Ana içeriğe geç

Bakan Memişoğlu: Batman’ın Sağlık Altyapısı Daha da Güçlenecek

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Batman’da yapımı devam eden yeni devlet hastanesinin 2027 yılının ikinci yarısında tamamlanmasının hedeflendiğini açıkladı. Hastanede eğitim kliniklerinin kurulması ve 2028’in başından itibaren…

FLAŞ
Bakan Memişoğlu: Batman’ın Sağlık Altyapısı Daha da Güçlenecek

Bir dizi programa katılmak üzere Batman’a gelen Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Batman Valiliğini ziyaret ederek kentte devam eden ve planlanan sağlık yatırımları hakkında açıklamalarda bulundu.

Yeni hastane için 2027 hedefi

Memişoğlu, Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesinin hizmet vermeyi sürdürdüğünü belirterek, yapımı devam eden yeni devlet hastanesinin 2027 yılının ikinci yarısında tamamlanmasının hedeflendiğini söyledi.

Yeni hastanenin devreye alınmasıyla Batmanlıların daha modern ve nitelikli sağlık hizmetlerine erişmesinin amaçlandığını ifade eden Memişoğlu, tesiste eğitim kliniklerinin de oluşturulacağını açıkladı. 

Uzmanlık öğrencileri Batman’da eğitim alacak

Hastanede kurulacak eğitim klinikleriyle Batman’ın sağlık hizmetlerinin yanı sıra tıp eğitimi alanında da güçlendirilmesi planlanıyor.

Bakan Memişoğlu, çalışmaların planlandığı şekilde ilerlemesi hâlinde 2028 yılının başından itibaren uzmanlık öğrencilerinin Batman’da eğitim görmeye başlayacağını bildirdi. 

Beşiri Devlet Hastanesinde çalışmalar sürüyor

Beşiri Devlet Hastanesinin yapım çalışmalarında önemli aşama kaydedildiğini belirten Memişoğlu, hastanenin en kısa zamanda vatandaşların hizmetine sunulmasının hedeflendiğini söyledi. 

İluh Devlet Hastanesinin temeli 2027’de atılabilir

İluh bölgesinde yapılması planlanan 100 yataklı yeni devlet hastanesinin proje çalışmaları devam ediyor.

Bakan Memişoğlu’nun açıklamasına göre hastanenin temelinin 2027 yılında atılması hedefleniyor. Ancak ihale ve kesin yapım takviminin ilgili kurumların resmî duyurularıyla netleşmesi gerekiyor. 

Batman’da 6 Sağlıklı Hayat Merkezi bulunuyor

Memişoğlu, koruyucu sağlık hizmetlerinin önemine dikkat çekerek Batman’da altı Sağlıklı Hayat Merkezinin hizmet verdiğini belirtti.

Vatandaşları; diyetisyen, psikolog, fizyoterapist, çocuk gelişimci, bağımlılık danışmanlığı ve kanser taraması gibi ücretsiz koruyucu sağlık hizmetlerinden yararlanmaya davet etti. 

Kampanyada 2,5 milyon kişiye ulaşıldı

Memişoğlu’nun Batman’daki açıklamasına göre “Hareket Yaşını Öğren, Sağlıklı Yaşa” kampanyası kapsamında yaklaşık 2,5 milyon kişiye ulaşıldı; risk grubunda değerlendirilen yaklaşık 282 bin vatandaş egzersiz programlarına ve Sağlıklı Hayat Merkezlerine yönlendirildi. 

Kampanyanın resmî adı bazı metinlerde yazıldığı gibi “Hareket Yaşını Öğren, Sağlıklı Kal” değil, “Hareket Yaşını Öğren, Sağlıklı Yaşa” şeklindedir. Sağlık Bakanlığı, kampanyanın fiziksel hareket kapasitesini değerlendirmeyi ve düzenli egzersizi teşvik etmeyi amaçladığını bildiriyor. 

Nasıroğlu: Yatırımlar bir bir hayata geçiriliyor

AK Parti Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, yeni devlet hastanesi, Beşiri Devlet Hastanesi ve İluh Devlet Hastanesi projelerinin Batman’ın sağlık altyapısını güçlendireceğini belirtti. Nasıroğlu’nun Batman milletvekilliği görevi TBMM’nin resmî kayıtlarında da yer alıyor. 

Kritik ayrıntı: Hastane 500 mü, 720 yataklı mı?

Bakan Memişoğlu’nun güncel açıklamasında ve Batman Valiliğinin 2025 tarihli proje bilgisinde hastane “500 yataklı devlet hastanesi” olarak tanımlanıyor. Valiliğin Mart 2026 tarihli bazı açıklamalarında ise aynı yatırım için 720 yatak ifadesi kullanılıyor. 

İki kapasite arasındaki farkın proje genişlemesinden, ek servislerden veya toplam fiilî yatak hesabından kaynaklanıp kaynaklanmadığı resmî olarak açıklanmadı. Bu nedenle haberde en güvenli ifade:

“Sağlık Bakanı Memişoğlu’nun 500 yataklı olarak açıkladığı yeni devlet hastanesi”

şeklinde olmalıdır.

Okur görüşleri
0 yorum
Yorum yaz
Yorumlar yayın ilkelerine göre incelenir.
Yorumları göster0 yorum
Henüz yorum yapılmamış. İlk Yorumu Siz Yapın
Daha fazla yükle