nizamettin Şenses, mağazaya gelen konuklardan çok güzel tepkiler aldıklarını dile getiriyor, ardından “Gelen konuklarımız burayı beğenerek bize teşekkür ediyorlar. Bunun yanında, daha önce açmadığımız için bir de sitemde bulunuyorlar.” cümlelerini sıralıyor.

İKİNCİ ŞUBEMİZ DE DİYARBAKIR CADDESİ’NDE

Şenses Kırtasiye,10 elemanıyla 09.00-23.00 saatleri arasında hizmet vermektedir. Bu seçkin mağazanın, ikinci şubesi de yine Turgut Özal Bulvarında Öğrentemn evi civarında, hizmet verecektir.

Sözün özü; kırtasiye analında kaliteyi ucuza almak istiyorsanız. Şenses Kırtasiyeye uğramanız menfaatiniz icabıdır. Anlatmakla olmaz, gidip görmek lazım…

Haftanın Öne Çıkanları

BÖLGENİN EN BÜYÜK KIRTASİYE MAĞAZASI: ŞENSES KIRTASİYE!

2014-12-14 14:22 - YENİ YERLER

TOV EKOTOPYA CAFE: SIRADAN DEĞİL, SIRADIŞI

2014-12-10 18:10 - YENİ YERLER

TEMEL AYCA- HASANKEYF KAYMAKAMI

2014-12-09 20:33 - ROPÖRTAJ

BATMAN KOKTEYLİ GÖZ DOLDURDU

2014-12-07 20:37 - GÜNDEM

HASANKEYF'TE MUSKA ALARMI!

2014-12-11 19:30 - HASANKEYF

HASANKEYF’TE KAYMAKAMLIK YAPMAK HERKESE NASİP OLMAZ

2014-12-09 20:36 - ROPÖRTAJ

BÖLGE’DE BİR İLK…

2014-12-09 20:47 - EĞİTİM

YPG’Lİ EKİNCİ, BATMAN’DA DEFNEDİLDİ

2014-12-08 20:30 - GÜNDEM

DENGİR MİR MEHMET FIRAT, BATMANLILARLA BULUŞACAK

2014-12-08 20:33 - SİYASET

AMATÖRDE 11. HAFTA HEYECANI

2014-12-08 20:22 - SPOR

İlgili Haberler

Kara fırında ürettiği tatlılarla markalaşan mekan: Yavuzlar Pastanesi

13:34 - YENİ YERLER

Ayşe Kara VİP Salonu’ndan merhaba…

12:28 - YENİ YERLER

Laf Coffe’yi denediniz mi?

14:30 - YENİ YERLER

Batman’ın marka mekanı Saray Gülü...

20:27 - YENİ YERLER

Kadim bir mekân…

12:15 - YENİ YERLER

Günün Manşetleri

El sanatları görücüye çıktı

13:14 - KOZLUK

Petrolspor u–17 takımı elit b liginde

13:08 - SPOR

Gençlik, Taşlıdere Köyünde…

12:25 - SPOR

Tüp mide operasyonları nasıl yapılır?

12:17 - SAĞLIK

Fotoğraftaki dernek başkanını tanıyabildiniz mi?

09:39 - YAŞAM