BATMAN’DA 49 SAĞLIK TESİSİ
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Batman programı kapsamında Vali Ekrem Canalp’i ziyaret etti. Ziyaretin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Memişoğlu, kentte devam eden ve planlanan sağlık yatırımları hakkında bilgi verdi. Türkiye’nin sağlık alanındaki dönüşüm sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Memişoğlu, sağlık hizmetlerinin geliştirilmesine yönelik çalışmaların sürdüğünü belirtti. Batman’da bugüne kadar 49 sağlık tesisinin inşa edildiğini aktaran Memişoğlu, bu tesislerin 11’inin ikinci ve üçüncü basamak hastane olduğunu söyledi. Kentte yapımı devam eden 500 yataklı hastaneye de değinen Memişoğlu, hastanenin 2027 yılının ikinci yarısından itibaren vatandaşlara hizmet vermesinin planlandığını açıkladı. Bakan Memişoğlu, sağlık hizmetlerinin yanı sıra hastanelerde klinik hocaları ve eğitim kliniklerinin oluşturulmasına yönelik planlama yapıldığını belirterek, 2027 yılının başından itibaren Batman’da uzmanlık öğrencilerinin de eğitim görmesinin hedeflendiğini ifade etti.
BEŞİRİ HASTANESİ’NDE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
Batman’ın Beşiri ilçesinde yapımı devam eden hastaneye ilişkin de bilgi veren Memişoğlu, inşaatın yaklaşık yüzde 50 seviyesine ulaştığını belirtti. Bakan Memişoğlu, Beşiri Hastanesi’nin de tamamlanarak 2027 yılında sağlık hizmeti sunmasının planlandığını kaydetti.
İLUH’A 100 YATAKLI HASTANE PLANLAMASI
Batman merkezde yeni bir sağlık yatırımı için de hazırlık yapıldığını açıklayan Memişoğlu, İluh merkezde 100 yataklı hastane planlamalarının bulunduğunu söyledi. Projenin aşamasına geldiklerini belirten Memişoğlu, hedeflerinin 2027 yılında hastanenin temelini atarak inşaat çalışmalarına başlamak olduğunu ifade etti.
BİZ İNSANLARIN ÖNCE SAĞLIKLI KALMASINI İSTİYORUZ
Sağlık hizmetlerinde yalnızca hastalıkların tedavisine değil, vatandaşların sağlıklı kalmasına yönelik koruyucu sağlık çalışmalarına da önem verdiklerini belirten Memişoğlu, “Kilonu Ölç, Sağlıklı Kal” ve “Hareket Yaşını Öğren, Sağlıklı Kal” kampanyalarını hatırlattı. Meydanlarda ve kalabalık alanlarda vatandaşların kas gücü ile hareket oranlarının ölçüldüğünü belirten Memişoğlu, şimdiye kadar 2,5 milyon kişiye ulaşıldığını söyledi. Memişoğlu, 228 bin vatandaşın fizik tedavi ve fizyoterapistler eşliğinde kilo verme süreçlerine yönlendirildiğini ve sağlıklı hayat merkezlerine yönlendirmeler yapıldığını kaydetti.
BATMAN’DA 6 SAĞLIKLI HAYAT MERKEZİ BULUNUYOR
Batman’da 6 Sağlıklı Hayat Merkezi bulunduğunu aktaran Memişoğlu, vatandaşların bu merkezlerden yararlanması çağrısında bulundu. Merkezlerde diyetisyen, psikolog, fizyoterapist ve çocuk gelişimcisi gibi farklı alanlarda hizmetlerin yanı sıra bağımlılıkla mücadele ve kanser taramalarının da yapıldığını belirten Memişoğlu, koruyucu sağlık hizmetlerinden yararlanmanın önemine dikkat çekti. Memişoğlu, “Biz insanların önce sağlıklı kalmasını istiyoruz. Bizim ismimiz Sağlık Bakanlığı, hastalık bakanlığı değil” dedi.
BATMAN SAĞLIK CİHAZLARI ÜRETİMİNDE ÖNEMLİ MERKEZLERDEN BİRİ
Türkiye’nin sağlık altyapısının önemli bir seviyeye ulaştığını belirten Memişoğlu, hastalık durumunda da vatandaşlara sağlık hizmeti sunulduğunu söyledi. Batman’ın üretim kapasitesine de dikkat çeken Memişoğlu, kentin solunum cihazları ve büyük sağlık cihazlarının üretim merkezlerinden biri olduğunu belirtti. Memişoğlu, sağlık cihazlarının üretimine katkı sunan Batmanlılara teşekkür etti. Bakan Memişoğlu’nun Batman programına Sağlık Yatırımları Genel Müdürü Mehmet Fidan, Kamu Hastaneleri Genel Müdürü Muhammed Emin Demirkol, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanı Ümit Kervan, AK Parti Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, AK Parti Batman İl Başkanı Hüseyin Şansi ve MHP Batman İl Başkanı Muhammed Arif Çetin eşlik etti.





Yorum yaz
Yorumları göster0 yorum
Yorumu bildir