SİYASET

“KÜRT İRADESİ YOK SAYILIYOR”

Devam Partisi Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Emin Ekmen, Mustafa Ergen, Kurucular Kurulu Üyesi Ferai Ökmen, Abdurrahim Aksoy ve Batman İl Başkanı Melik Müjdeci’nin katılımı ile gerçekleştirilen ilçe kongrelerde, ülkenin sorunlarına ilişkin konuşmalar yapıldı.

 “KÜRT İRADESİ YOK SAYILIYOR”
20-09-2021 08:22
BATMAN

 “İKTİDAR İKİ ŞEY İLE KORKUTUYOR”

İktidarın son dönemde vatandaşı iki konu ile korkutmaya çalıştığını belirten Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen “Gün geçtikçe güç kaybeden iktidar son dönemde ‘biz gidersek yardımlarınız kesilir’, ‘biz gidersek dini kazanımlarınızı kaybedersiniz’ söylemleri ile vatandaşı korkutmaya çalışıyor. İkisi de basit bir propagandadan ötesi değildir. Açıkça belirtmeliyiz ki iktidar giderse yardımlar Ak Parti üyeliğine bağlı olmaktan kurtulur ve gerçekten ihtiyacı olan her vatandaşımız kolaylıkla bu yardımlara erişir. Yardıma ihtiyacı olan vatandaşlarımız Ak Parti ilçe başkanlıkları ve kaymakamlıklar önündeki uzun kuyruklarda çaresizce beklemek zorunda bırakılmaz” dedi.

“KÜRT İRADESİ YOK SAYILIYOR”

İktidarın Kürt seçmenin iradesini yok saydığını belirten Ekmen “Bugün Türkiye’de başta Kürt seçmen olmak üzere her seçmenin iradesini ülke yönetiminde, belediyelerde rahatça görebilmesi için DEVA Partisi’nin özgürlükçü, çoğulcu, katılımcı vizyonunun ülke yönetiminde bir güç haline gelmesi gerekiyor. Maalesef insan hakları, özgürlükler ve demokrasi korkunç seviyelere düştü. Her yıl 20 bin öğretmen atanırken, 2-3 Kürtçe öğretmeni bile atanmıyor. HDP seçmenin milletvekilleri düşürülüyor, belediyelerine kayyum atanıyor. İşkence yeniden hortladı. Birkaç gün önce Bingöl’de Baro Başkanı çok açık bir şekilde işkence vakalarını bize ulaştırdı. 6 ay önce Van’da gözaltında tutulan 2 masum köylünün helikopterden atıldığına dair çok ciddi bulgular var. Televizyonlarda ekrana çıkıp oyu Erdoğan’a istiyorlar ama bu ülkeyi şu anda Perinçek, Ağar, Çakıcı, Bahçeli, Çiller yönetiyor. 90’ları bu ülkeye tekrar yaşatmanıza izin vermeyeceğiz” dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA