TBMM Suça Sürüklenen Çocuklara İlişkin Araştırma Komisyonu, Gaziantep'teki çalışmalarını tamamladı

TBMM Suça Sürüklenen Çocuklara İlişkin Araştırma Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Müşerref Pervin Tuba Durgut ile beraberindeki komisyon üyeleri, Gaziantep'te önceki gün başlanan saha çalışmalarını tamamladı.

TÜRKİYE VE DÜNYADAN - 3 ay önce

Komisyon, Büyükşehir Belediyesi Oya Bahadır Yüksel Madde Bağımlılığı Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi Psikiyatri Kliniğini ziyaret etti.
Durgut, burada düzenlenen toplantının ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, komisyon olarak kentte çok verimli bir çalışma yürüttüklerini söyledi.
Valilikçe suça sürüklenen çocuklarla ilgili üst kurul oluşturulduğunu ifade eden Durgut, "Bu üst kurul çok güzel bir koordinasyon ve entegrasyon içinde çalışıyor. Yerel yönetim, Emniyet Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, sivil toplum yani tüm paydaşlar, istihdam, terapi ve önleme boyutuyla konunun bütün paydaşları bir koordinasyon içerisinde bu önemli konuyu çalışıyor." dedi.
Sahadaki uygulamaları görmek üzere çeşitli kurumları ve merkezleri yerinde ziyaret ettiklerini belirten Durgut, "Gerçekten verimli bir çalışma yürütüyoruz. Gaziantep'i seçmemizin nedenlerinden biri, risk faktörlerini barındıran bir şehir. Çünkü genç ve çocuk nüfusu çok fazla, iç ve dış göç çok fazla alıyor fakat bununla beraber önleyici mekanizmaların çok oturduğu, Türkiye'ye yaygınlaştırılabilecek model uyguluyor." diye konuştu.
Yoğun ve verimli bir süreç geçirdiklerini aktaran Durgut, şunları söyledi:
"Kamunun, sivil toplumun yerel yönetimlerin nasıl bir koordinasyon halinde olduğunu gözlemledik. Her şehirde kurumlar arasında mükerrer çalışmalar olabiliyor bazen. Bütün kurumlar iyi niyetle birçok çalışma yapıyor ama koordinasyon tam yapılanmamış oluyor ve o çark tam düzgün dönmüyor. Gaziantep bunun nasıl dönmesi gerektiğine dair güzel bir örnek. Amacımız hem aksayan yerleri görmek hem iyi modellerden de örnek almak hem de risk faktörlerini yerinde müşahede etmekti."
Büyükşehir Belediyesinin çok güzel çalışmaları olduğuna değinen Durgut, "Büyükşehir Belediye Başkanımız kurucu Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız olduğu için oradaki tecrübesini sahaya da çok güzel aktarmış, bunu biz de hissettik. Oluşturduğu güzel modelleri, uygulama örneklerini yaygınlaştırmak üzere inceledik. Bu anlamda raporumuza girmesi iyi oldu." ifadelerini kullandı.
Merkezin çalışmaları hakkında sunumun yapıldığı ziyarette Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Engelli, Yaşlı ve Sağlık Hizmetleri Daire Başkanı Yusuf Çelebi ve diğer görevliler yer aldı.

Haftanın Öne Çıkanları

Japonya’dan Beşiri’ye destek

2026-03-11 16:26 - BEŞİRİ

Batman valiliği uyardı: Gece saatlerine dikkat!

2026-03-14 15:33 - GÜNDEM

Batman’ın geleneksel yemeği: Piçik

2026-03-08 12:30 - BATMAN'A DAİR HERŞEY

Bu duyuru, berber ve kuaförler için

2026-03-12 15:24 - GÜNDEM

Vali Canalp’ten kadınlar gününde kadınlara müjde

2026-03-08 15:48 - GÜNDEM

Batman’ın 26 yıllık terzisi…

2026-03-10 15:34 - ESNAF HABERLERİ

Kaygusuz ailesinin evi yenilendi

2026-03-11 16:41 - YAŞAM

Rohan Sefo, Türkan’la Kadraj’da: 21. bölüm

2026-03-10 13:57 - ROPÖRTAJ

Batman’da iki gurup arasında bıçaklı kavga

2026-03-13 11:12 - ASAYİŞ

Batman’ın manevi hazinesi: Seyid Bilal Türbesi

2026-03-11 00:00 - HALKIN SESİ

İlgili Haberler

Firari hükümlü yakalandı

10:07 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Bozkırın ortasında baraj gölü kıyısındaki "sakin şehir" Halfeti ziyaretçilerini ağırlıyor

10:06 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Uyuşturucu operasyonunda 69 zanlı yakalandı

13:02 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Gaziantep'te fabrika açılışında konuştu

12:01 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Kadınlar "damat yorganı kaplama" geleneğini yeniden canlandırdı

13:00 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Günün Manşetleri

GIDA ÜRÜNLERİ SATIN ALINACAKTIR

00:00 - RESMİ İLANLAR

Batman’ın kalbi, Sonsöz gecesinde attı

15:16 - GÜNDEM

TEGV mezunları Batman’da buluştu

14:49 - EĞİTİM

Batman Belediyesi sahada yarışıyor

14:47 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Hemşire adayları yemin etti

14:31 - EĞİTİM