SONSÖZ SENDE...

SONSÖZ SENDE...

HALKIN SESİ - 11 yıl önce

MUSTAFA DÜZENLİ (MEMUR)
Ben çevre bilinci hakkında konuşmak istiyorum. Maalesef kentte en eksik kaldığımız noktalardan biri budur. İnsanlarımız çevreye karşı çok duyarsız. Yediği çekirdeğin kabuğunu yere atıyor, içtiği suyun şişesini çevreye atıyor. Burayı evimiz gibi görmemiz lazımdır. İnsan, evinde çöpleri yere atıyor mu? Madem bu kent hepimizindir, o zaman neden bu kente evimiz gibi bakmıyoruz. Çöp kutuları boş kalıyor, sokaklar çöplerle doluyor. Bu tezat ilişki beni çok düşündürüyor. Bence çevre temizliğinin öncüsü gençler olmalıdır. Gençlerimiz çevre bilincini edinirse, inanıyorum ki ailelerini, arkadaşlarını, çevrelerini de bu konuda geliştirecektir.
ŞİRİN ÇETİN (MANAVCI)
Öncelik bize, derdimizi anlatma imkânı sunduğu için Batman Sonsöz Gazetesine teşekkür etmek istiyorum. Ben üniversite mezunuyum ama şu anda gördüğünüz gibi, manavcılık yapıyorum. Ben üniversiteyi okurken, büyük hayallerim vardı. Okul bitince iş sahibi olurum diye hayal kuruyordum. Aileme bakarım diyordum. Çevreme faydalı olurum diye düşünüyordum. Ancak şimdi ekmek parası için bu arabayla sokak sokak gezip birkaç demet maydanoz, domates satmak için çırpınıyorum. Bence bu, devletin ayıbıdır. Benim gibi onlarca, binlerce genç var bu bölgede.
İHSAN ÇETİN (MANAVCI)
Ben kardeşimle birlikte seyyar araçla sokak sokak gezip sebze-meyve satıyorum. Batmanlı bir esnaf olarak öncelikle bu kente yatırım yapılmasını istiyorum. Tabi ki en önemlisi barış istiyorum. Halklar, kardeşçe yaşasınlar. Kimsenin ölümü bize bir fayda sağlamaz. Türk ve Kürtler, bu topraklarda kardeşçe yaşamayı bilmeliler. Hiçbir halk dışlanmamalı. Barış olduktan sonra bölgemize hem devlet eliyle hem de işadamlarının eliyle yatırımlar yapılmasını temenni ediyorum.
 ÖZGÜR SEVİM (ÖĞRENCİ)
Batmanda gençlerin vakit geçirebileceği alanlar yok. Eğlence merkezleri yok. Konserler yok. Gençler, bu yüzden Batman’da zaman geçirmeyi sevmiyor. Gözleri hep İstanbul, İzmir gibi illerdedir. Gençleri buraya bağlayacak bir şeyler yapılmalıdır. Diğer bir sorun da trafik. Batman’ın nüfusu her geçen gün artıyor. Yollar, yetersiz kamaya başladı. Bakın, park yerleri yok. Araçlar, işyerlerinin önünü kapatıyor, sokakları kapatıyor. Trafik kuralları desen, ona uyan da yok. Emniyet kemeri kullanan yok, aracını yanlış park eden sürücülerle dolu her taraf.
Haftanın Öne Çıkanları

KURTALAN VE SİLVAN, BATMAN’A BAĞLANDI

2015-06-15 20:39 - GÜNDEM

HASAN YAĞIZ’DAN TEŞEKKÜR

2015-06-08 21:11 - SİYASET

ESKİ BAŞKAN, MEZARI BAŞINDA ANILDI

2015-06-10 20:31 - BEŞİRİ

MAVİ DER’DEN AÇIK HAVA SERGİSİ

2015-06-15 20:35 - GÜNDEM

ÖĞRENCİLER İÇİN YAZ TATİLİ BAŞLADI

2015-06-12 20:13 - EĞİTİM

EVİNİZİ İNDİLA İLE DÖŞEYİN

2015-06-15 19:19 - YENİ YERLER

URFA’NIN BABOŞ KEBABI BURADA YENİR

2015-06-08 21:22 - YENİ YERLER

GERCÜŞ’E AİLE HEKİMİ ATANDI

2015-06-14 19:35 - GERCÜŞ

GÜL MİRKAN İLE 40 SORU 41 CEVAP

2015-06-14 20:59 - ROPÖRTAJ

HASANKEYF’İN KONUĞUYDUK

2015-06-14 20:51 - ROPÖRTAJ

İlgili Haberler

Batman’ın hafızası 13 yaşında!

12:43 - HALKIN SESİ

Petrolspor’un Trendyol 1. Lig Yol Haritası

11:35 - HALKIN SESİ

Nostalji

17:12 - HALKIN SESİ

Gurbetin Penceresinden: Batman’da Bayram Olmak

17:09 - HALKIN SESİ

Timok-Gümüşmrgü: Dağların koynunda bir cennet

13:35 - HALKIN SESİ

Günün Manşetleri

GIDA ÜRÜNLERİ SATIN ALINACAKTIR

00:00 - RESMİ İLANLAR

Batman’ın kalbi, Sonsöz gecesinde attı

15:16 - GÜNDEM

TEGV mezunları Batman’da buluştu

14:49 - EĞİTİM

Batman Belediyesi sahada yarışıyor

14:47 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Hemşire adayları yemin etti

14:31 - EĞİTİM