ROPÖRTAJ

BATMAN’DA İLKLERİN ADRESİ : Fİ KOÇ

2 yıl önce Batman’da diksiyon, eğitim koçluğu, Türkçe ve Matematik Dersleri, eğitim koçluğu, Türkçe-Matematik dersleri, deneme kulübü, diksiyon ve etkili konuşma, hızlı okuma, cafe-akıllı kütüphane alanlarında hizmet vermeye başlayan Fi Koç, tüm yurda yayılmak için vizyonunu belirledi.

BATMAN’DA İLKLERİN ADRESİ : Fİ KOÇ
19-08-2021 22:32
BATMAN
Google News

Gültepe Mahallesi Dünya Mar arkası Hhist Fit Spor Merkezi yanı 5333 sokak no: 3-A’da 2 katlı ve 1000 metre kare binasında 2 yıldır hizmet veren Fi Koç, yeni dönem için de kayıtlarını almaya başladı.

UZMAN KADROYLA FAALİYET GÖSTERİYOR

Fi Koç’ta müdür olarak görev yapan Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Uğur  Kurt, Fi Koç’ta verdikleri hizmetlere ilişkin bilgi verdi. Uğur Kurt, eğitim koçluğu, Türkçe-Matematik dersleri, deneme kulübü, diksiyon ve etkili konuşma, hızlı okuma, cafe-akıllı kütüphane alanlarında uzman bir kadroyla görev yaptıklarını ifade etti.

İLK RESMİ DİKSİYON KURSU

Küçük yaşlarda diksiyon eğitimlere merak saldığını belirten Uğur Kurt “1989 Batman doğumluyum. Erzurum Atatürk Üniversitesinde Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünü okudum. Batman Üniversitesinde edebiyat alanında yüksek lisans yaptım. Çocuk yaşlarda seslendirme ve dublaj hayali kurmaya başladım. Üniversite ve yüksek lisansı bitirdikten sonra İstanbul’da diksiyon ve spikerlik eğitimleri aldım. Sonra memleketim Batman’a döndüm ve Fi Koç’un kuruluşunda yer alarak, müdür olarak göreve başladım” dedi.

STK’LARA DİKSİYON DERSLERİ VERDİKTEN SONRA Fİ KOÇ’U KURDUK

Batman’da farklı sektörlere diksiyon eğitimleri verdikten sonra Fi Koç’un kuruluşunda yer aldığını belirten Uğur Kurt “Daha önce birçok STK’da eğitimler verdim. Batman Barosu’nda 3 sezon diksiyon eğitmenliği yaptım. Mali müşavirlere yönelik diksiyon eğitimleri düzenledim. Tiyatro kulüplerine diksiyon eğitmenliği yaptım. Zamanla bu işi resmi düzeyde yapmak istedim. Fi Koç’un kuruluşunda yer aldım. Fi Koç, Batman’da ilk resmi diksiyon eğitim kursudur. Yani özel kurslar arasında, sertifika verme yetkisine sahip tek kurumdur. Eğitim koçluğu, Türkçe-Matematik dersleri, deneme kulübü, diksiyon ve etkili konuşma, hızlı okuma, cafe-akıllı kütüphane Batman’da diksiyon eğitimi, eğitim koçluğu, Türkçe ve Matematik Dersleri, deneme kulübü, hızlı ve etkili okuma eğitimi ve akıllı kütüphane alanlarında hizmet verecek bir merkeze ihtiyaç vardı. Fi Koç’la bu açığı kapatmak istedik” dedi.

Fİ KOÇ, İSMİNİ YOUTUBE’DAN ALIYOR

Fi Koç’un, 110 bin aboneli youtube kanalında da online eğitimler verdiğini belirten Uğur Kurt “Eğitimcimiz Mesut Tangüner, Fi Koç ismiyle youtube kanalı kurdu ve buradan online koçluk eğitimleri vermeye başladık. Çok ciddi yayın evlerinin resmi öğrenci koçluklarını da alma imkânımız oldu. Bu kanalın abone sayısı 110 bine ulaştı. NTV’ye iki defa çıkarak eğitimlerimizi tanıttık. Bu ilgi ve talebi gördükten sonra Batman’da Fi Koç’u açmaya karar verdik” dedi.

AKILLI KÜTÜPHANE VE TÜRKÇE-MATEMATİK KURSLARI DA VAR

Fi Koç’ta akıllı kütüphane ve Türk-Matematik kursları sayesinde sınavlara hazırlanan öğrencilere hizmet verebildiklerini belirten Uğur Kurt “150 kişi alabilen çok donanımlı bir akıllı kütüphanemiz var. Normalde dershanelerde 4-5 saat iken bizim merkezimizde kütüphaneyi 13 saat kullanabiliyorsunuz. Her kullanıcının özel bir masası oluyor. Her masada priz bulunuyor. Burada laptop, tablet veya telefonunuza sınırsız internet erişimi alabiliyorsunuz. Böylece okulu, masaya taşımış oluyoruz” dedi.

TECRÜBELİ ÖĞRETMEN KADROSUYLA HİZMET VERİYOR

Uğur Kurt, Fi Koç’ta uzman eğitimcilerle görev yaptıklarını belirterek “Eğitimci kadromuzda hızlı okuma eğitmenlerimiz, matematik öğretmenlerimiz, diksiyon eğitmenlerimiz ve eğitim koçlarımız var. 10 kişilik tecrübeli bir öğretmen kadromuz var. Bu işte herkes kendi profesyonel olduğu alanda hizmet veriyor” dedi.

65 YAŞA KADAR HERKES GELEBİLİR

Fi Koç’ta 15-65 yaş arası herkese hizmet verebildiklerini belirtirken “Buraya 15 yaşından 65 yaşına kadar herkes gelebilir çünkü herkesin alabileceği bir nokta var. Herkesin yiyebileceği bir besin var” dedi.

“FRANCHİSE ŞUBELER VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Batman markası Fi Koç’un, farklı illerde şubeleşmeye gittiğini açıklayan Uğur Kurt “Bizim Aynı zamanda Van’da franchise şubemiz var. Daha pandemi dönemi olmasına rağmen biz Van’a franchise verdik. Batman’da ilk defa yerel bir kurs merkezi, şehir dışına franchise veriyor. Bu durum devam edecek. Şubelerimizi açmaya devam edeceğiz. Diyarbakır’da da şubemiz var. Ankara’da da merkezimiz mevcut. Hedefimiz, Batman’dan çıkan Fi Koç ismini tüm Türkiye’ye yaymak, hem bilişimi hem iletişimi bir araya getirerek ciddi birf ark ortaya koymaktır” dedi.

KİŞİYE ÖZEL EĞİTİMLER…

Kişiye özel eğitimler verdiklerini belirten Uğur Kurt “Merkezimizde kişiye özel muamele yapılıyor. VIP eğitim uygulamış oluyoruz. Eğitim sınıflarımız 12 kişilik. Şuanda Türkiye’nin en iyi internet sistemini kullanıyoruz” dedi.

“YAŞAMIN HER ALANINDA DANIŞMANA İHTİYACIMIZ VAR, KOÇLAR DA BUNUN İÇİN VAR”

Fi Koç’un, kendine has Kafa Dengi Yayınlarını da kaleme aldığını belirten Uğur Kurt “Online koçlukta web sitemiz birinci sırada. eğitim koçluğu, Türkçe-Matematik dersleri, deneme kulübü, diksiyon ve etkili konuşma, hızlı okuma, akıllı kütüphane alanlarında destek almak isteyen herkes, buraya gelebiliyor. Kişiye özel görüşme, planlama, taktik, takip, motivasyon, deneme analizi ve kaynak önerisi yapıyoruz. Batman’da bunu profesyonel şekilde yapan tek kurumuz. Öğrencilerin yalnızlaştığı, sadece telefona adapte olduğu, velilerin de artık çare olamadığı durumda biz koçlar devreye giriyoruz. Artık yaşamımızın her alanında bir danışmana ihtiyacımız var. Zayıflamak istiyoruz diyetisyene gidiyoruz. Psikolojik destek almak istediğimizde psikologa gidiyoruz. Biz koçlar da bunun için varız. Okul sınıfları ve dershane sınıfları 25–30 kişilik. Bir öğretmenin 20’ye bölünmesi. Bizde ise tamamen kişiye özel VİP eğitimler uygulanıyor. Batman’a bire bir, Batman dışına ise online eğitimler düzenlediklerini belirten Fi Koç Müdürü Uğur Kurt “Ankara, İstanbul gibi şehir dışında bulunan danışanlarımıza online eğitimler veriyoruz. Batman’daki danışanlarımıza ise birebir eğitim veriyoruz. Danışanı, kendi oluşturduğumuz dijital sistemlerimizle takip ediyoruz”

“BATMAN’DA DİKSİYON EĞİTİMLERİNİ YAYGINLAŞTIRMAK İSTİYORUZ”

Batman’da diksiyon eğitimlerini yaygınlaştırmak istediklerini belirten Uğur Kurt “Diksiyon, iş arama ilanlarında yazan ‘diksiyonu düzgün’ açıklamasından çok daha fazlasıdır.

Diksiyon, güzel ve etkili konuşma demektir. Diksiyon eğitimleri 5 hafta sürüyor ve eğitimin sonunda uyguladığımız sınavla, danışanlarımıza sertifika veriyoruz. ‘Sınavlara hazırlanıyorum zaman zorunu yaşamak istemiyorum’ ya da ‘kitap okumayı çok seviyorum ama daha fazla kitap okumak istiyorum’ diyenler izin de hızlı okuma eğitimlerimiz var. 12 gün sürüyor. Göz kaslarını geliştiren bir eğitim. 1 dakikada okuma hızı 180 ve 200 arasındayken, eğitimlerimizle bunu 900’e kadar çıkarabiliyoruz” dedi.

DENEME KULÜPLERİNE KATILABİLİRSİNİZ

Fi Koç’ta herkesin, deneme kulüplerine de katılabileceğini belirten Uğur Kurt “Ben sadece diksiyon ve etkili konuşma eğitimine gelmek istiyorum, hızlı okuma eğitimi almak istiyorum, Türkçe-Matematik eğitimi almak istiyorum ya da ben sadece denemelere gelmek istiyorum diyen herkes, Fi Koç’tan faydalanabilir. Denemelerimiz haftalık oluyor. Üniversite sınavlarına hazırlananlar için YKS ve TYT deneme sınavları uyguluyoruz. Tüm Batman Halkını Fi Koç’la tanışmaya bekliyoruz” dedi.

Fi Koç’a 0488 502 60 00 numaralı hattan ulaşabilir, youtube’de Fi Koç ve instagramda @batmanfikoc sayfalarından takip edebilirsiniz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete