DESTEK ŞART!...

Yusuf Kavak

9 yıl önce

Merhaba, yine değişik bir yorumla siz okurlarımın karşısındayım.

Bu haftaki yazımda Petrolspor’u ele almak istedim.

Hepimizin bildiği gibi Petrolspor, geçen sene play-off maçlarına kalmış, final maçında almış olduğu mağlubiyetle ikinci lig hayalini bir sonraki yıla ertelemiş ve Batmanlı sporseverleri derinden üzmüştü.

Bu yıl yeni sayfa açan Petrolspor, sezona büyük umutlarla başladı.

Ancak sezon başından beri oynadığı kötü futbol ve aldığı kötü sonuçlar nedeni ile eleştirilerin odağı oldu.

Takımda köklü değişiklik yapan Petrolspor Kulübü, yaptığı 17 transfer ile takıma büyük umut verdi.

Ligin başlamasıyla beraber yapılan transferlerle büyük umut taşıyan taraftar, maçın ilk haftalarında hayal kırıklığına uğradı.

Alınan kötü sonuçlar nedeniyle 2-1’lik Manavgatspor maçında alınan mağlubiyetten sonra Teknik Direktör Mehmet Şahan’ın istifası pek de sürpriz olmadı.

Mehmet Şahan’ın istifasının ardından göreve getirilen Erdal Alpaslan, takımla birlikte çıktığı ilk maçta (Niğde Belediyespor deplasmanından) 3-1’lik galibiyet alarak taraftara umut verdi.

Bu umut çok uzun sürmedi alınan mağlubiyetler taraftar arasında kaos oluşturdu.

Taraftar, bu haftaki maçta alınan kötü sonuçları protesto etmek amacıyla sahaya gelmedi.

Petrolspor, kendi evinde taraftarından yoksun oynadığı Bursa Nilüfer maçında son dakikalarda yediği golle 1-0 mağlup ayrılarak düşme hattına iyice yaklaştı.

Bu hafta alınan mağlubiyetin ardından basınla bir araya gelen Petrolspor heyeti, önemli açıklamalarda bulundu.

Toplantıya Belediye Başkanı Sabri Özdemir ve Petrolspor Kulübü Başkanı Aydın Gülmez ile basın mensupları katıldı.

Yapılan açıklamalar önemliydi.

Örneğin Belediye Başkanı Sabri Özdemir, taraftarın iyi ve kötü günde karşılıksız bir şekilde takıma destek sunması gerektiğini söyledi. Sayın Başkanın sözlerine kesinlikle katılıyorum. Taraftar, takımını karşılıksız desteklemelidir, sadece yenince değil mağlup olunca da takımının arkasında durmalıdır.

Size geçen seneden bir örnek vererek makalemi sonlandırayım; geçen sene Petrolspor ligin ilk iki maçından mağlup ayrılarak kötü bir sezonun haberini verdi.

Sezonun ilk yarısında da kötü bir gidişat sürdüren Petrolspor, ikinci yarıya müthiş bir çıkış yakalayarak sezonu ikinci bitirerek play off maçlarına kalmıştı.

Burada anlatmak istediğim, geçen seneyi göz önünde bulundurarak herkes elinden geldiğince takıma destek çıksın, önümüzde uzun bir lig maratonu var.

YAZARIN DİĞER YAZILARI