Timok Festivali için düğmeye basıldı

Batman Tımoklular Derneği Yönetimi, 30 Mayıs cumartesi günü gerçekleştirilecek TIMOQ 2. Doğa ve Kültür Festivali kapsamında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Petrol City AVM’de bulunan Bursa Kebap Evi’nde düzenlenen yemek programında festival hazırlıkları ve içerik detayları paylaşıldı.

GÜNDEM - 2 ay önce

6 AYLIK HAZIRLIK SÜRECİ
Dernek Başkanı Av. Ferhat Bayındır, festival hazırlıklarının 6 aydır sürdüğünü belirterek “Önceki sene düzenlediğimiz festivalde tespit ettiğimiz eksikleri gidermek için yoğun çalışma yürüttük” dedi. Bayındır, festival sürecinde halkın, gençlerin ve basın mensuplarının görüşlerine önem verdiklerini ifade etti. Daha önce dernek üyeleriyle toplantılar yaparak öneri ve eleştirileri değerlendirdiklerini belirten ve Batman Basınının süreç boyunca destek verdiğini söyleyen Bayındır “Basının manevi desteği bizim için çok kıymetli” dedi.
KISA SÜREDE 2 BİN ÜYEYE ULAŞILDI
Derneğin 15 Ocak 2025’te kurulduğunu belirten Bayındır, kısa sürede 2 bin üyeye ulaştıklarını ve çalışmaların halk desteğiyle sürdüğünü söyledi. Festivalin Tımok (Gümüşörgü) Köyünde gerçekleştirileceğini belirten Bayındır, bölgenin doğa ve kültür turizmi açısından önemli bir potansiyele sahip olduğunu ifade etti.
29 MAYIS’TA DOĞA YÜRÜYÜŞÜ
Festival öncesi etkinliklere de değinen Bayındır, 29 Mayıs Cuma günü saat 10.00’da doğa yürüyüşü yapılacağını, akşam ise çadır kampı ve çeşitli etkinliklerin düzenleneceğini açıkladı.
BASINA ULAŞIM VE DESTEK
Bayındır, basın mensuplarının festival alanına ulaşımı için araç tahsis edileceğini ve yiyecek-içecek ihtiyaçlarının dernek tarafından karşılanacağını belirtti. Bayındır, festival alanında altyapı çalışmalarının sürdüğünü, Batman Valiliği’nin desteğiyle 5-6 bin araçlık otopark alanı hazırlandığını söyledi. Festival sahnesinin sadece Tımoklulara değil, tüm sanatçılara ve sanatseverlere açık olacağını vurgulayan Bayındır, herkesin etkinliğe davetli olduğunu ifade etti.
BURSA KEBAP EVİNE PLAKET
Bayındır, basın buluşmasına sponsorluk desteği veren Bursa Kebap Evi’ne teşekkür plaketi takdim etti. İşletme Sahibi Tacettin Bağlamış “Birlik ve beraberliğimizi güçlendiren bu tür organizasyonların anında olmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

 

Haftanın Öne Çıkanları

Rektör Prof. Dr. Yusuf Baran: “Hayal kuran kazanır”

2026-05-13 18:36 - ROPÖRTAJ

Batman’da üretiliyor, dünyaya gönderiliyor

2026-05-13 16:15 - EKONOMİ

Peynir fiyatları zamlandı

2026-05-12 15:05 - EKONOMİ

Batman’da engelli olmak

2026-05-13 15:24 - HALKIN SESİ

BATMAN PETROLSPOR KUTLAMALARI BAŞLADI - CANLI İZLE

2026-05-10 17:10 - SPOR

Adalet Bakanlığı'na 15 bin sözleşmeli personel alınacak

2026-05-13 00:01 - GÜNDEM

Petrolspor’da ilk ayrılık

2026-05-12 19:36 - SPOR

SASON’DA ACI OLAY

2026-05-11 21:31 - SASON

Sason Çileği satışa çıktı

2026-05-12 13:31 - SASON

Batmanlı Doktor, Milletvekilinin kızıyla nişanlandı

2026-05-13 10:49 - YAŞAM

İlgili Haberler

Kayıp balıkçıdan acı haber: Batman Çayı'nda cansız bedeni bulundu

20:21 - GÜNDEM

Batman’da su hattı güçleniyor

17:00 - GÜNDEM

Mukaddes emanetler Batman’a geliyor

16:00 - GÜNDEM

Batman’da kırsal ulaşım ağı genişliyor

14:34 - GÜNDEM

Ekrem Çetin, başkan adaylığını açıkladı

14:18 - GÜNDEM

Günün Manşetleri

Kayıp balıkçıdan acı haber: Batman Çayı'nda cansız bedeni bulundu

20:21 - GÜNDEM

Batman’da su hattı güçleniyor

17:00 - GÜNDEM

Mukaddes emanetler Batman’a geliyor

16:00 - GÜNDEM

Kritik müdahale hayat kurtardı

15:30 - SAĞLIK

Musa Tan cinayetinde flaş gelişme

15:25 - ASAYİŞ