Yeniköy Motors, Morgan Supersport'u Türkiye'de satışa sundu

Yeniköy Motors, İngiliz otomobil markası Morgan Motor Company'nin yeni amiral gemisi Supersport'u satışa sundu.

TÜRKİYE VE DÜNYADAN - 6 ay önce

Şirketten yapılan açıklamaya göre, 2025'in ilk çeyreğinde Türkiye pazarına Plus Four modelini sunan Morgan, şimdi de Supersport'u Yeniköy Motors distribütörlüğünde otomobil tutkunlarıyla buluşturuyor.
Tasarım, sürüş dinamikleri ve rafineliği eşit ölçüde geliştirilen Supersport, markanın 21. yüzyıldaki vizyonunu temsil ederken, köklerine olan bağlılığını da net şekilde ortaya koyuyor. Yeniden tanımlanan oranlar, sadeleştirilen yüzey dili ve çağdaş detaylar sayesinde Supersport, modern bir tasarım dili sunarken aynı anda tartışmasız bir Morgan kimliği taşıyor.
Supersport'un kalbinde, artırılmış burulma direncine sahip yeni CXV alüminyum platform yer alıyor. Kullanılabilirlik ise değiştirilebilir karbon kompozit hard top, katlanabilir mohair soft top, yeni bagaj hacmi ve geliştirilen yan cam mekanizması sayesinde önemli ölçüde artırılıyor.
İç mekanda ise Bluetooth ile hands-free görüşme, geliştirilmiş Sennheiser ses sistemi ve kablosuz şarj ünitesi, Supersport'un zamansız karakterini bozmadan entegre ediliyor.
Supersport, Morgan'ın fonksiyonel tasarım felsefesini çağdaş bir yorumla yeniden şekillendiriyor. Tek bir dönemi yansıtmaktan ziyade, markanın farklı dönemlerinden ilham alan detaylar modern bir kompozisyon içinde bir araya getiriliyor. Daha aerodinamik gövde formu, yükseltilmiş ön ve arka çamurluk hacimleri ile Supersport'un performans karakteri görsel olarak da vurgulanıyor.
El işçiliğiyle şekillendirilen akıcı alüminyum gövde panelleri, saten gri şasi detayları, ön splitter ve arka difüzör gibi teknik unsurlarla bilinçli bir kontrast oluşturuyor.
Supersport, uzaktan kumandalı merkezi kilitle açılan bagaj, yan camların ve uzun yol valizlerinin rahatça taşınmasına imkan tanıyor.
Supersport, değiştirilebilir karbon kompozit hard top ve katlanabilir mohair soft top ile iki farklı karakter sunuyor. Yalnızca 19,7 kilogram ağırlığındaki hard top, geniş cam arka yüzeyi sayesinde kabine gün ışığını alırken, otomobili coupe karakterine yaklaştırıyor.
Haftanın Öne Çıkanları

Esnaf Başkanı Çiftçi, yeni dönem yol haritasını açıkladı

2025-12-09 16:03 - ROPÖRTAJ

Hey millet:  Bu diş hekimleri engel tanımıyor!

2025-12-09 11:03 - ROPÖRTAJ

Uydu interneti Starlink bir ülkede daha kullanıma sunuldu

2025-12-07 15:42 - TEKNOLOJİ

Masum paylaşımlar çocukların dijital geleceğini tehlikeye atıyor

2025-12-12 07:40 - TEKNOLOJİ

Google Gemini, iPhone'lardaki Chrome tarayıcısına geldi

2025-12-12 00:38 - TEKNOLOJİ

AMD, ekran kartı fiyatlarına zam yaptı

2025-12-07 15:25 - TEKNOLOJİ

Evcil lahmacun 25 liraya mal oluyor

2025-12-09 01:30 - EKONOMİ

Apple Watch hipertansiyon özelliği Türkiye’ye geliyor

2025-12-07 15:23 - TEKNOLOJİ

Kestane 400 TL’ye dayandı

2025-12-09 01:00 - EKONOMİ

Batmanlılar en çok kime güveniyor?

2025-12-08 00:35 - SOKAK RÖPORTAJLARI

İlgili Haberler

DBB’den 17 ilçede ULV destekli ilaçlama çalışması

11:23 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Kentin yol ağı sıcak asfaltla yenileniyor

10:21 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Bucak, kadınlarla birlikte Komün Bostanı’nda fide dikti

10:19 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

KA.DER heyetinden DBB’ye ziyaret

09:18 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Dicle Elektrik’ten eğitime ve bilime sürdürülebilir katkı

11:39 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Günün Manşetleri

Batmanlı Gazetecilerden Bakan Yardımcısı Kaya’ya ziyaret

17:06 - GÜNDEM

Hüda Par’dan yeni süreç için kanun teklifi…

16:12 - SİYASET

Batman’dan çevre uyarısı: “Su kaynakları tehdit altında”

16:03 - GÜNDEM

Batman’ın iki mahallesi, net tarih istiyor

16:00 - GÜNDEM

Batman’ın içme suyunda büyük dönüşüm

15:49 - GÜNDEM