Batman beklerken, Bitlis’e fakülte… Batman yine görmezden gelindi

Komşu illerde birbiri ardına tıp fakülteleri açılırken, nüfusu ve hasta potansiyeliyle bölgenin sağlık üssü konumundaki Batman’ın hâlâ bu haktan mahrum bırakılması kamuoyunda sert tepkilere yol açtı.

Batman beklerken, Bitlis’e fakülte… Batman yine görmezden gelindi

BATMAN YİNE GÖRMEZDEN GELİNDİ

Siirt Üniversitesi bünyesinde 2018’de, Mardin’de ise 2021’de tıp fakülteleri kurulurken, bu sefer de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Bitlis Eren Üniversitesi’ne de tıp fakültesi açılması kararlaştırıldı. Resmî Gazete’de yayımlanan kararla, nüfusu 359 bin olan Bitlis, tıp fakültesine kavuştu. 654 bin nüfusu ve bölgenin sağlık yükünü sırtlamasına rağmen Batman’ın yine dışarıda bırakılması ise Batman’a haksızlık olarak yorumlandı.

BATMAN GÖZ ARDI EDİLİYOR

Batmanlılar, komşu illerde bir bir kurulan tıp fakültesi konusunda Batman’ın göz ardı edilmesini sert bir dille eleştirdi. Batmanlılar “Nüfusu Batman’ın yarısı kadar olan illere fakülteler kuruluyor, sıra Batman’a gelince yıllardır oyalama taktikleri devreye giriyor” diyerek, kararın adil olmadığını savundu.

BATMAN TIP FAKÜLTESİNİ FAZLASIYLA HAK EDİYOR

Öte yandan Batmanlı bazı duyarlı bürokratlar ise  “Bugün Resmî Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Bitlis’e Tıp Fakültesi açıldı. Daha önce de Batman’ın komşuları Siirt ve Mardin’de Tıp Fakültesi açılmıştı. Oysa 650 bini aşan nüfusu ve hasta potansiyeli ile Batman bir metropol. Tıp Fakültesi için tüm şartlar mevcut. Batman Tıp Fakültesini fazlasıyla hak ediyor” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ
Halil Kandemir
Halil Kandemir 11 ay önce
Batman göz ardı edilmedi. Batman'da Randın bölgesi daha kesinleşmedi. Tıp Fakültesinin kurulması için önce Fakülte yerinin belirlenmesi lazım. Tabi bunun için kodemanların önce kendi arazilerinin bulunduğu yerler için kendi aralarında anlaşıp yer konusunda karara varmaları gerekiyor. Sonrasında Fakülte için girişimde bulunulur. Batman Üniversitesinin mevcut konumunun belirlenmeden önce bölgedeki hazine arazilerinin birilerine tapulaştırılması başkalarına önced