Necat Nasıroğlu Bulvarı ulaşıma açıldı: 6 şeritli dev bulvar, trafiği rahatlatacak

Batman’da kent içi ulaşım altyapısını güçlendirmeye yönelik yatırımlar kapsamında yapımı tamamlanan Necat Nasıroğlu Bulvarı’nın 1. etabı, düzenlenen törenle ulaşıma açıldı. Proje, trafik yükünü dengelemek, alternatif ulaşım aksları oluşturmak ve kentin planlı gelişimine katkı sunmak amacıyla hayata geçirildi.

GÜNDEM - 1 saat önce

Batman Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleştirilen bulvarın 1. etabı, 1.650 metre uzunluğunda ve 30 metre genişliğinde inşa edildi. Güzergâh, 3 gidiş ve 3 geliş olmak üzere toplam 6 şeritli yol standardında projelendirilirken, parklanma cepleri, orta refüj ve yaya kaldırımlarıyla birlikte modern bir ulaşım aksı olarak düzenlendi. Bulvarda, gelecekte planlanan BATRAY raylı sistem projesi için 10 metrelik ilave koridor ayrılarak altyapı entegrasyonu sağlandı.

UZUN VADELİ ULAŞIM PLANLAMASI

Açılışta konuşan Vali ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, Batman’ın ulaşım sisteminin uzun vadeli bir perspektifle ele alındığını belirtti. Kuzeydoğu ve Güneybatı Çevre Yolları’nın tamamlanmasıyla birlikte kentin çift çevre yoluna sahip olacağını ifade eden Canalp, Necat Nasıroğlu Bulvarı’nın bu bütüncül ulaşım planının önemli bir bileşeni olduğunu vurguladı. Daha önce hizmete açılan Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı ile birlikte yeni aksların, hem trafik akışını rahatlatması hem de yeni yerleşim alanlarının gelişimine katkı sunması hedefleniyor.

ALTYAPI VE ÜSTYAPI BİLEŞENLERİ ENTEGRE EDİLDİ

Proje kapsamında 24.000 metreküp stabilize dolgu, 18.000 ton plent miks temel (PMT), 13.000 ton asfalt serimi gerçekleştirildi. Ulaşım güvenliğini artırmak amacıyla 9,6 kilometre yol çizgisi uygulaması yapılırken, trafik levhaları, yönlendirme sistemleri ve sinyalizasyon altyapısı kuruldu. Güzergâhta 1 adet sinyalize kavşak ile 2 adet modern dönel kavşak hizmete alınırken, yaklaşık 2 kilometrelik kaldırım imalatı tamamlandı. Altyapı çalışmaları kapsamında BASKİ tarafından 1.600 metre kanalizasyon hattı ve 1.600 metre yağmur suyu hattı inşa edildi. İçme suyu şebekesine ilişkin birinci etap çalışmaları da tamamlanarak sistem bütünlüğü sağlandı. Orta refüjde 750 ağaç dikimine uygun alan oluşturulurken, bitkisel toprak serimi ve damlama sulama sistemi kuruldu. Bulvar güzergâhı boyunca planlanan Yeşil Kuşak Projesi ile ulaşım aksının yeşil alanlar, yürüyüş yolları ve rekreasyon alanlarıyla desteklenmesi öngörülüyor.

TRAFİK AKIŞINA ALTERNATİF GÜZERGÂH

Bulvarın devreye alınmasıyla birlikte Diyarbakır yönünden gelen araç trafiği, şehir merkezine girmeden Komando Caddesi üzerinden güneybatı ulaşım aksına yönlendirilebilecek. Bu düzenleme ile şehir merkezindeki yoğunluğun azaltılması ve trafik akışının dengelenmesi amaçlanıyor. Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı ile Necat Nasıroğlu Bulvarı’nı bağlayacak kavşak düzenlemesi için Karayolları Genel Müdürlüğü’nden gerekli izinlerin alınmasının ardından çalışmalara başlanması planlanıyor. Bağlantının tamamlanmasıyla birlikte iki ana arter arasında kesintisiz ulaşım sağlanacak.
Haftanın Öne Çıkanları

BATMAN NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN KRİTİK AÇIKLAMA

2026-07-25 00:22 - GÜNDEM

Batman’da mezarlıkta kanlı pusu: Aynı aileden 3 kişi öldü!

2026-07-26 21:09 - GÜNDEM

Mezarlık cinayetinde yeni gelişme

2026-07-26 23:25 - ASAYİŞ

Kız Meselesi Batman’da 4 can aldı

2026-07-27 14:30 - ASAYİŞ

Batman’da 10 bin adet aile kart çıkarıldı

2026-07-24 14:18 - GÜNDEM

“Butlancılarla siyaset yapmam”

2026-07-23 15:16 - SİYASET

Batman’da çoban evleri yapılıyor

2026-07-25 09:44 - GÜNDEM

Evlere Kadar Girmeye Başladılar: Uzmanlar Asıl Nedeni Açıkladı

2026-07-24 02:00 - GÜNDEM

Mavi Yeşil Batman’da çalışmalar hızlandı

2026-07-26 14:29 - GÜNDEM

CHP’den Batman’a üst düzey ziyaret: Saha çalışmaları artacak

2026-07-27 14:16 - SİYASET

İlgili Haberler

Hemşehri Derneklerinden Batman’a ortak mesaj: Huzur hepimizin sorumluluğu

14:17 - GÜNDEM

Başarılı öğrencilere altın sürprizi

14:09 - GÜNDEM

Batman Borsası 5 yıldızını korudu

13:59 - GÜNDEM

Batman Modeli Türkiye’ye örnek oluyor

13:12 - GÜNDEM

Ferdi Kurt’un ekibine Ahmet Aşsız katıldı

10:24 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Hemşehri Derneklerinden Batman’a ortak mesaj: Huzur hepimizin sorumluluğu

14:17 - GÜNDEM

Başarılı öğrencilere altın sürprizi

14:09 - GÜNDEM

Batman Borsası 5 yıldızını korudu

13:59 - GÜNDEM

Doğa ve spor, Dicle Vadisi’nde buluştu

13:51 - HASANKEYF

Saman işçileri kavurucu sıcakta çalışıyor

13:40 - YAŞAM