“KÜRT İRADESİ YOK SAYILIYOR”

Devam Partisi Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Emin Ekmen, Mustafa Ergen, Kurucular Kurulu Üyesi Ferai Ökmen, Abdurrahim Aksoy ve Batman İl Başkanı Melik Müjdeci’nin katılımı ile gerçekleştirilen ilçe kongrelerde, ülkenin sorunlarına ilişkin konuşmalar yapıldı.

SİYASET - 5 yıl önce

 “İKTİDAR İKİ ŞEY İLE KORKUTUYOR”

İktidarın son dönemde vatandaşı iki konu ile korkutmaya çalıştığını belirten Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen “Gün geçtikçe güç kaybeden iktidar son dönemde ‘biz gidersek yardımlarınız kesilir’, ‘biz gidersek dini kazanımlarınızı kaybedersiniz’ söylemleri ile vatandaşı korkutmaya çalışıyor. İkisi de basit bir propagandadan ötesi değildir. Açıkça belirtmeliyiz ki iktidar giderse yardımlar Ak Parti üyeliğine bağlı olmaktan kurtulur ve gerçekten ihtiyacı olan her vatandaşımız kolaylıkla bu yardımlara erişir. Yardıma ihtiyacı olan vatandaşlarımız Ak Parti ilçe başkanlıkları ve kaymakamlıklar önündeki uzun kuyruklarda çaresizce beklemek zorunda bırakılmaz” dedi.

“KÜRT İRADESİ YOK SAYILIYOR”

İktidarın Kürt seçmenin iradesini yok saydığını belirten Ekmen “Bugün Türkiye’de başta Kürt seçmen olmak üzere her seçmenin iradesini ülke yönetiminde, belediyelerde rahatça görebilmesi için DEVA Partisi’nin özgürlükçü, çoğulcu, katılımcı vizyonunun ülke yönetiminde bir güç haline gelmesi gerekiyor. Maalesef insan hakları, özgürlükler ve demokrasi korkunç seviyelere düştü. Her yıl 20 bin öğretmen atanırken, 2-3 Kürtçe öğretmeni bile atanmıyor. HDP seçmenin milletvekilleri düşürülüyor, belediyelerine kayyum atanıyor. İşkence yeniden hortladı. Birkaç gün önce Bingöl’de Baro Başkanı çok açık bir şekilde işkence vakalarını bize ulaştırdı. 6 ay önce Van’da gözaltında tutulan 2 masum köylünün helikopterden atıldığına dair çok ciddi bulgular var. Televizyonlarda ekrana çıkıp oyu Erdoğan’a istiyorlar ama bu ülkeyi şu anda Perinçek, Ağar, Çakıcı, Bahçeli, Çiller yönetiyor. 90’ları bu ülkeye tekrar yaşatmanıza izin vermeyeceğiz” dedi.

 

Haftanın Öne Çıkanları

BATMAN'DA CANLI TAVUĞA TALEP YOĞUN

2021-09-15 10:45 - EKONOMİ

HIZ KURS, İSİM DEĞİŞTİRDİ

2021-09-20 07:12 - EĞİTİM

PETROLSPOR, FORMASINA REKLAM ALDI

2021-09-16 10:34 - SPOR

“OKULLARA KADROLU HİZMETLİ ALINMALI”

2021-09-13 11:47 - EĞİTİM

GÖNÜLLÜLER, 19. OKULU RENKLENDİRDİ

2021-09-19 13:52 - YAŞAM

VALİ’YE MİNİK ZİYARET

2021-09-15 09:49 - YAŞAM

İLK ADIMLARINI UMUT’TA ATTI

2021-09-16 07:27 - YAŞAM

OKUL MÜDÜRÜ MİRZA’YI ÖDÜLLENDİRDİ

2021-09-15 08:54 - EĞİTİM

BATMAN'DA BU ÖĞRENCİLER YÜK TAŞIYAN İHA YAPTI

2021-09-13 14:08 - GÜNDEM

DÜNYA'DA SAĞLIĞINA KAVUŞTU

2021-09-14 14:19 - SAĞLIK

İlgili Haberler

Hüda Par’dan yeni süreç için kanun teklifi…

16:12 - SİYASET

Batmanlı Başkan, Bahçeli ile görüştü

14:30 - SİYASET

AK Parti’de 4 il başkanı görevden alındı

11:24 - SİYASET

AK Parti İl Başkanı görevinden istifa etti

10:27 - SİYASET

Batman seçimlerini AK Parti kazandı

15:55 - SİYASET

Günün Manşetleri

Önce çöp topladılar sonra koştular

00:05 - GÜNDEM

İlaçlama ekipleri gece mesaisi yapıyor

00:01 - GÜNDEM

GIDA ÜRÜNLERİ SATIN ALINACAKTIR

00:00 - RESMİ İLANLAR

Nasıroğlu’ndan transfer açıklaması

22:44 - SPOR

Batman’da aydınlatma seferberliği

21:30 - GÜNDEM