Yenişehir’de 18 kilometrelik 16 cadde ve bulvar asfaltlanarak yenilendi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Yenişehir ilçesinde 18 kilometrelik 16 cadde ve bulvarı, toplam 48 bin 500 ton sıcak asfalt sererek yeniledi.  

TÜRKİYE VE DÜNYADAN - 8 ay önce

Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı, güvenli, ekonomik ve konforlu erişim için yol ve altyapı ağını geliştirmek amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler, Yenişehir ilçesinde 48 bin 500 ton sıcak asfalt serimi yaparak Mehmet Akif Ersoy Bulvarı, Elazığ Bulvarı, Şehitlik Caddesi, Sezai Karakoç Caddesi, Alipınar Caddesi,  Yaradanakul Caddesi, Aziz Mahmutoğulları Caddesi, İstasyon Caddesi, İnalıoğlu Caddesi, Kışla Caddesi, Hintlibaba Caddesi, Büyükalp Caddesi, Akkoyunlu Caddesi, Yaşar Kemal Caddesi, Gevran Caddesi ve Kıbrıs Caddesi’nde toplam 18 kilometrelik çalışma yürüttü. 
16 cadde ve bulvarı sıcak asfalt sererek yenileyen ekipler, çalışmalar kapsamında Bağlar ve Yenişehir ilçelerinde asfalt serimi tamamlanan yollarda kaldırım ve refüjlerde bakım-onarım çalışmaları gerçekleştirdi.  

TOKİ caddelerinde asfaltlama başladı

Ekipler, Kıbrıs ve Elazığ Bulvarı’ndaki çalışmaların ardından her biri 25 metre genişliğinde olan Seyrantepe TOKİ bölgesindeki 2 ana caddeye geçti. 2 bin 200 metre uzunluğundaki TOKİ 1. Cadde ve bin 200 metre uzunluğundaki TOKİ 2. Cadde’de eski asfalt tamamen söküldü, ardından sıcak asfalt serimine geçildi. Ekipler, bu caddelerdeki çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte, asfaltlama çalışmalarına Kayapınar ilçesinde devam edecek.

‘Uzun süredir hizmet almayan caddeleri tespit ettik’

Yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi veren Kentsel ve Kırsal Yollar Şube Müdürü Yusuf Tanış, saha incelemeleri sonucunda, uzun zamandır hizmetten yoksun kalan caddeleri belirlediklerini ifade ederek, “İlk olarak Bağlar ilçesinde çalışmalarımızı tamamladık, ardından Yenişehir’e geçtik. Burada toplamda 18 kilometrelik alanda 48 bin 500 ton asfalt serimi yaptık. Şimdi TOKİ bölgesinde çalışıyoruz, buradan sonra Kayapınar’a geçeceğiz” diye konuştu. 

‘Amaç konforlu ve güvenli ulaşım’

Tanış, çalışmaların yalnızca estetik değil, güvenlik açısından da önemli olduğunun belirterek, “Amacımız, yurttaşlarımızın ve sürücülerimizin konforlu ve güvenli ulaşım hizmetlerinden faydalanmasıdır. Bu doğrultuda asfaltın yanı sıra kaldırım ve diğer altyapı düzenlemelerini de yapıyoruz” dedi.
Haftanın Öne Çıkanları

Bir mirasın izinde: Taner Hamidi…

2025-09-30 11:45 - ROPÖRTAJ

Taner Hamidi, Türkan’la Kadraj’a konuştu; “Babam Ataullah Hamidi’nin izinden gidiyorum”

2025-09-29 15:12 - ROPÖRTAJ

Malabadi Köprüsü’nün adı nereden geliyor?

2025-09-27 12:58 - BATMAN'A DAİR HERŞEY

Ayçiçek yağı rekor kırdı

2025-10-02 14:32 - EKONOMİ

Eşref Rüya 16.Bölüm 2. Fragmanı

2025-09-30 16:08 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Liyakat mi sadakat mi?

2025-09-30 16:37 - HALKIN SESİ

Ömer Hamidi’ye yeni görev

2025-09-27 13:58 - GÜNDEM

TFF'den Amedspor'a Kürtçe sloganlı sponsor cezası

2025-09-28 10:06 - SPOR

Batman’da o kurumun her personeline 89 bin TL ödenecek

2025-10-01 12:52 - EKONOMİ

Uzak Şehir 32.Bölüm Fragmanı

2025-09-30 16:06 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

İlgili Haberler

Firari hükümlü yakalandı

10:07 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Bozkırın ortasında baraj gölü kıyısındaki "sakin şehir" Halfeti ziyaretçilerini ağırlıyor

10:06 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Uyuşturucu operasyonunda 69 zanlı yakalandı

13:02 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Gaziantep'te fabrika açılışında konuştu

12:01 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Kadınlar "damat yorganı kaplama" geleneğini yeniden canlandırdı

13:00 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Günün Manşetleri

GIDA ÜRÜNLERİ SATIN ALINACAKTIR

00:00 - RESMİ İLANLAR

Batman’ın kalbi, Sonsöz gecesinde attı

15:16 - GÜNDEM

TEGV mezunları Batman’da buluştu

14:49 - EĞİTİM

Batman Belediyesi sahada yarışıyor

14:47 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Hemşire adayları yemin etti

14:31 - EĞİTİM