Sizlerden gelenler

Mehmet Fatih Efe

2 yıl önce

Sevgili okurlar, İnternet sayfamıza öyle yorumlar istek ve temenniler geliyor ki, bu hafta bunları sizlerle paylaşmak istedim.

Malumunuz internet sayfamız www.sonsozgazetesi.com adresini günde en az 30 bin kişi tıklıyor. Bir yerel gazete için oldukça yüksek bir rakam. Bunu biz söylemiyoruz. Bu tıklama sayısını internette reklâm veren şirketler söylüyor.

Sevgili okurlarımızın, internet sayfamıza girdiklerinde aradıklarını bulduklarının kanaatindeyim.  Güncel ve farklı haber ve yorumlar, yani kısacası Batmanla ilgili her şeyi gazetemiz sayfasında buluyorlar. Buluyorlar diyorum, çünkü okuyucularımızın yaptığı yorumlardan ve takip etmelerinden biliyorum.

Haber ve yazarlarımızın yazılarını düzenli takip edenler var. O kadar bilinçli okuyucularımızın olması bizleri daha da şevk ettiği gibi, bizim de ufkumuzu genişletiyor.

Sevgili okurlar, sizlerden gelenleri hiç yorum katmadan yayınlamak istiyorum;

***

MESUT ALP

Son bir aydır basında emekliye 7-8 bin TL promosyon e-devletten gir işlem yap hesabına geçsin şeklinde haberler yapılıyor. İşin aslı öylemidir peki. Şayet yeni emekli olmuşsan yada maaş aldığın bankadan kredi kullanmamışsan, kredi kartı vs. Hiç bir borcun yoksa evet öyledir. Ama tüketici kredisi, kredi kartı ve ek hesap borcundan herhangi biri varsa yada tamamı varsa borcu kapatmanızı istiyor. Borcunu defaten kapatabilecek emekli olabilirimi bilemiyorum ama sanmıyorum da . Başka bankaya da taşıma işlemi yapamıyorsunuz. Ama denseydi ki 2 yıl evvel 750 TL ye promosyon sözleşmesi yapmışsınız bu zaman zarfında gelişen durumlardan ötürü hiç bir şarta bakılmaksızın yeni sözleşme yapıp aradaki farkı alabilirsiniz. O zaman iyi bir şey yapıldığı anlaşılırdı şimdi ise ortada sadece bir algı oluşturma durumu var. Faydalanabilen emekli sayısı keşke bir açıklana bilse ne iyi olurdu.

***

HASAN MESUT ASLAN

Batman’da kaç park var bilmiyorum ama maalesef hiç ir parkta veya benim gittim parklarda hiçbirinde wc yok. İnsanlarımız bu sıcak aylarda park ve bahçelerde günlerini geçiriyor ama maalesef belediye bu parklarda çok büyük eksiklik var. Hiç birinde WC yok. Bu konuda Belediye yetkililerinden Bayan ve erkek tuvaletleri yapmasını istiyor ve bekliyoruz.

***

MURAT KAYAALP

Sıcak günlerde Batman’da ne yapılır diye düşünürken, Batman Belediyesinin park konserleri olduğunu sizin gazetede gördüm ve konsere gidip, vakit geçireyim dedim. Maalesef gitmez olaydım. Konserde ne düzen vardı, ne de ses. Belediye sözüm ona dondurma dağıttı o da belli sayıda. Bir an düşündüm Belediye bu konserlere ne kadar para harcadı. Bu harcanan paralarla bedava ekmek dağıtsa veya otobüs ücretlerine indirim yapılsa daha iyi olmazmıydı. Bu yorumumu yayınlarsanız sevinirim.

***

ADNAN SÖNÜK

Sanat sokağı geçmiş kayyum döneminde boyandı, düzeltildi ve bir şeylere benzetilmeye çalışıldı ama maalesef oraya yapılan masraflar boşa gitmiş gibi. Sadece zemin düzelmiş. Diğer sorunlar hep aynı. Belediye Sanat sokağında 5-6 tane dükkan kiralamıştı burayı gençlere vereceklerdi sanat etkinlikleri için ama maalesef kaç ay geçti hala burası ne boyandı ne de gençlere verildi. Bu konuda yayın yaparsanız belki yetkililer okur ve gereğini yaparlar.

***

SEVKET ALTEKİN

Toki Batman’daki 260 evi satışa çıkarmış. İhale ilanı yayınlandı. Ama maalesef Toki ucuz ev vadiyle satışa sunduğu evler cep yakıyor. Düşünün 1 trilyona 2 – 1 evler satışta. Bu parayla hangi memur veya orta gelirli ev alabilir. Zaten fakir alamıyor. Hükümet yetkililerine sesleniyorum. Bu evlerin peşinatlarını ve fiyatını düşürün ki, fakir fukara faydalansın.

***

BABA YARASA

Petrolspor her sene yaptığı hatayı yine tekrarladı. Yine kadrosunu tam değiştirdi. Yahu şampiyon olmuş takım rahatlıkla 2. Ligde oynayabilirdi. 3-4 takviye ile yani bu yönetimin bu kadar mı ufku daralmış. Yani bu kadar mı futboldan anlamıyorlar. Bu sezon kesinlikle Petrolspor bu kadro ile ligde kalabilirse çok büyük başarı sağlamış olabilir. Yine de bir yarasa olarak Petrolspor’u desteklemeye devam edeceğiz.

YAZARIN DİĞER YAZILARI