Mardin'de "Adnan Polat Spor ve Eğitim Merkezi" açıldı

Mardin'in Nusaybin ilçesinde Polat Vakfı tarafından yaptırılan "Adnan Polat Spor ve Eğitim Merkezi" hizmete girdi.

TÜRKİYE VE DÜNYADAN - 9 ay önce

Polat Vakfı tarafından Çatalözü Mahallesi'nde gençlerin fiziksel, sosyal ve kültürel gelişimlerini desteklemek amacıyla yaptırılan merkezin açılışı dolayısıyla tören düzenlendi.
Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, törende yaptığı konuşmada, Polat Vakfının ülke gençliği adına örnek olacak bir projenin gerçekleşmesini sağladığını belirterek, merkezin sporla eğitimi, fiziksel gelişimle zihinsel gelişimi bir araya getirerek, gençlere spor yapma imkanının yanında kendini keşfetme ve öz güven kazanma fırsatı sunacağını söyledi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde sağlanan huzur, güven ve istikrar ortamı ile gençleri ve çocukları desteklemek ve geliştirmek için birçok alanda devletin imkanlarını seferber ettiklerini anlatan Akkoyun, şunları kaydetti:
"Türkiye Yüzyılı; sanayiden tarıma, enerjiden ulaşıma, eğitimden sağlığa, kültürden turizme her alanda olduğu gibi sporun ve sporcularımızın da yüzyılı olacaktır. Buna yürekten inanıyoruz. Mardin'imizin her alanda daha da gelişmesi ve kalkınması için durmadan gayretle çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz. Lisanslı sporcu sayısı 20 yıl evvel 1090 iken, 2025 yılında 105 bin 828'e ulaşmıştır. Tesis sayımız 20 yıl evvel 6 iken, 2025 yılında 76'ya ulaşmıştır. 20 yıl evvel bir gençlik merkezi varken bugün 9 gençlik merkezine sahibiz. Gençlik merkezlerimizde 20 yıl önce 250 kayıtlı öğrenci varken bugün 84 binden fazla kayıtlı öğrencimiz bulunmaktadır. 20 yıl önce sadece 2 milli sporcu varken bugün 58 kardeşimiz uluslararası arenada ülkemizi ve Mardin'imizi temsil etmektedir."

- "Sporla, eğitimle iç içe olmanız ülkemizin en çok ihtiyaç duyduğu şeylerden biri"
Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek de merkezin açılışı için Mardin'e geldiklerini, Galatasaray ile eğitim ve sporun birbirine çok yaklaştığını belirtti.
Galatasaray Spor Kulübünün bir eğitim yuvası olduğunu anlatan Özbek, sarı-kırmızılıların 120 yıl boyunca gösterdiği çabayla, mücadele gücüyle bir dünya markası haline geldiğini dile getirdi.
Haftanın Öne Çıkanları

Simit  zamlandı

2025-10-07 15:48 - EKONOMİ

Av. Ayşenur Demir, Türkan’la Kadraj’a konuştu: “Avukatlık, kartvizit değildir”

2025-10-08 11:24 - ROPÖRTAJ

Doğum uzmanından önemli uyarı

2025-10-08 14:28 - SAĞLIK

Sağlık camiasını buluşturan düğün

2025-10-07 13:33 - YAŞAM

Batman’da panelcilere baskın!

2025-10-07 16:34 - ASAYİŞ

Pazarlarda derin durgunluk

2025-10-09 13:07 - EKONOMİ

 Bıçaklı kavgada 1 kişi yaralandı

2025-10-05 11:01 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Mezrone üzümü 140 liraya yükseldi

2025-10-06 12:19 - EKONOMİ

Batman’da altına talep arttı

2025-10-09 12:39 - EKONOMİ

Cevizin fiyatı yükseldi

2025-10-04 01:35 - EKONOMİ

İlgili Haberler

Baraj gölüne giren genç öldü

15:35 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Otomobil ile hafif ticari aracın çarpıştığı kazada 1 kişi öldü, 7 kişi yaralandı

15:34 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Böbrek yetmezliği hastaları evde aldıkları hemodiyaliz hizmetinden memnun

15:32 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Çıkan anız yangını söndürüldü

15:31 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Çocuklar Sokakta Spor Şenliği’nde doyasıya eğlendi

15:30 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Günün Manşetleri

Mukaddes emanetler Batman’a geliyor

16:00 - GÜNDEM

Kritik müdahale hayat kurtardı

15:30 - SAĞLIK

Musa Tan cinayetinde flaş gelişme

15:25 - ASAYİŞ

Gaziler Köyü’nde yangın paniği

15:01 - HASANKEYF

Genç sağlıkçılar Tatvan’ı gezdi

14:40 - YAŞAM