“İDDİALAR, KARALAMA AMAÇLI İFTİRALARDIR”

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, kendisiyle ilgili ortaya atılan iddialara açıklık getirmek için basın mensupları ile bir araya geldi.

EĞİTİM - 7 yıl önce

Kamuoyunda yer bulan iddialara açıklık getirmek için Merkez Kampüsünde basın mensupları ile buluşan Rektör Durmuş, kamuoyunun yanlış bilgilendirilmesinin önlenmesi ve doğru bilgilerle aydınlatılması amacıyla toplantı düzenlediğini söyledi..

“GÖREVLENDİRME YAPTIK AMA ÖZLÜK HAKLARINA DOKUNMADIK”

Göreve başladıktan sonra üniversitede bazı görev değişikliklerinin yapıldığını ancak hiç kimsenin özlük hakları olan kadrosuna, derecesine ve mali durumlarına dokunulmadan hukuk kuralları çerçevesinde görevlendirmeler yapıldığını belirten Rektör Durmuş “Üniversitemizi daha ileriye taşımak için ehliyet, liyakat ve vatan sevgisi gözeterek görevlendirmeler yapıldı. İddia edildiği gibi tehdit ve sindirme yoluyla görevlendirmeler yapılmamıştır” dedi.

KENDİ ADAYLARINI REKTÖRLÜK GÖREVİ İÇİN YÖK’E İLETMİŞLERDİ

Batman Üniversitesine Rektörlük ataması yapılmadan Batman’da bazı çevrelerin Cumhurbaşkanı ve YÖK’e, yerel bazı kişileri tarif edercesine mektup yolladığını söyleyen Rektör Durmuş “Aynı çevreler henüz atanmam duyulur duyulmaz, cüretkar şekilde Sayın Cumhurbaşkanımızın iradesini sorgulamış, tebrik töreniyle ilgili, gerçeklerle bağdaşmayan ağır eleştiriler yapmıştır” dedi.

“HERKESİ MEMNUN ETMEK ELBETTE İMKANSIZ”

Göreve başladığından bu yana halkla, öğrencilerle, akademik ve idari personel ile iç içe olduğunu, görüşmek isteyen herkesi makamına kabul ettiğini belirten Rektör Durmuş “Verimli çalışma sistemi için tüm personelimizin sorunları ile ilgilendim. Uzun yıllardır yapılmayan bahar şenliklerinin yapılmasını sağladık. Binden fazla personeli ve 14 bin’den fazla öğrencisi bulunan üniversitemizde herkesi mutlu etmek elbette ki imkânsızdır” dedi.

“YEMEK İHALESİYLE İLGİLİ SORUŞTURMA BAŞLATTIK”

Gazetemizin, “Batman Üniversitenin Yemek İhalesinde Usulsüzlük İddiası” başlıklı haberine ilişkin de açıklama yapan Rektör Durmuş “Yemek ihalesini alan firmanın yolsuzluğu, Rektörlüğümüzce tespit edildi, ilgili kişiler hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduk. İddia edildiği gibi Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan şikâyet sonucu soruşturma yapılmadı, denetimlerimiz sonucu yolsuzluk tespit edildi, işlemler başlatıldı. Yemek ihalesi feshedildi, firmanın teminatı ise devlete gelir kaydedildi” dedi.

FETÖ SORUŞTURMASI SÜRÜYOR

FETÖ soruşturmaları kapsamında üniversitede açığa alınan personellerle ilgili soruşturmaların, OHAL Komisyonu tarafından yapıldığını, soruşturmalar kapsamında açığa almaların olduğunu belirten Prof. Dr. Rektör Durmuş “Soruşturmalar sonlanınca FETÖ ile bağı olmayanlar, hiçbir hak kaybına uğramadan görevlerine iade edilecek. İddia edildiği gibi birilerini sindirme, gözdağı verme ve korkutma amacıyla yapılmış soruşturmalar değildir. İddialar Üniversitemizi ve Rektörlüğümüzü karalama amacıyla oluşturulmuş iftiralardır” dedi. (Necdet Çakır)

Haftanın Öne Çıkanları

ASLI BÖREK, 148. ŞUBESİYLE BATMAN’DA

2017-06-05 21:03 - GÜNDEM

ZİLAN HASTANESİ, ALANINDA İDDİALI…

2017-06-05 21:00 - EĞİTİM

MEHMET ER, AMELİYAT OLDU...

2017-06-05 21:00 - EĞİTİM

ENGİN KARAMAN, DOSTLARIYLA İFTARDA BULUŞTU

2017-06-04 21:25 - GÜNDEM

STRES ÇARKINDA GÖRÜLMEYEN TEHLİKE!

2017-05-31 00:40 - GÜNDEM

BATMANLI MÜHENDİS’TEN ÖNERİLER…

2017-06-05 20:46 - GÜNDEM

“İDDİALAR, KARALAMA AMAÇLI İFTİRALARDIR”

2017-06-05 21:14 - EĞİTİM

SİGARAYI BIRAKANA BİSİKLET…

2017-05-31 21:33 - GÜNDEM

22 STK’DAN ÇARPICI İDDİALAR!

2017-06-01 21:10 - SİYASET

YÜREKLERİ AĞIZLARA GETİREN KAZA!

2017-06-01 21:06 - GÜNDEM

İlgili Haberler

Kampüste çadır kuruldu

01:24 - EĞİTİM

Eğitim Bir Sen, öğretmene darp olayını kınadı

01:23 - EĞİTİM

Minikler, sebze yetiştiriyor

10:48 - EĞİTİM

Batman Üniversitesi, protokollere imza attı

01:10 - EĞİTİM

Anadolu Lisesi, öğrencilerini sınavla seçiyor

12:15 - EĞİTİM

Günün Manşetleri

Hüda Par’lı vekilden CHP'ye sert tepki!

16:00 - SİYASET

JASAT, firarilerin izini sürdü

15:54 - ASAYİŞ

Dikkatler, Cumartesi Annelerine çekildi

15:51 - SİYASET

5 Şanslı Öğrenci, Kurayla Belirlendi

15:48 - SPOR

Kadınlara beslenme bilinci eğitimi

15:43 - SAĞLIK