İŞTE FİYATLAR:
Bu yıl pazarda elma 40 TL, üzüm 50-70 TL, incir 75-150 TL, kavun 35 TL, armut ise 50 TL’den satılıyor. Fiyatlar karşısında vatandaşlar kilo yerine gramla meyve almak zorunda kalıyor.
MEYVE LÜKS OLDU
Pazar alışverişine gelen vatandaşlardan Mehmet Yıldız, yüksek fiyatlardan şikâyet ederek, “Çocuklara meyve alıp yediremiyoruz. Eskiden poşet poşet alıyorduk, şimdi yarım kilo üzüm almak bile zor. Meyve artık lüks oldu” dedi.
ET ALAMIYORUZ
Vatandaş olan Ayşe Kaya ise “Mutfak masrafımız zaten çok arttı. Et alamıyoruz, şimdi meyve de yiyemez hale geldik” dedi.
SATIŞ YAPAMAZ HALE GELDİK
15 yıldır pazarcılık yapan Hasan Demir ise sitemlerini dile getirirken “Meyvelerin fiyatı her hafta değişiyor. Vatandaş alamayınca biz de satış yapamıyoruz. Tezgâh dolu ama alan yok” dedi.