KORKULAN OLDU…

KORKULAN OLDU…

GÜNDEM - 10 yıl önce

ÇIKAN OLAYLARDA 1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ…

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD)’in Suriye’nin Kobanê kentine yönelik saldırıları, tüm yurtta olduğu gibi Batman’da da protesto edildi.

İki gün süren eylemlerde göstericiler ile polis arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. Hüda Par’lıların da dahil olduğu olaylarda 1 kişi hayatını kaybetti. Turgut Özal Bulvarı Wordmar Kavşağı’nda silahla vurulan 22 yaşındaki Emrah Demir, kaldırıldığı Batman Bölge Devlet Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Demir’in cenazesi yapılan otopsinin ardından defnedilmek üzere İstanbul’a gönderilirken, Emrah Demir’in 6 çocuklu ailenin tek erkek çocuğu olduğu ve bayram ziyareti için İstanbul’dan Batman’a geldiği iddia edildi.

15 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Çıkan olaylarda 15 kişinin gözaltına alındığı ileri sürüldü. Gözaltına alınanların Emniyetteki sorgusu devam ederken, çatışmalarda yaralanan yaklaşık 35 kişinin ise çeşitli hastanelerdeki tedavileri devam ediyor.

HÜDA PAR’A SİLAHLI SALDIRI: 1 YARALI

Çıkan olaylarda Hüda Par İl Başkanlığı binasına silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda parti üyesi bir kişi yaralandı. Saldırı sonucunda parti binasında bulanan Abdulkadir Altıok isimli parti üyesi sırtına isabet eden kurşunla yaralandı. Altıok, partililerce kaldırıldığı hastanede tedavi altına alındı.

AVM VE BANKAMATİKLER ATEŞE VERİLDİ

Kobanê’ye yönelik saldırıları protesto etmek amacıyla Batman’da gösteri yapan gruplar, birçok alışveriş merkezini, PTT şubelerini, bankamatik ile araçları ateşe verdi. Çıkan olaylar karşısında polisler, göstericilere tazyikli su, göz yaşartıcı gaz bombası ve plastik mermi sıkarak müdahale etti.

SOKAĞA ÇIKMAK YASAK, OKULLAR TATİL

Çıkan olaylar nedeniyle aralarında Batman’ın da bulunduğu 4 ilde eğitime 1 günlük ara verildi. Ayrıca çatışmaların şiddetlenmesi üzerine Valilik, ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan etti. Böylece 21 yıl aradan sonra ilimizde ilk defa sokağa çıkma yasağı uygulandı. Batman’da 4 Eylül 1993 günü Elma Sokak üzerinde silahlı saldırıya uğrayan DEP Milletvekili Mehmet Sincar’ın ölümünden sonra kentte olaylar çıkmış, 1 günlük sokağa çıkma yasağı uygulanmıştı.

IŞIK SÖNDÜRME VE TENCERE KAPAKLI EYLEM

Gecenin ilerleyen saatlerine kadar süren olayların ardından saat 01.00’de ışık söndürme ve tencere kapak eylemi yapıldı. “Batman uyuma, Kobanê’ye sahip çık” sloganlarıyla balkonlarda tencere kapak çalan vatandaşlar, öte yandan evlerindeki ışıkları söndürerek Kobanê’ye yönelik saldırıları protesto etti.

EŞ BAŞKAN’DAN SAĞDUYU ÇAĞRISI

Olaylarla ilgili sağduyu çağrısı yapan Belediye Eş Başkanı Sabri Özdemir, Twitter hesabından konuyla ilgili olarak “Şu andan itibaren Batman'da provokatörler sahne almaya başlamıştır. Halkımız bunlara mahal vermemeli, sağduyuyu hakim kılmalıdır” sözlerini kullandı.

ESKİ VALİ, “SUKUNET ŞART” DEDİ

Batman’daki olayları yakından takip eden Eski Batman Valisi Yılmaz Arslan da halkı sükûnetli olmaya davet etti. Son Valiler Kararnamesi ile merkeze alınan ve yerini Vali Azmi Çelik’e bırakan Vali Arslan “güzelim Batman’a, bunca emeğe, alınan mesafeye, halkta karşılığını bulan barış çabalarına yazık oluyor. Sükunet şart” ifadelerini kullandı.

ZARAR TESPİT KOMİSYONU KURULDU

Öte yandan Batman’da son iki günde çıkan olaylar sonrasında camı kırılan ve talan edilen iş yeri için zarar tespit komisyonu kuruldu.

Komisyon üyeleri olaylarda zarar gören esnafın iş yerlerinde inceleme yapacağı belirtildi.

BAŞBAKAN AHMET DAVUTOĞLU’NDAN TWİTT

Batman’daki olaylara karşı Twitter hesabından yorum yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu da “Batman’daki bu Vandallık niye? Kobanê’dekilere ne faydası var? Sevgili Batmanlı kardeşlerim lütfen oyuna gelmeyin” ifadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

MEYCAN GIDA

2014-10-01 23:34 - EKONOMİ

GEÇİT BÜRYAN

2014-10-01 23:41 - YENİ YERLER

ELİF DURAN OTO’NUN ROMANI, OKUYUCUYLA BULUŞTU

2014-10-01 22:40 - GÜNDEM

AMATÖRDE 3. HAFTA GERİDE KALDI

2014-10-08 12:57 - SPOR

YPG’Lİ, BATMAN’DA TOPRAĞA VERİLDİ

2014-10-02 21:15 - GÜNDEM

KORKULAN OLDU…

2014-10-08 16:57 - GÜNDEM

GÖNÜLAÇAR TEKNİK MENEJER OLDU

2014-10-07 18:22 - SPOR

İMAM, KENDİ PENİSİNİ KESTİ

2014-10-07 18:31 - BEŞİRİ

ÇOCUK HASTANESİ’NE PSİKİYATR ATANDI

2014-10-02 21:03 - EĞİTİM

OLAYLI IŞİD PROTESTOSU

2014-10-07 20:15 - GÜNDEM

İlgili Haberler

Tüzün'den anneler günü mesajı

20:30 - GÜNDEM

Batmanlı Aydın’a yeni görev

20:15 - GÜNDEM

ADEM’lerde annelere özel etkinlik…

20:36 - GÜNDEM

Geçitaltı’na beton döşeniyor

00:10 - GÜNDEM

Kaymakamdan muhtarlara kesin talimat

18:34 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

İki özel okula ziyaret…

01:00 - EĞİTİM

Sason'da EBAP belgeleri dağıtıldı

00:30 - EĞİTİM

Akıl ve zeka oyunları salonu açıldı

00:25 - KOZLUK

Geçitaltı’na beton döşeniyor

00:10 - GÜNDEM

Vakıf ecdatlarına mevlit okutuldu

00:00 - GÜNDEM