YENİ ULAŞIM GÜZERGÂHI OLUŞTURULUYOR
Batman Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Vali ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp’in talimatları doğrultusunda kent genelindeki ulaşım altyapısına yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Eski Çöp Kavşağı ile Hasankeyf TÜVTÜRK Kavşağı arasında yeni bir bağlantı yolu oluşturulması için sahada çalışma başlatıldı. Proje kapsamında iki kavşağı birbirine bağlayacak yeni güzergâhın kent içi ulaşımda alternatif bir koridor oluşturması planlanıyor.
2 BİN 500 METRE UZUNLUĞUNDA
Yolun 2 bin 500 metre uzunluğunda ve 20 metre genişliğinde inşa edilmesi planlanıyor. Güzergâhın tamamlanmasıyla birlikte mevcut ulaşım ağındaki trafik dağılımının yeniden düzenlenmesi ve özellikle ağır tonajlı araçların şehir merkezine giriş-çıkışlarının azaltılması amaçlanıyor.
HASANKEYF KAVŞAĞI’NDA TRAFİK YÜKÜ AZALACAK
Yeni bağlantı yolunun hizmete girmesiyle Hasankeyf ve Gercüş istikametinden gelen ağır tonajlı araçlar başta olmak üzere çeşitli araçların alternatif güzergâhı kullanması bekleniyor. Projenin tamamlanmasıyla Hasankeyf Kavşağı’ndaki araç yoğunluğunun azaltılması, kent içindeki trafik akışının daha düzenli hale getirilmesi ve ulaşım güvenliğinin artırılması hedefleniyor.
BAYINDIR MAHALLESİ’NİN ULAŞIMINA KATKI SAĞLAYACAK
Alternatif bağlantı yolunun Bayındır Mahallesi ve çevresindeki yerleşim alanlarının ulaşımına da katkı sağlaması planlanıyor. Yeni güzergâhın bölgedeki araç sirkülasyonunu desteklemesi ve mevcut ulaşım bağlantılarındaki yoğunluğun dağıtılmasına katkı sunması bekleniyor. Temel altyapı çalışmalarının ardından yol güzergâhında sathi kaplama çalışması gerçekleştirileceği açıklandı.





Yorum yaz
Yorumları göster0 yorum
Yorumu bildir