BATMAN’DA BAŞLAYAN MÜZİK YOLCULUĞU
Aslen Kamışlo’dan bir ailenin çocuğu olan Rohan Sefo, ailesiyle birlikte Batman’da yaşıyor. Küçük yaşlardan itibaren müziğe ilgi duyan Rohan, özellikle seslendirdiği Kürtçe şarkılarla sosyal medyada tanınmaya başladı. Rohan’ın yeteneğinin daha geniş kitlelerce fark edilmesinde Batman’da yaşanan bir olay etkili oldu. 2025 yılında yayımlanan haberlere göre, Batman’da gittiği berber Mustafa Güzel’in Rohan’ın söylediği şarkıyı kaydedip sosyal medyada paylaşmasıyla genç yetenek kısa sürede dikkat çekti. Ardından çeşitli etkinliklerde sahne almaya başlayan Rohan, sosyal medyada da geniş bir takipçi kitlesine ulaştı.
“LÊXE AMEDSPOR” 24 SAATTE 5 MİLYON İZLENDİ
Rohan Sefo’nun son olarak seslendirdiği “Lêxe Amedspor” şarkısı sosyal medyada büyük ilgi gördü. Amedspor’un Beşiktaş’ı 3-2 mağlup ettiği karşılaşmanın ardından seslendirdiği şarkı, çok sayıda sosyal medya hesabı tarafından paylaşıldı. Ailesinin açıklamasına göre video, yalnızca 24 saat içerisinde 5 milyon izlenmeye ulaştı. Rohan’ın ağabeyi Dilyar Sefo’nun aktardığına göre genç yetenek, maçın ardından büyük bir heyecan yaşayarak şarkıyı yaklaşık 10 dakika içerisinde ezberledi ve ardından seslendirdi.
YÜZ BİNLERCE TAKİPÇİLİ HESAPLARI KAPATILDI
Şarkının sosyal medyada hızla yayılmasının ardından Rohan’ın sosyal medya hesaplarına erişilemez hale geldi. Ailenin verdiği bilgiye göre Rohan’ın yaklaşık 350 bin takipçili Instagram hesabı ile 250 bin takipçili Facebook hesabı kapatıldı. Ancak hesapların hangi gerekçeyle kapatıldığına ilişkin sosyal medya platformlarından kamuoyuna yansıyan doğrulanmış bir açıklama bulunmuyor.
BİZE HERHANGİ BİR TEBLİGAT GELMEDİ
Rohan’ın ağabeyi Dilyar Sefo, hesapların iki gün önce kapatıldığını belirterek kendilerine herhangi bir resmi tebligat ulaşmadığını söyledi. Dilyar Sefo, hesapların kapanmasının Amedspor paylaşımına yönelik şikâyetlerle bağlantılı olabileceğini öne sürerken, bu iddiaya ilişkin resmi bir doğrulama bulunmadığını da ifade etti. Aile, hesapların yeniden açılması için girişimlerin sürdüğünü belirtiyor. Dilyar Sefo ayrıca sanatçı Ciwan Haco’nun menajerinin konuyla ilgilendiğini ve avukat Mercan Argunağa’nın süreci takip ettiğini söyledi.






Yorum yaz
Yorumları göster0 yorum
Yorumu bildir