Roche ve Türkiye MS Derneği "Hayat BeniM Sahnem" projesini hayata geçirdi

Roche İlaç Türkiye, Türkiye MS Derneği işbirliğiyle hayata geçirdiği "Hayat BeniM Sahnem" projesiyle multipl skleroz (MS) hastalığında erken tanı ve hastalık yönetiminde farkındalığın artırılmasına katkı sağlayacak.

TÜRKİYE VE DÜNYADAN - 4 saat önce

Şirketten yapılan açıklamaya göre, merkezi sinir sistemini etkileyen kronik ve otoimmün hastalık MS, dünya genelinde milyonlarca kişiyi etkiliyor. MS'in özellikle genç bireyleri etkilemesi, hastalığa yönelik farkındalığın artırılmasını ve doğru bilgiye erişimin güçlendirilmesini daha da önemli hale getiriyor.
Roche İlaç Türkiye, Türkiye MS Derneği işbirliğiyle hayata geçirdiği projeyle MS ile yaşayan bireylerin, hayatı ertelemeden yaşamın içinde aktif ve güçlü şekilde var olmaya devam ederek gelecek planları yapabileceğine dikkati çekiyor.
Proje ile MS'te erken tanı ve tedavi ile hastalık yönetiminin önemine yönelik farkındalığın artırılmasına ve hastalığın yaşamın doğal akışı ve gelecek planlarıyla ele alınmasına katkı sağlanması amaçlanıyor.
İstanbul'da düzenlenen basın toplantısıyla gerçekleştirilen proje tanıtımı kapsamında hazırlanan kampanya filminin gösterimi de bu etkinlikte yapıldı. Film ile MS'e yönelik toplumsal farkındalığın artırılması ve hastalığa dair yanlış algıların kırılmasına katkı sağlanması hedefleniyor.
- "MS yaşamın her alanındaki deneyimleriyle ele alınmalı"
Açıklamada etkinlikteki konuşmasına yer verilen Roche İlaç Türkiye Genel Müdürü Farid Bidgoli, MS ile yaşamın yalnızca hastalık odağında değil, bireylerin her alandaki deneyimleriyle ele alınması gerektiğine dikkati çekti.
MS'nin yalnızca fiziksel belirtilerle sınırlı olmayan, bireylerin sosyal yaşamını, kariyer planlarını, aile yaşamını ve geleceğe bakışını da etkileyebilen bir hastalık olduğunu vurgulayan Bidgoli, "Bilimsel gelişmeler ve hastalık yönetimine yönelik yenilikçi yaklaşımlarla MS ile yaşayan bireylerin aktif yaşamlarını sürdürebilmesi ve gelecek planlarını güvenle yapabilmesi mümkün hale geliyor. Buna rağmen hastalıkla ilgili yanlış inanışlar ve bilgi eksikliği, pek çok kişinin hayat planlarını ertelemesine neden olabiliyor." ifadelerini kullandı.
Yalnızca yenilikçi tedavi çözümleri geliştirmeyi değil, aynı zamanda değerli paydaşlarıyla bireylerin yaşam yolculuklarına bütüncül şekilde destek olmayı önemsediklerini aktaran Bidgoli, "Hastaların doğru bilgiye erişimini destekleyen, yaşamın farklı alanlarına dokunan ve toplumsal farkındalığı güçlendiren projelerin büyük değer taşıdığına inanıyoruz. Türkiye MS Derneği ile hayata geçirdiğimiz Hayat BeniM Sahnem projesiyle de MS ile yaşayan bireylerin hayatlarına kendi ritimlerinde devam edebileceğine dair farkındalığın güçlenmesine katkı sunmayı amaçlıyoruz." ifadelerini kullandı.
Haftanın Öne Çıkanları

Batman’da 9 personel alımı yapılacak

2026-06-10 12:41 - GÜNDEM

Batmanlı Siyasetçi, istifa etti

2026-06-11 22:32 - SİYASET

Kantar’da ölüm!

2026-06-10 00:01 - GÜNDEM

Batman'da 2021'de işlenen Mehmet Şirin Çelik cinayeti aydınlatıldı

2026-06-12 15:58 - GÜNDEM

Batman'da 9 Haziran'a dikkat!

2026-06-08 10:18 - GÜNDEM

Batman Başsavcısı Değişti

2026-06-12 22:47 - GÜNDEM

Batman’ın okullarına yeni tedbirler geliyor

2026-06-12 00:10 - EĞİTİM

SU KUYUSUNA DÜŞTÜ, HAYATINI KAYBETTİ

2026-06-11 14:05 - ASAYİŞ

CHP PARTİ MECLİSİ ÜYESİ HÜSEYİN YAŞAR İSTİFA ETTİ

2026-06-11 12:45 - SİYASET

Batman’da 8 kişi yaşamını yitirdi

2026-06-10 09:17 - YAŞAM

İlgili Haberler

Şırnak'ta ineğe çarpan otomobildeki 4 kişi yaralandı

18:33 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

İçişleri Bakan Yardımcısı Turan, Şırnak'ta Hafızlık İcazet Merasimi'ne katıldı

19:32 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Mardin'de "Yeşilli Uluslararası Kültür Sanat ve Kiraz Festivali" başladı

18:30 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Gaziantep ve çevre illerinde LGS kapsamındaki merkezi sınav başladı

20:29 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Bebeklerde gözyaşı kanalı tıkanıklığı masajla düzelebiliyor

23:29 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Günün Manşetleri

Milli Takıma Batman’dan “SESSİZ” destek

01:08 - SPOR

Papatyalar Balpınar’ı süsledi

00:45 - GÜNDEM

İHD, Emin Ayhan’ın akıbetini sordu

00:00 - GÜNDEM

Baraj Gölü Yine Can Aldı

22:35 - GÜNDEM

Bu araçlara kim zarar verdi?

22:09 - GÜNDEM