Büyükşehir Belediyesi, daha yaşanabilir ve temiz bir kent için sorumluluk alanındaki ana arterlerde temizlik çalışmalarını rutin şekilde sürdürüyor. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, atık toplama işlemlerini daha pratik ve seri hale getirmek amacıyla çöp konteynerlerinde değişikliğe gidiyor.
Katı Atık Şube Müdürlüğü, ergonomik yapısı, ekonomik olması ve atıkların kovaya yapışmaması gibi nedenlerle büyük avantaj sağlayan plastik çöp konteynerlerini sorumluluk alanlarına yerleştirmeye başladı. Belirlenen alanlara yerleştirilen yeni konteynerlerin hafif olması sayesinde personelin iş yükü de önemli ölçüde azalacak.
Çöp konteyneri değişimini ilk olarak Sur ilçesinde başlatan Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, daha sonra sırasıyla Bağlar, Yenişehir ve Kayapınar ilçelerinde de plastik çöp konteynerlerini yaygınlaştıracak.
‘Amed’i Seviyorum, Kirletmiyorum’ kampanyası sürüyor
Yapılan çalışmalara ilişkin bilgi veren Katı Atık Şube Müdürü Mehmet Baran, daha önceki tarihlerde “Amed’i Seviyorum, Kirletmiyorum” mottosuyla başlatılan temizlik kampanyasının kesintisiz şekilde devam ettiğini söyledi.
‘İhtiyaç olan her noktaya bırakılacak’
Turizm sezonu ile birlikte bahar ve yaz mevsimlerinde yoğun şekilde misafir ağırlanması nedeniyle çalışmayı Sur ilçesinden başlattıklarını belirten Baran, yeni konteynerleri daha sonra kent genelinde belirlenen ve ihtiyaç duyulan alanlara da yerleştireceklerini ifade etti.
Kentte ilk defa plastik çöp konteynerlerinin kullanılmaya başlandığını vurgulayan Baran, tercihin sebeplerini “estetik olması, görüntü kirliliği yaratmaması, diğerlerine nazaran daha temiz kalması, bakteri üretmemesi ve atıkların kovaya yapışmaması” olarak sıraladı.
Yeni çöp konteynerlerinin ekipler tarafından Sur ilçesinde ihtiyaç duyulan her noktaya bırakıldığını kaydeden Baran, daha önce kaldırımlara bırakılan küçük ve yıpranan çöp kovalarının da bakım ve onarımının yapıldığını dile getirdi.