Yenişehir’de 18 kilometrelik 16 cadde ve bulvar asfaltlanarak yenilendi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Yenişehir ilçesinde 18 kilometrelik 16 cadde ve bulvarı, toplam 48 bin 500 ton sıcak asfalt sererek yeniledi.  

TÜRKİYE VE DÜNYADAN - 10 ay önce

Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı, güvenli, ekonomik ve konforlu erişim için yol ve altyapı ağını geliştirmek amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler, Yenişehir ilçesinde 48 bin 500 ton sıcak asfalt serimi yaparak Mehmet Akif Ersoy Bulvarı, Elazığ Bulvarı, Şehitlik Caddesi, Sezai Karakoç Caddesi, Alipınar Caddesi,  Yaradanakul Caddesi, Aziz Mahmutoğulları Caddesi, İstasyon Caddesi, İnalıoğlu Caddesi, Kışla Caddesi, Hintlibaba Caddesi, Büyükalp Caddesi, Akkoyunlu Caddesi, Yaşar Kemal Caddesi, Gevran Caddesi ve Kıbrıs Caddesi’nde toplam 18 kilometrelik çalışma yürüttü. 
16 cadde ve bulvarı sıcak asfalt sererek yenileyen ekipler, çalışmalar kapsamında Bağlar ve Yenişehir ilçelerinde asfalt serimi tamamlanan yollarda kaldırım ve refüjlerde bakım-onarım çalışmaları gerçekleştirdi.  

TOKİ caddelerinde asfaltlama başladı

Ekipler, Kıbrıs ve Elazığ Bulvarı’ndaki çalışmaların ardından her biri 25 metre genişliğinde olan Seyrantepe TOKİ bölgesindeki 2 ana caddeye geçti. 2 bin 200 metre uzunluğundaki TOKİ 1. Cadde ve bin 200 metre uzunluğundaki TOKİ 2. Cadde’de eski asfalt tamamen söküldü, ardından sıcak asfalt serimine geçildi. Ekipler, bu caddelerdeki çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte, asfaltlama çalışmalarına Kayapınar ilçesinde devam edecek.

‘Uzun süredir hizmet almayan caddeleri tespit ettik’

Yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi veren Kentsel ve Kırsal Yollar Şube Müdürü Yusuf Tanış, saha incelemeleri sonucunda, uzun zamandır hizmetten yoksun kalan caddeleri belirlediklerini ifade ederek, “İlk olarak Bağlar ilçesinde çalışmalarımızı tamamladık, ardından Yenişehir’e geçtik. Burada toplamda 18 kilometrelik alanda 48 bin 500 ton asfalt serimi yaptık. Şimdi TOKİ bölgesinde çalışıyoruz, buradan sonra Kayapınar’a geçeceğiz” diye konuştu. 

‘Amaç konforlu ve güvenli ulaşım’

Tanış, çalışmaların yalnızca estetik değil, güvenlik açısından da önemli olduğunun belirterek, “Amacımız, yurttaşlarımızın ve sürücülerimizin konforlu ve güvenli ulaşım hizmetlerinden faydalanmasıdır. Bu doğrultuda asfaltın yanı sıra kaldırım ve diğer altyapı düzenlemelerini de yapıyoruz” dedi.
Haftanın Öne Çıkanları

Malabadi Köprüsü’nün adı nereden geliyor?

2025-09-27 12:58 - BATMAN'A DAİR HERŞEY

Hasankeyf, su sporlarıyla coştu

2025-09-29 18:00 - HASANKEYF

Bir mirasın izinde: Taner Hamidi…

2025-09-30 11:45 - ROPÖRTAJ

Ayçiçek yağı rekor kırdı

2025-10-02 14:32 - EKONOMİ

TFF'den Amedspor'a Kürtçe sloganlı sponsor cezası

2025-09-28 10:06 - SPOR

Batman’a inovatif büfeler kuruluyor

2025-10-02 14:25 - GÜNDEM

Ömer Hamidi’ye yeni görev

2025-09-27 13:58 - GÜNDEM

Batman’da o kurumun her personeline 89 bin TL ödenecek

2025-10-01 12:52 - EKONOMİ

Batman’da zeytin satışları düştü

2025-09-28 14:18 - EKONOMİ

Kurutmalık sebzeler cep yakıyor

2025-10-02 14:49 - EKONOMİ

İlgili Haberler

Baraj gölüne giren genç öldü

15:35 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Otomobil ile hafif ticari aracın çarpıştığı kazada 1 kişi öldü, 7 kişi yaralandı

15:34 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Böbrek yetmezliği hastaları evde aldıkları hemodiyaliz hizmetinden memnun

15:32 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Çıkan anız yangını söndürüldü

15:31 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Çocuklar Sokakta Spor Şenliği’nde doyasıya eğlendi

15:30 - TÜRKİYE VE DÜNYADAN

Günün Manşetleri

Kayıp balıkçıdan acı haber: Batman Çayı'nda cansız bedeni bulundu

20:21 - GÜNDEM

Batman’da su hattı güçleniyor

17:00 - GÜNDEM

Mukaddes emanetler Batman’a geliyor

16:00 - GÜNDEM

Kritik müdahale hayat kurtardı

15:30 - SAĞLIK

Musa Tan cinayetinde flaş gelişme

15:25 - ASAYİŞ